Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΚΑΙ ΜΕ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΓΕΙΑ. ΤΗΣ Σ. ΔΙΓΕΝΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Το έργο-θρύλος του ιδιοφυούς Τένεσι Ουίλιαμς, εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα της ζωής του, στο θέατρο Άνεσις, δημιουργεί -όχι άδικα- ουρές θεατών.

 

Το έργο-θρύλος του ιδιοφυούς Τένεσι Ουίλιαμς, εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα της ζωής του, στο θέατρο Άνεσις, δημιουργεί -όχι άδικα- ουρές θεατών. Η Μπλανς Ντυμπουά, μια ώριμη γυναίκα με ανώριμη ψυχοσύνθεση, βρίσκει στο σώμα της Κατερίνας Λέχου τον ιδανικό της «χώρο»: όμορφη, αδύναμη, ερωτική, εγωίστρια, χαριτωμένη κι άγρια, θεά μπροστά στους άλλους, αγρίμι στα κρυφά. Ο Στάνλεϊ Κοβάλσκι, ο σκληροτράχηλος Πολωνός σύζυγος της αδελφής της, συναντήθηκε επιτυχέστατα με τον Τάσο Ιορδανίδη, ο οποίος, νομίζω, απέδωσε την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του: αρρενωπός, θρασύς, ορμητικός τη μία και μετρημένος την άλλη, αστείος (εκεί που το κείμενο το σηκώνει) και συγκινητικός (εκεί που δεν το περιμένεις).

Ο μεταξύ τους απαγορευμένος ερωτισμός βγάζει σπίθες, μέχρι να κάνει τις ζωές τους (...και το σκηνικό) σμπαράλια. Ο εξαιρετικός Δημήτρης Καπετανάκος στο ρόλο του Μιτς (το φλερτ της Μπλανς) κάνει, με το χιούμορ του ρόλου του, το θέατρο να πάλλεται. Υπέροχη η χημεία της Τζωρτζίνας Παλαιοθοδώρου, της Στέλλα, με την αδερφή της, Μπλανς. Ο αναμορφωτής του Γεωργιανού θεάτρου κι ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του σύγχρονου ευρωπαϊκού θεάτρου, Λεβάν Τσουλάτζε, που βρέθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα για τη σκηνοθεσία της παράστασης, απέδειξε, εν προκειμένω, την αξία του πλούσιου βιογραφικού του και των διεθνών του διακρίσεων.

Ανέδειξε πλοκή και χαρακτήρες, ενώ στο εικαστικό μέρος, σε συνεργασία με τους Έλληνες συντελεστές, έστησε μια ευρηματική μικρογραφία της Νέας Ορλεάνης. Μια παράσταση που αξίζει να δείτε και βασίζεται, όχι στην καλοσύνη, αλλά στην ...επιδεξιότητα των ξένων.

Real news 28.12.2014

Comments   

 
kon.lio
0 #1 Λεωφορείο ο πόθος !kon.lio 2014-12-28 16:10
τι υπέροχο έργο, πριν κάποια χρόνια δε θα μπορούσα να το φανταστώ με σάρκα και οστά , τόσο φρέσκο , έχοντας πάντοτε όμως αυτή τη μυστηριώδη μυρωδιά του καλού και κλασικού.
 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO