Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΤΑ ΦΙΝΤΑΝΑΚΙΑ: ΧΑΡΗΣ ΧΙΩΤΗΣ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Χάρης Χιώτης

 

Ο Χάρης Χιώτης γράφει για ένα ταξίδι που ξεκίνησε Χριστούγεννα και μια ζωή, που μπορεί να φτάσει μέχρι τα πέρατα του σύμπαντος, γιατί απλά και μόνο οι πρωταγωνιστές της μπορούν να ξεχωρίσουν τους ορίζοντες, πέρα στο βάθος.

 

Αύγουστος 1988. Παρασκευή μεσημέρι, Αθήνα. Η γέννησή μου, γόνος έρωτα του Δημήτρη και της Αναστασίας.
Ο πατέρας μου κρατά στα χέρια του τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου, η μητέρα μου κρατά στα χέρια της το πιο όμορφο μωρό που γέννησε ποτέ μάνα.

Τίποτα απο τα δύο φυσικά δεν ισχύει.

4 χρόνια μετά, ένα από τα πρώτα μου θεατρικά ταξίδια.

Χριστούγεννα 1992.

Όπως κάθε Χριστούγεννα, τα εργοστάσια του Αη Βασίλη είχαν έτοιμα τα δώρα όλων των πολιτών του κόσμου ανήμερα της γέννησης του Θεανθρώπου. Το μόνο που απέμενε ήταν οι καλικάντζαροι delivery boys ν' αρχίσουν τις παραδόσεις τους. Ο πιο μικρός καλικάντζαρος, που τον έλεγαν Φέιθ, είχε αναλάβει να μοιράσει τα δώρα στους κατοίκους ενός περίεργου και απομακρυσμένου χωριού μιας περίεργης και απομακρυσμένης χώρας. Το χωριό που έπρεπε να πάει είχε το όνομα Νόουγουερ.

Στο πρώτο σπίτι που μπήκε έμενε ένα μικρό κορίτσι με την οικογένεια της. Καθώς ο Φέιθ της άφηνε το δώρο της το κορίτσι ξύπνησε και τον είδε.
Αυτή τρόμαξε, ο Φέιθ την ερωτεύτηκε.
Ο Φέιθ έμεινε μαζί της όλο το βράδυ και δεν μοίρασε κανένα άλλο δώρο στους κατοίκους του χωριού. Το επόμενο πρωί οι κάτοικοι μήνυσαν τον Αη Βασίλη για διάκριση δωροπαράδοσης, η λειτουργία του εργοστασίου θεωρήθηκε παράνομη και απο τότε σταμάτησε για πάντα.
Από εκείνα τα Χριστούγεννα και έπειτα, οι άνθρωποι κάνουν δώρα ο ένας στον άλλον, αφού το εργοστάσιο του Αη Βασίλη δεν λειτουργεί.
...
Από τότε ενθουσιάστηκα και το ταξίδι ξεκίνησε!
...
Χριστούγεννα 2014. Θεσσαλονίκη. Πλατεία Αριστοτέλους.
Ψάχνω για δώρα επειδή σ' ένα από τα πρώτα μου θεατρικά ταξίδια ο Αη Βασίλης έκλεισε το εργοστάσιο του.
Από τότε άρχισα να λατρεύω τα θεατρικά ταξίδια. Από τότε άρχισα να τα κυνηγάω.

 

Χρύσα Φωτοπούλου

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO