Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΤΟ 2014

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Το 2014 σε δύο μέρες θα είναι ένα μέρος από τα παλιά μας. Δέκα νέα πρόσωπα που ξεχώρισαν και που θα ξαναμιλήσουμε γι' αυτά στις επόμενες, καινούριες μέρες.

 

Το 2014 σε δύο μέρες θα είναι ένα μέρος από τα παλιά μας. Δέκα νέα πρόσωπα που ξεχώρισαν και που θα ξαναμιλήσουμε γι' αυτά στις επόμενες, καινούριες μέρες.

 

1. Χάρης Χιώτης. Στις "Θεσμοφοριάζουσες" του καλοκαιριού ήταν ο "Τοξότης". "Αυτός ο πιτσιρικάς ήταν χάρμα οφθαλμών", άκουγες μετά την παράσταση στα "Βράχια" του Βύρωνα. Ο Χάρης Χιώτης έχει κάτι από την ενέργεια του ερωτευμένου. Περιμένει πάντα αυτό που θα 'ρθει.

2. Λωξάνδρα Λούκας. Ένα διάφανο κορίτσι που μέσα του μπορείς να δεις μία μία τις αγάπες της. Θέατρο, μουσική, χορός. Στον "Άνθρωπο ανεμιστήρα" ήταν "Εν δυνάμει" η πρώτη υποψηφιότητα για όσκαρ Α' γυναικείου.

3. Άννα Ευθυμίου. Η στενή παρέα με τον Φέρντιναντ Μπρούκνερ στην «Η αρρώστια της νιότης» μας υπενθύμισε ότι σε λίγα χρόνια θα λέμε απλά η Άννα και θα καταλαβαινόμαστε.

4. Ζωή Καραβασίλη. Μια φιγούρα με αόρατη ηλικία, λευκό δέρμα και πολύ χιούμορ. Τόσο στη "Melina M."  όσο και στον διαβόητο "Αρμαντέιλ", η Ζωή Καραβασίλη απέδειξε ότι το εύρος, αν υπάρχει, είναι μεγάλη υπόθεση.

5. Θοδωρής Μαυρογιώργης. Απ' το ημίφως των μουσικών σκηνών και τη γοητεία των κυρίαρχων στίχων, στο μαγικό υπόγειο του Μικρού Παλλάς με την ηρωική παρέα των "Ηρώων" της Ελένης Γκασούκα. Σε πιο μέινστριμ ύφος: Ο τύπος είναι αποκάλυψη. Τι να λέμε τώρα..

6. Γιώργος Κολοβός. Στους "Πέρσες" ήταν ο Ξέρξης. Η φωνή του έχει εγγραφεί στην ατμόσφαιρα του ιερού αργολικού θεάτρου. Δεκαπενταύγουστος 2014.

7. Κωνσταντίνος Μπίμπης. Το ταίρι μιας ανυπότακτης Ιουλιέτας και όχι μόνο. Η αεικινησία του τον έφερε μια ανάσα από το βραβείο "Δημήτρης Χορν". Φέτος, με την ομάδα του, την ομάδα "Ιδέα" παρέδωσε μια από τις πιο άρτιες παραστάσεις, "Την τελευταία μαύρη γάτα" που κάνει θραύση και δεν είναι μόνο για παιδιά.

8. Ηλιάνα Μαυρομάτη. Στην "Τίρζα" και τη "Μεγάλη χίμαιρα" ήταν και είναι σαν απλωμένο φως. Θα υπάρξει συνέχεια. Εξαιτίας αυτού του συγκεκριμένου φωτός.

9. Μιχάλης Συριόπουλος. Όλη η Θεσσαλονίκη τον αποκαλεί ανερχόμενο. Ο Μιχάλης Συριόπουλος είναι ανερχόμενος επειδή αγαπάει αγαπάει πολύ το θέατρο κα δεν τον πτοεί τίποτα. Στην "Αρρώστια της νιότης" σου έδινε ξεκάθαρα το δικαίωμα να τον θαυμάσεις.

10. Ηλένια Δουλαδίρη, Παναγιώτης Λαμπριανίδης. Το δίδυμο που κρύβεται πίσω από τα κοστούμια του "Αρμαντέιλ". Πρέπει να ρίξεις μια ματιά για να με συμμεριστείς. Ταφταδένια φορέματα, λεπτοδουλειά! Χρώματα και βικτωριανές λεπτομέρειες, που αναδείκνυαν άλλοτε τις μινιόν μεσούλες και άλλοτε τη φιρμάτη, ανδρική σοβαρότητα.

 

Χρύσα Φωτοπούλου

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO