Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΤΑ ΦΙΝΤΑΝΑΚΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΥΡΚΟΜΕΝΗΣ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Ο Βασίλης Τουρκομένης

 

O Βασίλης Τουρκομένης αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Πράξη Επτά το 2012. Μέσα από το θέατρο ανακαλύπτει συνεχώς τον εαυτό του και γι' αυτό αγαπάει αυτή τη δουλειά. Φέτος συμμετέχει στην παράσταση "Interview" στο Θέατρο Βικτώρια σε σκηνοθεσία Χ. Θάνου, αλλά και στην "Βασίλισσα του χιονιού" στο θέατρο Καρέζη σε σκηνοθεσία του δασκάλου του, Θ. Γράμψα. Δυο συνεργασίες που τον κάνουν να θέλουν να παραμείνει συνεπής σε αυτό το δρόμο που διάλεξε.

 

Τα χρόνια του Λυκείου ήμουν από εκείνους που δεν είχαν αποφασίσει τι θα κάνουν στο μέλλον. Μια καθηγήτρια με έπεισε να μπω στη σχολική θεατρική ομάδα και τότε ήταν που αποφάσισα. Μπήκα εθελοντής φαντάρος έτσι ώστε να τελειώσω αυτή την υποχρέωση νωρίς και να μη σταθεί αργότερα εμπόδιο στις σπουδές μου. Το να αποφασίσω σε ποια σχολή θα πάω ήταν κάτι πολύ δύσκολο. Στα χεριά μου θυμάμαι είχα περίπου 20 φυλλάδια που διαφήμιζαν διαφορές σχόλες. Ξεφυλλίζοντας τα, άκουσα ''Πήγαινε σε εκείνη που δεν έχει πολλά φωτεινά χρώματα και περιττά λόγια, αυτά τα λίγα που θα λέει θα είναι και τα ουσιώδη'' έτσι μου πρότειναν... και έτσι έκανα. Μπήκα σε μια σχολή με ανθρώπους καταπληκτικούς. Ανθρώπους με ουσία και νόημα. Ανθρώπους που θα ήθελα να τους ήξερα νωρίτερα. Γνώρισα ακόμα κάποιες πλευρές του εαυτού μου.... συνεχίζω να το κάνω... πλευρές που δεν ξέρεις ότι έχεις κρυμμένες. Πλευρές που τις ψάχνεις ξανά και ξανά. Ένιωθα τυχερός που επέλεξα αυτό το δρόμο. Αυτό το δύσκολο δρόμο... Τα 3 έτη τελειώνουν και η ασφάλεια της σχολής μαζί τους. Με ελάχιστες εμπειρίες και γεμάτος συμβουλές ξεκινώ και εγώ με το πρόσωπο ''στραμμένο στον ορίζοντα''.

Αποφοίτησα το 2012. Την περίοδο εκείνη μπήκα στην ομάδα ''ΕΜΕΙΣ'' και δημιουργήσαμε το θεατρικό έργο ''INTERVIEW''. Φέτος είναι η τρίτη χρόνια επιτυχίας του στο Θέατρο Βικτώρια. η συγκεκριμένη παράσταση με έχει δέσει με τα υπόλοιπα μελή της ομάδας ''ΕΜΕΙΣ'' μιας και το έργο έχει γραφτεί από όλους μας. Η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν όλα τα μελή είναι για μένα το νούμερο ένα συστατικό για να αρχίσεις να έχεις κάποιον συνδημιουργό. Εκτός από αυτή την παράσταση παίζω και σε μια παιδική στο θέατρο ''Τζένη Καρέζη'' ''Η Βασίλισσα του χιονιού''. Όλα τα παιδιά που παίζουμε σε αυτόν τον εκπληκτικό και ιστορικής σημασίας χώρο είμαστε απόφοιτοι και σπουδαστές της σχολής ''Πράξη 7''. Ο σκηνοθέτης αυτού του υπέροχου παραμυθιού είναι ο ιδιοκτήτης της σχολής και δάσκαλος όλων. Σε μια πολύ όμορφη θεατρική διασκευή από τον ίδιο, οι θεατές μικροί και μεγάλοι ''διδάσκονται'' έννοιες και άξιες .Οι υπόλοιποι συντελεστές της είναι και εκείνοι δάσκαλοι της σχολής.

 

Έχω ακόμα πολλά να μάθω, να ζήσω και να καταφέρω. Σε όλες μου τις επιλογές θα προσπαθήσω να είμαι συνεπής σε αυτό το δρόμο που ξεκίνησα..

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO