Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΤΟ ΝΕΟ ΑΙΜΑ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΣ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Ο Θοδωρής Σκυφτούλης

 

Ο Θοδωρής Σκυφτούλης, απόφοιτος του Εμπρός, αποφάσισε να γίνει ηθοποιός , όταν κατάφερε να πει μια αστεία ιστορία στο σχολείο. Πέρασε απο τη Γυμναστική Ακαδημία, αλλά τελικά επικράτησε η άποψη του φυσικού του στο Λύκειο! Φέτος "οδηγεί' τον Ρος και τον Γκιλ  να βρούν τους ευατούς τους, να γνωρίσουν, να ενηλικιωθούν... Όλα αυτά στην παράσταση "Ο Ρόζενγκραντς και ο Γκίλντερνστερν είναι νεκροί" του Τ. Στόπαρντ που παρουσιάζεται στο Θέατρο Επί Κολωνώ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά.

 

Ο φυσικός μου στο Λύκειο μου έλεγε πως αν έλεγα στους συμμαθητές μου μια αστεία ιστορία θα μου έβαζε πάνω από την βάση. Τα κατάφερα. Μπήκα, όσο περίεργο και αν ακούγεται σήμερα στους γνωστούς μου, στην Γυμναστική Ακαδημία. Τρία χρόνια άντεξα. Διέξοδος η δραματική σχολή. Ξεκίνησα στο Εμπρός-εργαστήρι. Στέκομαι τυχερός. Καταλειφός,Μπαντής, Τσούτη, Ανρί. Γνωρίζω την Έλενα. Παίζω από το πρώτο έτος στον Άδειο χώρο στην Πειραματική. Ακολουθεί η Δανάη. Μέχρι και σήμερα πορευόμαστε μαζί. Ενδιάμεσες στάσεις η Lillo Baur στο θέατρο Πόρτα, ο Σάββας Στρούμπος με την "Μεταμόρφωση" του Κάφκα. Φέτος η μεγάλη στάση. "Ο Ρόζενγκραντς και ο Γκίλντερνστερν είναι νεκροί". Συνάντηση με τον Δημήτρη Μυλωνά και τα άλλα παιδιά. Ο Ρόλος. Ο Παίκτης. Ένας θιασάρχης με τον πιο παράξενο και επικίνδυνο θίασο που θα μπορούσες να τον συναντήσεις  στις ιστορίες του Τιμ Μπάρτον. Ο παίκτης συμβολίζει στο έργο τη λεωφόρο που πρέπει να διανύσουν ο Ρος και ο Γκιλ. Αυτή η λεωφόρος άλλοτε είναι επικίνδυνη, άλλοτε σκοτεινή, παιχνιδίαρικη, ερώτικη. Με λίγα λόγια είναι η λεωφόρος της ενηλικίωσης των δύο ηρώων. Το ενδιαφέρον στον χαρακτήρα αυτόν είναι η συνεχείς εναλλαγές στο ρυθμό και στους χαρακτήρες που αλλάζει συνεχώς μέσα στο έργο. Αυτός ο παράξενος θίασος παρασύρει μέσα από τον Άμλετ τους δυο ήρωες να γευτούν την πραγματική ζωή, να βγουν από μια κανονικότητα. Όπως λέει και ο Παίκτης μέσα στο έργο: ''Θα επιστρέψουμε στην αρχή του θεάτρου, στον Αυτοσχεδιασμό'',  δηλαδή όλα από το  ΜΗΔΕΝ..  

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO