Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΤΑ ΦΙΝΤΑΝΑΚΙΑ: ΜΥΡΤΩ ΓΡΑΨΑ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Μυρτώ Γράψα

 

Αυτές οι προσωπικές αφηγήσεις έχουν τη δυνατότητα της αυτόματης εικονογράφησης. Είδα 28 χρόνια μέσα από ένα παιδικό βιου μάστερ. Μια επισήμανση των "Μεγάλων δρόμων". Από τη Μυρτώ Γράψα.

 

Γεννιέμαι στην Αθήνα το καλοκαίρι του 1986. Μεγαλώνω στη Λευκάδα και ξεκινάω από μικρή χορό, πιάνο και τέλος γράφομαι και γαλλικά. Αλλά ήδη αρχίζει και φαίνεται πως δεν είμαι το παιδί αυτού του τρίπτυχου.


Στα 15 μου, μπαίνω στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Χορού, μετακομίζοντας έτσι στο σπίτι μας στα Εξάρχεια, και από τότε άρχιζω να ανεβοκατεβαίνω τα σκαλιά της Ομήρου μέχρι και την αποφοίτησή μου από το επαγγελματικό τμήμα της ΚΣΟΤ το 2004.

Από το 3ο έτος ήδη και για τα επόμενα δύο χρόνια χορεύω με τη Hellenic Dance Company και συνεργάζομαι με αγαπημένους δασκάλους και χορογράφους. Παράλληλα κάνω την πρώτη χορογραφική απόπειρα. To 2009 με την ομάδα χορού LUMI, φτιάχνουμε το Feral, μια παράσταση που φιλοξενείται στον τότε Κρατήρα και ταξιδεύει από το Μήνα Χορού ως και την σκηνή του Φεστιβάλ Χορού Αθηνών.

Τον ίδιο χρόνο μετακομίζω στο Λονδίνο. Τελειώνω το μεταπτυχιακό μου στο London Contemporary Dance School και μένω ακόμη δύο χρόνια δουλεύοντας με χορογράφους και ομάδες εκεί. Άνθρωποι, κίνηση, πληροφορία, κυνισμός και ομορφιά. Όλα τρέχουν με χίλια. Τα πράγματα δεν χρειάζονται και να τα πολυψάχνεις. Έρχονται και σε βρίσκουν, πέφτουν πάνω σου, συμβαίνουν στη διαδρομή σου από το σπίτι στην πρόβα. Σαν στοιχειό παράξενο αυτή η πόλη. Σε βάζει σιωπηλά στη θέση σου και απαιτεί από σένα συνεχόμενο "awareness". Λέξη που συναντώ κατα κόρον εκεί και την παίρνω μαζί μου και μετά.

Το 2012 μετακομίζω και πάλι στην Αθήνα και επιστρέφω στο φυτώριο της ΚΣΟΤ, στο ρόλο του δασκάλου αυτή τη φορά. Διαδικασία δημιουργική αλλά και απόλυτα τροφοδοτική. Ακολουθούν η Αthens Bienalle με το Lets Prove We are not Elephants (με την Μάρθα Πασακοπούλου)  και οι "Βάτραχοι" με το Εθνικό (σκηνοθεσία Γ. Κακλέα,) στην Επίδαυρο.

Αυτή την περίοδο, συμμετέχω στην παράσταση "ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ" με την ομάδα Τ.d.S, σε σκηνοθεσία Ειρήνης Φαναριώτη, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, που είναι βασισμένη σε διηγήματα της Λένας Κιτσοπούλου. Είναι ιστορίες που μιλούν για ανθρώπους που πέφτουν πάνω σε τοίχους και μικρά αδιέξοδα, ενώ συνδιαλέγονται με το μάταιο και το σπουδαίο. Κι όμως γελούν.


Χ. Φ.





Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO