Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

H ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΣΚΗΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ: ΜΥΡΤΩ ΑΛΙΚΑΚΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Η Μυρτώ Αλικάκη

 

Μέσα σε ένα καλοκαίρι η Μυρτώ Αλικάκη, μαθήτρια ακόμα του Θεάτρου Τέχνης, βρέθηκε και στο Ηρώδειο και στην Επίδαυρο, πραγματοποιώντας έτσι από την αρχή  της καριέρας της το όνειρο κάθε ηθοποιού. Τι κι αν είχε μπανταρισμένο πόδι!

 

 Η πρώτη φορά που έπαιξα ήταν επεισοδιακή. Ήταν το καλοκαίρι το 1992, ήμουν μαθήτρια του Θεάτρου Τέχνης, δευτεροετής. Το Θέατρο Τέχνης έπαιρνε πάντα μαθητές για το χορό των καλοκαιρινών παραστάσεων.  Εκείνη τη χρονιά ανέβαζαν « Νεφέλες¨» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία  Γιώργου Λαζάνη. Η πρώτη παράσταση ήταν στο Ηρώδειο, αλλά εγώ την προηγούμενη μέρα έκαψα το πόδι μου σε μια μηχανή και πονούσα πάρα πολύ. Είχα τρομερή αγωνία, γιατί στο Ηρώδειο οι θέσεις είναι σε κάθετη σχέση με τη σκηνή κι αυτό είναι λίγο «τρομαχτικό». Είχα μπανταρισμένο το πόδι μου, το οποίο και ξαναχτύπησα κατά τη διάρκεια της παράστασης…. Δεν είχα ατάκες, αλλά ήμουν ή η πρώτη ή η δεύτερη Νεφέλη που έβγαινε και έτρεμα από την αγωνία, αλλά ήταν μαγικά….

 Το ίδιο καλοκαίρι βρέθηκα και στην Επίδαυρο με το χορό των «Βατράχων» αυτή τη φορά. Όπως καταλαβαίνετε, ήταν μια πολύ έντονή χρονιά. Το καλό ήταν ότι επειδή ήμουν μέλος του χορού, ένιωθα ασφάλεια μέσα στο πλήθος, αλλά το δέος που αισθάνεσαι σε αυτά τα θέατρα, λόγω μεγέθους, λόγω κόσμου, αλλά και λόγω της ενέργεια του ίδιου του χώρου είναι τεράστιο. 

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO