Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

TA ΦΙΝΤΑΝΑΚΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

O Γιάννης Αθανασόπουλος

 

Ο Γιάννης Αθανασόπουλος ήταν από εκείνα τα παιδιά που από μικρά ήθελαν να γίνουν ηθοποιοί. Αν και σπούδασε οικονομικά, τελικά τα βήματά του τον οδήγησαν στον Ίασμο κι έτσι γνώρισε την αξία του θεάτρου και μέσα από αυτό τον εαυτό του.

 

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Εδώ και 26 χρόνια ζω στην Καλλιθέα. Η πρώτη μου επαφή με το θέατρο ξεκίνησε όταν ήμουν πολύ μικρός, συμμετέχοντας σε σχολικές θεατρικές παραστάσεις. Τα πρώτα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Από τη μία χαρά για κάτι πρωτόγνωρο, υποδυόμενος  ρόλους διαφορετικούς και από την άλλη σκέψεις για ένα είδος τέχνης αρκετά απαιτητικό! Είμαι απόφοιτος  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας. Συμμετείχα επίσης για δύο χρόνια στη θεατρική ομάδα του πανεπιστημίου. Αυτή η μετάβασή μου από τις θεωρητικές οικονομικές σπουδές στην ενασχόληση μου με το θέατρο μ’ έκανε να θέλω να εισχωρήσω στα δύσβατα μονοπάτια αυτής της τέχνης.

Είμαι απόφοιτος της  Ανωτέρας Δραματικής Σχολής  Ίασμος και είχα τη χαρά να ξεκινήσω την επαγγελματική μου πορεία το 2009 όντας στο Α΄ έτος της σχολής με την παράσταση "Όχι για Αηδόνια"  του Τ.  Γουίλλιαμς σε σκηνοθεσια Αλέξανδρου Κοέν. Χαίρομαι που συνεχίζω να ονειρεύομαι μέσα από  την αξία του θεάτρου, χαίρομαι που πειραματίζομαι με τον εαυτό μου και χαίρομαι που μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία χρόνο με το χρόνο αποκτώ πιο ώριμη κρίση και οπτική.

 Αυτή την περίοδο συμμετέχω στην παιδική παράσταση  «Το βιβλίο των Θρύλων» του Δημήτρη Πιέτρη σε σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη και Δημήτρη Πιέτρη, στην παιδική σκηνή του θεάτρου Κάτια Δανδουλάκη. Επίσης συμμετέχω στη θεατρική παράσταση «Ιστορία δύο Πόλεων» του Τσαρλς Ντίκενς σε σκηνοθεσία Μάκη Κατσούλη στο θέατρο Αργώ.

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO