Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΕΙ ΜΕΓΑΡΟ. ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΘΥΡΙΔΗΣ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Κώστας Αθυρίδης

 

Η ροκ όπερα «Αlexander the Great», μετά τη μεγάλη επιτυχία του Οκτωβρίου στο Κ.Θ.Β.Ε., κατηφορίζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για τρεις παραστάσεις στο τέλος Φεβρουαρίου. Με ροκ ηχοχρώματα και αισθητική, με ορχήστρα 10 μουσικών επί σκηνής και περισσότερους από 25 ερμηνευτές, το έργο αφορά στον οικουμενικής εμβέλειας θρύλο: τον μόνο Μέγα της παγκόσμιας ιστορίας.

Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν το να εμβαθύνουμε στη ζωή, το έργο και την ιδιοσυγκρασία αυτής της αμφιλεγόμενης προσωπικότητας.

Πώς ένας νέος, 20 χρονών, αποφασίζει να κατακτήσει τον κόσμο; Πώς το καταφέρνει;  Ποιες ήταν οι σχέσεις με το κοντινό περιβάλλον του και ποιες οι επιρροές του;

Από τον πατέρα του, Φίλιππο, πήρε τη δύναμη, τον ορθολογισμό, το όραμα της μεγάλης εκστρατείας και της συνένωσης όλων των Ελλήνων, το οποίο προέκτεινε στη συνένωση Ανατολής και Δύσης. Από τη μητέρα του, Ολυμπιάδα, πήρε το στοιχείο του μεταφυσικού, την απόλυτη πίστη στην αθανασία, που ήταν, εντέλει, η πηγή της ανεξάντλητης ψυχικής του δύναμης. Ο Αλέξανδρος ήταν αντιφατικός. Είχε μέσα του το καλό και το κακό. Ήταν συναισθηματικός, αλλά και εξαιρετικά σκληρός. Έκανε πράγματα για τα οποία, δικαίως, κατηγορήθηκε, αλλά και τεράστια επιτεύγματα. Στο πρόσωπο του Δημήτρη Τικτόπουλου, ενός αξιόλογου καλλιτέχνη που προέρχεται από την αγγλόφωνη heavy metal μουσική, έχουμε βρει ένα ιδανικό Αλέξανδρο.

 

*Πρεμιέρα στις 27 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την παράσταση «Alexander the Great. Rock Opera». Τρεις παραστάσεις 27, 28 Φεβρουαρίου και 1η Μαρτίου.

Real news 8.2.2015

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO