Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

"Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΣΚΗΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ". ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Μαρίνα Ασλάνογλου

 

Οι πρώτες φορές είναι οι πιο ισχυρές μνήμες. Δεν τις ξεχνάς ακόμη κι αν το παρελθόν κρέμεται από μια κλωστή. Σήμερα, η Μαρίνα Ασλάνογλου περιγράφει στο Onlytheater.gr την πρώτη της σκηνική εμπειρία, όταν ήταν ακόμη μαθήτρια στο Θέατρο Τέχνης. Εκείνο, λοιπόν, το καλοκαίρι του 2002 γύρισε με τον "Πλούτο" του Αριστοφάνη όλη την Ελλάδα, με πρώτη στάση το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

 

Η πρώτη μου εμπειρία στη σκηνή ήταν, όταν τέλειωσα το δεύτερο έτος, στο Θέατρο Τέχνης, όταν, δηλαδή, με επέλεξε ο Μίμης Κουγιουμτζής για τον "Πλούτο" του Αριστοφάνη, με πρωταγωνιστή τον Ευγένιο Σπαθάρη και Πενία την Σοφία Φιλιππίδου. Δεν έχω λόγια να περιγράψω την εμπειρία. Πρώτη φορά έκανα πρόβες με επαγγελματίες ηθοποιούς. Η πρώτη μου φορά στην Επίδαυρο. Δεν έχω ξανανιώσει την καρδιά μου έτσι, να κοντεύει να σπάσει. Έτοιμη ήταν. Η διαδρομή, δε, από τα καμαρίνια στο θέατρο μου φάνηκε ατέλειωτη. Εννοείται ότι όλο αυτό το άγχος, με το που άρχισε η παράσταση, το διαδέχθηκε η μαγεία. Μετά την Επίδαυρο, ξεκίνησε και η περιοδεία. Θυμάμα,ι παίζαμε στο Μεσολόγγι και εγώ είχα ταξιδέψει ως εκεί με το δικό μου αυτοκίνητο. Στην επιστροφή, συνταξίδεψα με τον Σπαθάρη και τη Λουκία Μιχαλοπούλου. Η Λουκία καθόταν στο πίσω κάθισμα και ο Σπαθάρης στη θέση του συνοδηγού. Σε όλη τη διαδρομή μας έλεγε ιστορίες από τον Καραγκιόζη. Ούτε που καταλάβαμε πώς πέρασε η ώρα..

Στην παράσταση ήταν εξαιρετικός. Όταν έλεγε εκείνο το αλησμόνητο "Ακούσατε, ακούσατε.. Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Σέρβοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Πολωνοί, αγάδες, πασάδες, ντερβισάδες, Ρώσοι, Μπόερς και Οθωμανοί" έπεφτε όλο το θέατρο.

 

*Η Μαρίνα Ασλάνογλου πρωταγωνιστεί στον μονόλογο "Τζόρνταν", στο θέατρο "Άνεσις".

 

Χρύσα Φωτοπούλου

 

9 Φλεβάρη 2015

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO