Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΤΑ ΦΙΝΤΑΝΑΚΙΑ: ΤΕΣΣΥ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

H Τέσση Καραμπίνη

 

 

Η Τέσσυ Καραμπίνη όταν ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει, βρέθηκε σε μια παράσταση και από τότε μαγεύτηκε. Τελικά πήγε κι η ίδια στη δραματική σχολή του Θοδωρή Γράμψα, την Πράξη 7 και φέτος παίζει στο έργο του δασκάλου της "30 χρόνια ακριβώς".

Καλαμάτα 22 Ιουλίου. Κατακαλόκαιρο. Ίσως γι' αυτό να αγαπάω τόσο πολύ το καλοκαίρι. Γονείς καθηγητές. Μεγάλη αγάπη για τα γράμματα και τα βιβλία. Ο παππούς Σπύρος αγράμματος, αλλά με τρομερή αγάπη για τα γράμματα. Έκτορας Μαλό, Κοντολέων, Εμπειρίκος, τα πρώτα του δώρα. Παιδαγωγική σχολή και η Αθήνα. Μια μεγάλη πόλη με τους δρόμους ανοιχτούς, στρωμένους για τα όνειρά μας.

Πρώτη παράσταση στο Θέατρο Τέχνης. Μαγεύτηκα. Ήθελα να μπω μέσα με όλο μου το είναι. Ρώτησα αν χρειάζονται ταμία. Χρειάζονταν. Οι πρόβες, τα παρασκήνια και μετά η δραματική σχολή Πράξη 7. Τρία χρόνια γεμάτα με δασκάλους που με επηρέασαν και συμμαθητές που είναι ακόμα στη ζωή μου. Και θα μείνουν. Για δεύτερη χρονιά ταξιδεύουμε με τον κύριο Θ. Γράμψα, δάσκαλο και διευθυντή της σχολής μου, σε ένα έργο δικό του. 30 χρόνια ακριβώς. Ούτε μέρα παραπάνω . Αφήστε μας να σας πούμε το όνειρο. Βαλτετσίου 45. Πράξη 7 studio.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO