Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Ο ΙΩΣΗΦ ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΓΡΑΦΕI ΓΙΑ ΤΟ CLOSER

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

 

Closer

 

Το γνωστό θεατρικό έργο Closer, του διάσημου βρετανού θεατρικού συγγραφέα Patrick Marber ,θα παρουσιαστεί από τη Square Theatre Company, σε σκηνοθεσία Ιωσήφ Βαρδάκη την Τρίτη 26/5 στο "2ο Φεστιβάλ εταιρικών θιάσων" στο θέατρο Προσκήνιο. Ένα έργο για όσα μας φέρνουν πιο κοντά, αλλά και για όσα μας απομακρύνουν... Γιατί μερικές φορές οι ανάγκες μας ταυτίζονται τόσο πολύ που γίνονται αφόρητες...

 

Closer. Πιο κοντά.Τι μας φέρνει πιο κοντά; Και πώς οι ζωή του καθενός επηρεάζεται από τους ανθρώπους που συναντά, ερωτεύεται, σχετίζεται... Η ανάγκη του σεξ, είναι ανάγκη για σεξ ή για πιο ουσιαστική επαφή; Η ειλικρίνεια βοηθάει; Ενώνει ή απομακρύνει;Στο Closer όλα αυτά θίγονται. Δεν είμαι σίγουρος αν δίνονται απαντήσεις. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές δυνατότητες απαντήσεων.

Τέσσερεις χαρακτήρες που ψάχνουν απεγνωσμένα κάτι. Με αυτό το «κάτι» να επαναπροσδιορίζεται κάθε φορά, ανάλογα με τις συνθήκες. Τέσσερις ζωές που περιπλέκονται, δίνουν και παίρνουν η μία από την άλλη και εξελίσσονται, η καθεμία με το δικό της τρόπο. Όλοι βρίσκουμε πεδία ταύτισης. Αναγνωρίζουμε πότε είμασταν ελλιπείς, ή αφήσαμε τους εαυτούς μας να αντιδράσουν με τρόπους που δε μας κολακεύουν. Αλλά και τις φορές που δείξαμε ανώτεροι, εκείνες για τις οποίες νιώθουμε περήφανοι.

Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εξερεύνηση αυτή που γίνεται παρέα με το θίασο. Τα μέλη της ομάδας, όλοι, πρέπει να συμφιλιωθούμε με κομμάτια του εαυτού μας που κάποιες φορές, δε θέλουμε να τα θυμόμαστε. Οι συμπεριφορές μας συνθέτουν το παζλ του ποιοι είμαστε και οι χαρακτήρες του έργου είναι ο καθένας κι ένα τέτοιο παζλ. Πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια, να δούμε τα κομμάτια που το αποτελούν, να πάρουμε το θάρρος, ν’ απλώσουμε το χέρι, να τα πιάσουμε και να τα συνθέσουμε. Τι ανάγκες έχουμε. Τι ανάγκες έχουν οι χαρακτήρες. 

Μου θυμίζει πιο συχνά λογοτεχνία το έργο. Την «Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι» του Κούντερα. Το «Αλεξανδρινό Κουαρτέτο» του Ντάρελ. Ο έρωτας, το σεξ, η ανάγκη για συντροφικότητα, πώς αυτά μας κοινωνικοποιούν, μας δραστηριοποιούν και τελικά μας αλλάζουν.

 

Δείτε teaser  της παράστασης εδώ. Tο teaser  δημιουργία του εικαστικού Παντελή Ξηροχειμώνα. Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν για το teaser είναι του Στράτου Προύσαλη.

 

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO