Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

BLOOM Ή ΜΠΛΟΥΜ: O ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ONLYTHEATER

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Cheek bones

 

Oι Cheek bones είναι η πρώτη ομάδα που αναδείχτηκε από το Scratch Night του Bob Festival που διοργανώνουν οι ABOVO στο Bios και πλέον έχει γίνει θεσμός της θεατρικής εαρινής περιόδου. Φέτος λοιπόν ο Γιάννης Σαρακατσάνης αποφάσισε να συμπράξει μαζί τους και να σκηνοθετήσει ένα έργο για την ενηλικίωση, με το διττό τίτλο "Bloom". 

 

Το «Bloom» είναι μια παράσταση για την ενηλικίωση. Για την ενηλικίωση των γυναικών που συμβαίνει εκεί… γύρω στα τριάντα! Σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχολογίας Jeffrey Arnett οι σύγχρονοι νέοι δεν ενηλικιώνονται στα 18. Αντιθέτως μπαίνουν σε μια περίοδο την οποία ονομάζει «αναδυόμενη ενηλικίωση» που κρατάει ακόμα και μέχρι τα 30. Στην περίοδο αυτή οι νέοι δεν είναι ούτε παιδιά ούτε ενήλικες, αλλά βρίσκονται σε μια μεταβατική φάση κατά την οποία πειραματίζονται με την ταυτότητά τους. Οι πειραματισμοί πετυχαίνουν ή αποτυγχάνουν, ώστε οι νέοι σιγά σιγά να καταλήξουν στο ποιοι είναι όσον αφορά στο επάγγελμά τους, στη σχέση τους με το άλλο φύλλο και στην κοσμοθεωρία τους.

Στην παράσταση παρακολουθούμε την ύστατη προσπάθεια ενηλικίωσης δύο «κοριτσιών», της Χρυσάνθης και της Μαργαρίτας. Γονείς, σύντροφος και κοινωνία τις πιέζουν και όλοι έχουν άποψη για τις επιλογές που πρέπει να κάνουν, αλλά τα κορίτσια, αν θέλουν να γίνουν γυναίκες, πρέπει να κάνουν τις δικές τους επιλογές. Τι θα κάνουν; Θα τα καταφέρουν να ανθίσουν (bloom) ή θα πνιγούν (μπλουμ);

Η ομάδα Cheek Bones (Αγγέλικα Σταυροπούλου και Εύη Δόβελου) αποτελείται 100% από αναδυόμενες ενήλικες που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού του προβλήματος και το ζουν σε βάθος. Η συνεργασία μας έχει στόχο να δημιουργήσει μια παράσταση που θα ρίξει φως και θα δει με χιούμορ το... δράμα που ζουν οι γυναίκες σήμερα καθώς πλησιάζουν αυτό, το τελευταίο deadline της ενηλικίωσης!

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO