Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΓΚΑΖΙ. ΤΗΣ Χ. Φ.

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Αν ήταν να "συνομιλήσω" με την Πάολα Βόγκελ για το έργο της "Παράνομη οδήγηση", που σε λίγες μέρες ανεβαίνει στο Κρατικό, σε σκηνοθεσία Άσπας Καλλιάνη, θα ήθελα να εστιάζαμε στο τι σημαίνει ασύμβατος με την πραγματικότητα έρωτας, αλλά και να ενισχύαμε με χιλιάδες παραδείγματα την άποψη ότι άνθρωπος που έχει τη δύναμη να μας καταστρέψει και εκείνος που έχει τη δύναμη να μας εξελίξει, είναι πολύ συχνά το ίδιο πρόσωπο.

 

Αν ήταν να "συνομιλήσω" με την Πάολα Βόγκελ για το έργο της "Παράνομη οδήγηση", που σε λίγες μέρες ανεβαίνει στο Κρατικό, σε σκηνοθεσία Άσπας Καλλιάνη, θα ήθελα να εστιάζαμε στο τι σημαίνει ασύμβατος με την πραγματικότητα έρωτας, αλλά και να ενισχύαμε με χιλιάδες παραδείγματα την άποψη ότι ο άνθρωπος που έχει τη δύναμη να μας καταστρέψει και εκείνος που έχει τη δύναμη να μας εξελίξει, είναι πολύ συχνά το ίδιο πρόσωπο.

Δεν μπορώ να δεχτώ ρεαλιστικά επίθετα γύρω από τον έρωτα, ούτε συγκεκρίμενες στιγμές μέσα στη ζωή που μπορεί να γίνει η εκκίνησή του. Τίποτα. Ο νους μου πάει σε κάτι συγκλονιστικά παράφορο, με αυταπαρνήσεις, μαγεία, αναγέννηση, ηθελημένες εκχωρήσεις δικαιωμάτων, νόμιμες υποταγές, αναγκαίες απορρυθμίσεις, απόλυτα δημιουργήματα. Και χαρά και πόνος. Και ζωή και απώλεια. Και οξυγόνο και αίμα.

Εκεί που πετούσα, προσγειώθηκα σε κάτι που έχει αιχμηρά πράγματα με σκουριές, που μου προκαλούν την αίσθηση ότι η καταστροφή, η αργή και ανυπόφορη, έχει ιεροτελεστία. Ο ίδιος άνθρωπος τα κάνει όλα. Και δεν ξέρω τι να πρωτοπιστέψω. Η εξέλιξη έρχεται μετά την καταστροφή ή προηγείται;

 

Τόση ώρα φλυαρώ, δε με ακούει κανένας. Ίσως το Μικρό και ο Πεκ, η Νεφέλη Κουρή και ο Σταύρος Ζαλμάς που προβάρουν ένα μάθημα "Παράνομης οδήγησης".

 

Η Πάολα Βόγκελ έχει τα δικά της.

Θέλω να βάλω φωτιά στα φρένα. Έχω κι εγώ τον πόνο μου.

 

* "Παράνομη οδήγηση" στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, από 28/2. Έβγαλα εισιτηριάκι.

 

Χρύσα Φωτοπούλου

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO