Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

TA ΦΙΝΤΑΝΑΚΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Ο Αντώνης Βαρθαλίτης

 

Ο Αντώνης Βαρθαλίτης  φέτος ερμηνεύει τον Στηβ στην παράσταση του Λέβαν Τσουλάτζε " Λεωφορείο ο Πόθος" του Τ. Ουίλιαμς που παρουσιάζεται στο Θέατρο Άνεσις... Ένα έργο που αγαπούσε από τη σχολή, όπως μας εξομολογείται, και έχει την τύχη τη φετινή σεζόν να το ζωντανεύει επί σκηνής υπό την καθοδήγση ενός σπουδαίου σκηνοθέτη και μιας πολύ αξιόλογης ομάδας ηθοποιών.

Eίμαι απόφοιτος του Νέου Ελληνικού Θεάτρου (Ν.Ε.Θ.) του Γιώργου Αρμένη, τέλειωσα τη σχολή το 2009. 

Έχω συμμετάσχει για δύο σεζόν σε παιδικές παραστάσεις της Κάρμεν Ρουγγέρη στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην “Ιλιάδα” του Ομήρου και στον “Κουρέα της Σεβίλλης”.

Επίσης, συνεργάζομαι από το 2011 με τις Μορφές Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη στις παιδικές παραγωγές της ομάδας (“Το παιδί και το Κουδουνάκι” της Άννας-Σεβαστής Τζίμα, “Γαϊτανάκι” και “Χριστουγεννιάσματα και Καλαντίσματα”)

Παράλληλα με το θέατρο, ασχολούμαι με τη μουσική και το τραγούδι, καθώς γράφω στίχους και συνθέτω δικά μου μουσικά κομμάτια. Τον Ιανουάριο του 2015, κυκλοφόρησε το πρώτο μου digital single από τη Final Touch του Μίλτου Καρατζά με τίτλο ‘’Ψάξε στο στίχο’’, σε στίχους και μουσική δική μου και παραγωγή-ενορχήστρωση του Τάσου Θάνου. 

Είμαι τριτοετής φοιτητής στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου, όπου παρακολουθώ μαθήματα φωνητικής σύγχρονου τραγουδιού με τη Στέλλα Χρονέου. 

Έχω κάνει τη μουσική επιμέλεια στην παιδική παράσταση ‘’Η Κολοκύθα που δεν έγινε Άμαξα’’, σε σκηνοθεσία Σοφίας Κουκουλά στο θέατρο Vault.

Παράλληλα, συμμετέχω στην τηλεοπτική σειρά του Μega  ‘’Μάνα X Ουρανού’’, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιού και σενάριο Γιώργου Φειδά. 

Στον ελεύθερο μου χρόνο, παίζω κιθάρα και πιάνο και ασχολούμαι με τον αθλητισμό:. ποδόσφαιρο, τένις και πινγκ πονγκ. Μ’ αρέσει να παρακολουθώ πολύ αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Χάριν του Παναθηναϊκού, έχω βρεθεί και στο γήπεδο αρκετές φορές. 

Φέτος, συμμετέχω στην παράσταση ‘’Λεωφορείον ο Πόθος’’ του Τένεσι Ουίλιαμς στο Θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία Λεβάν Τσουλάντζε, μουσική Θάνου Μικρούτσικου, σκηνικά-κοστούμια Σταύρου Λίτινα και με πρωταγωνιστές την Κατερίνα Λέχου και τον Τάσο Ιορδανίδη. 

Το ‘’Λεωφορείον ο Πόθος’’ είναι από τα κλασικά έργα που μου προκάλεσαν πολύ το ενδιαφέρον στη σχολή, καθώς διδασκόμασταν αποσπάσματα από διάφορα σημεία του έργου. Είναι από τα πιο άρτια που έχω διαβάσει. Όλοι οι χαρακτήρες του, ακόμα και οι πιο μικροί,  έχουν ουσιαστική ύπαρξη.  Είναι απόλυτα συνυφασμένοι και καθοριστικοί στην πορεία του δράματος. Ήταν, λοιπόν, τεράστια η τιμή που μου έκανε το θέατρο Άνεσις να μου δώσει την ευκαιρία να είμαι και εγώ κομμάτι αυτής της παράστασης. Δεν είχε τύχει ποτέ να υποδυθώ κάποιο απόσπασμα του έργου στη σχολή και χαίρομαι που αυτή τη σεζόν ανήκω στα “γρανάζια του λεωφορείου”. Η ικανοποίηση μου, λοιπόν, που συμμετέχω σε ένα τόσο σπουδαίο κλασικό έργο είναι μεγάλη.

Ο Λεβάν Τσουλάτζε είναι ο ενορχηστρωτής αυτής της προσπάθειας και για όλους μας ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Θεωρείται από τους αναμορφωτές του Γεωργιανού Θεάτρου και συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους Ευρωπαίους σκηνοθέτες. Σκιαγράφησε τους χαρακτήρες με απλό και αληθινό τρόπο. Ψυχολόγησε τον καθένα μας χωριστά σε συζητήσεις που έκανε μαζί μας και έχτισε τους ρόλους πάνω στον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία μας. Δεν είχα ξαναδουλέψει με αυτόν τον τρόπο και πραγματικά μου έκανε πολύ καλό. Σίγουρα, αυτή η παράσταση θα είναι από τις καλύτερες παρακαταθήκες στη μνήμη μου και αισθάνομαι τυχερός που, αν και τόσο νέος, βιώνω αυτή τη θεατρική εμπειρία.

Η συνύπαρξη με την Κατερίνα Λέχου στη σκηνή σε καθημερινή βάση, πέρα από τιμητική, είναι και ένα ζωντανό παράδειγμα για  ένα νέο ηθοποιό σαν εμένα. Θαυμάζω την αυταπάρνηση της  και τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα εκφραστικά της μέσα. Ο Τάσος Ιορδανίδης είναι για μένα από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς. Έχει τρομερή ευστροφία και άνεση πάνω στη σκηνή. Οι δυο τους συνθέτουν ένα πολύ καλό δίδυμο (Μπλανς-Κοβάλσκι). Έχω τη χαρά, επίσης, να παίζω με άλλους τέσσερις εξαιρετικούς ηθοποιούς: την Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου στον ρόλο της Στέλλας, τον Δημήτρη Καπετανάκο στον ρόλο του Μιτς, τον Δημήτρη Διακοσάββα στον ρόλο του Πάμπλο και τη Μαριάνθη Φωτάκη στον ρόλο της Γιούνις. Το κλίμα μεταξύ μας είναι εξαιρετικό και σαν πιο νέος μαθαίνω πολλά από τους έμπειρους συνεργάτες μου. Η προσέλευση και η ανταπόκριση του κοινού είναι πολύ μεγάλη.

Εγώ, υποδύομαι τον Στηβ Χάμπελ, τον άξεστο φίλο του Στάνλει Κοβάλσκι, αλλά και δύο άλλους ρόλους: το νεαρό αγόρι που εμφανίζεται στην πόρτα της Μπλάνς Ντιμπουά, σε μία  στιγμή μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, και το ρόλο του γιατρού.

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO