Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Χ. ΘΑΝΟΣ: "ΤΟ INTERVIEW ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΑΛΛΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ & ΕΚΤΟΣ ΣΚΗΝΗΣ"

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

http://onlytheater.gr/_parastaseis_/_theatro_/9358-interview-sto-theatro-viktoria.html

 

Αυτό το "ΕΜΕΙΣ" είναι υπαρκτό. Ο σκηνοθέτης του "Interview", Χρήστος Θάνος, με έπεισε και έμεινα σιωπηλή να κοιτάζω το θαύμα του.  Το θαύμα του "ΕΜΕΙΣ".

 

Πέντε εβδομάδες απομένουν για να ολοκληρωθεί η τρίτη, και τελευταία, συνεχόμενη χρονιά για το Interview.

Στις αρχές του 2010, γεννήθηκε η ιδέα μιας κωμικοτραγικής συνέντευξης για δουλειά. Στα τέλη του 2012, συγκροτήθηκε η ομάδα που θα δημιουργούσε εξ ολοκλήρου και θα παρουσίαζε αυτή τη συνέντευξη. Το Interview. Χρειάστηκαν αμέτρητες ώρες αυτοσχεδιασμών, πειραματισμών, από κοινού συγγραφής και προβών, ώστε να παρασταθεί τελικά το Interview επί σκηνής, την άνοιξη του 2013. Από τότε, η εντυπωσιακή ανταπόκριση των θεατών, μας υποχρέωσε να πραγματοποιήσουμε έξι παρατάσεις παραστάσεων.

Τα τρία αυτά τελευταία χρόνια, ‘’ΕΜΕΙΣ’’ με το Interview, συμετείχαμε στο 1ο αντιφασιστικό φεστιβάλ παραστατικών τεχνών στο Εμπρός, κληθήκαμε δύο φορές στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήσαμε παραστάσεις από τις οποίες μαζέψαμε χρήματα και τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που τα στερούνται, παίξαμε στο κατάστημα κράτησης γυναικών Ελεώνα Θήβας.

Η επιμονή στην προαιρετική συνεισφορά και η άρνηση να επικοινωνήσουμε την παράστασή μας σε ευρείας κατανάλωσης μέσα, που όμως απέχουν πολύ από τις ιδεολογικές μας θέσεις, κατέστησαν την προσπάθειά μας επίπονη. Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα όμως ήταν που μετέτρεψε το Interview, από ανάγκη δημιουργικής και ιδεολογικής έκφρασης μιας ομάδας καλιτεχνών, σε δημοφιλές θεατρικό γεγονός. Το ‘’από στόμα σε στόμα’’ υπήρξε η κύρια προώθηση της παράστασης και θεωρώ ότι αυτή είναι και η πιο υγιής συνθήκη, όσο υπομονή και επιμονή και αν χρειάζεται.

Είναι εντυπωσιακό, αλλά μετά από τρία χρόνια, το Interview συνεχίζει να ανανεώνεται διαρκώς. Σε κάθε παράσταση προστίθεται τουλάχιστον ένα καινούριο στοιχείο. Δε σταματάμε να προβληματιζόμαστε και να συζητάμε, διαμορφώνοντας την παράσταση ανάλογα με τα νέα δεδομένα της συλλογικής μας σκέψης που ωριμάζει. Το Interview είναι ένας ζωντανός οργανισμός που πάλλεται εντός και εκτός σκηνής.

Εγώ, κατά τη διάρκεια της παράστασης, βρίσκομαι στο ηλεκτρολογείο, μιλώντας σε ένα μικρόφωνο. Από εκεί, έχω τη δυνατότητα να παρακολουθώ τους δημιουργικούς μου συντρόφους να συνυπάρχουν ως ρόλοι, με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια αγωνία που είχαν και στην πρώτη παράσταση.

Υπάρχει μία διαρκώς αναζωπυρούμενη ζωντάνια στο Interview. Μια ζωντάνια που στις περισσότερες θεατρικές δουλειές, που έχω εργαστεί, αρχίζει να εκπνέει από τη δεύτερη κιόλας παράσταση. Αυτή η ζωντάνια οφείλεται σε μια ομάδα που αποτελείται από δημιουργικούς και ταραγμένους ανθρώπους. Και αυτή η ομάδα είμαστε ‘’ΕΜΕΙΣ’’. Αγαπώ αυτή την ομάδα. Αγαπώ τη Σοφία, τη Μαρία, τον Σωτήρη, τον Βασίλη, τον Χρίστο.

Αγαπώ το Interview.

 

κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία "Interview" παρουσιάζεται στο Black Box του Θεάτρου Βικτώρια (Παρ- Κυρ) Επίσης, η συγκεκριμένη ομάδα, την επόμενη χειμερινή σεζόν, θα παρουσιάσει στο θέατρο "Βικτώρια" το νέο της εγχείρημα.

 

Χρύσα Φ.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO