Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

TA ΦΙΝΤΑΝΑΚΙΑ: EYH NΤΑΛΟΥΚΑ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Η Εύη Νταλούκα

 

Η Εύη Νταλούκα είναι ένα κορίτσι που μεγαλώνει μέσα από το θέατρο, για να παραμείνει παιδί, όπως όλοι οι καλλιτέχνες. Φέτος συμμετέχει στην παράσταση "Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας" του Ντύρρενματ σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν, που ήταν  δάσκαλος της στη Δραματική Σχολή του Ιάσμου απ' όπου και αποφοίτησε.

 

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και συνεχίζω να μεγαλώνω, στο Μαρούσι. Και λέω συνεχίζω να μεγαλώνω, γιατί απ' όταν άρχισα να ασχολούμαι με το θέατρο, συνειδητοποίησα, με τρόμο σχεδόν, πολλές εκδοχές και αποχρώσεις της ζωής, που δεν ήξερα. 

Το Θέατρο! Νομίζω πως δεν είμαι από εκείνους που το ονειρεύτηκαν, ή το ήξεραν από μικροί, αλλά από τους άλλους που τους ήταν αναγκαίο, για να συνεχίζουν, ή να «μάθουν» να ζουν.

Όπως και να 'χει,  μόνο σε καλό μου βγήκε. Και νιώθω τυχερή και ευγνώμων, που αμέσως μετά τη δραματική σχολή, βρέθηκα σε σπουδαίες δουλειές, με σπουδαίους ανθρώπους. Και κάπως έτσι, τον Απρίλιο, θα βρεθώ, στο Θέατρο Βρετάνια, ως Οττίλιε, η  κόρη του Ιλ (Δ. Πιατάς), στην «Επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας» σε μετάφραση και σκηνοθεσία, με πολλή έμπνευση, του Αλέξανδρου Κοέν.

Ένα τόσο μαθηματικά ζυγισμένο έργο, ξεδιπλώνει προφητικά, από το μακρινό 1956, μια τρομακτική εξομοίωση του σήμερα: την οικονομική και ηθική κρίση, την εξαγορά συνειδήσεων, τη σαθρή δικαιοσύνη, την έλλειψη αλληλεγγύης, το σκοταδισμό και την εκδίκηση. 

Στο έργο του Φρήντριχ Ντύρρενματ, η Γηραιά Κυρία παρουσιάζεται σκληρή, αμείλικτη, γεμάτη δίψα για εκδίκηση. Κατά τη γνώμη μου, όμως, συμβολίζει τον ανεκπλήρωτο Έρωτα, που μένει σαν αγκάθι μέσα της και τη δηλητηριάζει...

ΚΛΑΙΡ: Η Αγάπη σου έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια, η δική μου δεν κατάφερε να πεθάνει, ούτε και να παραμείνει ζωντανή. Μεταλλάχθηκε σε κάτι κακό- όπως και εγώ. 

Ίσως, με λίγους «μαύρους τόνους» ακόμα και έτσι, να δίνει μια απάντηση. Και τελικά, με το θάνατο του Ιλ, του άντρα που την πρόδωσε, να βρίσκει τη λύτρωση, την εξιλέωση. 

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO