Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΗΝΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ - ΣΥΝΘΕΤΗΣ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

"Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας" έχει συγκεντρώσει ένα πλήθος ανθρώπων που εργάζονται για την "πραγματοποίησή" της και που αυτοί οι άνθρωποι είναι, ο καθένας τους ξεχωριστά, μια υπερδύναμη.

 

"Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας" έχει συγκεντρώσει ένα πλήθος ανθρώπων που εργάζονται για την "πραγματοποίησή" της και που αυτοί οι άνθρωποι είναι, ο καθένας τους ξεχωριστά, μια υπερδύναμη.

Η μουσική που θ' ακούγεται στην παράσταση είναι του Δημήτρη Μαραμή. Ενός συνθέτη που παραδέχεται ότι το πιάνο είναι η εστία των ονείρων του και ότι τα ποιήματα είναι αυτά που τον επιλέγουν και όχι ο ίδιος αυτά. Το πιο ουσιαστικό πράγμα στη μουσική είναι να δημιουργείς τη μουσική συνέχεια μιας λέξης. Να μπορείς να μιλήσεις μουσικά πέρα από την αποσιώπηση. Και ο Δημήτρης Μαραμής σ' αυτό ειδικά είναι πάνω από τις έννοιες και τους ορισμούς.

Θέλω διακαώς να επισκεφτώ το Γκύλλεν, τον Απρίλιο. Να δω με τα μάτια μου αυτό που λένε όλοι. Ότι ό,τι γίνεται με έρωτα είναι για να μείνει στην ιστορία.

 

Ο Δημήτρης Μαραμής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε πιάνο και σύνθεση στο Royal Welsh College of Music & Drama και συνέχισε μεταπτυχιακά με τον συνθέτη Brian Elias. Έχει κυκλοφορήσει εφτά προσωπικούς δίσκους και έχει γράψει µουσική για θεατρικές παραστάσεις, κινηµατογράφο και τηλεόραση. Έχει παρουσιάσει τη µουσική του εκτός συνόρων στη Βρετανία, στην Ισπανία και στην Αµερική. Έχει βραβευτεί για τη θεατρική µουσική που συνέθεσε στην παράσταση "Ερωτόκριτος" το 2011 σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά µε τους Μάριο Φραγκούλη, Μαρία Φαραντούρη κ.ά.

 

Χ. Φ.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO