Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Ο ΣΕΡΒΕΤΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ! ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Άρης Σερβετάλης

 

Βγαίνοντας από τον «Σωσία» του Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα, σκεφτόμουν πως ο Άρης Σερβετάλης, είναι από τους ηθοποιούς, που συμπονώ. Συμμερίζομαι, την (πλαστή επί σκηνής) ψυχική τους κατάσταση και τους αγαπώ, γιατί καταφέρνουν να με ξεγελούν ότι τελικά, οι ήρωες, δεν είναι άλλοι, αλλά αυτοί οι ίδιοι. Ταυτίζονται σε τέτοιο βαθμό, μαζί τους, που οι ίδιοι αποσύρονται ευγενικά, για να μείνει μόνος ο ρόλος. Άυλοι, ασώματοι. Τόσο που δε μπορώ να τους συντρέξω. Φιγούρες ονείρου.

Πόση ταπεινότητα θέλει αυτή η υπόθεση... Κι ο Σερβετάλης είναι απ' αυτούς. Εσωστρεφής, όπως κι ο ρόλος του. Δε γουστάρει τις πολλές οικειότητες. Ίσως γιατί είναι ένας τρομερά «απαλός» ηθοποιός. Βγαίνει ελαφρύς στη σκηνή, άδειος από Σερβετάλη κι εγωισμούς, σχεδόν αφελής κι ανίδεος, ενώ συγχρόνως ευγενής, με τα γύρω του υλικά και σώματα, ακαθόριστα τεταμένος (σαν να επίκειται ενός είδους ηλεκτροπληξία). Βυθισμένος στο ακριβώς ''εκεί'' και στο απολύτως ''τώρα''. Επινοεί σώμα, φωνή, ρυθμό. Κυρίως ρυθμό! Δεξιοτέχνης του ελέγχου του, απόλυτος ρυθμιστής της παραμικρής κίνησης και της ποσότητας της δύναμης, που βάζει σ' αυτήν.

Δεν έχω δει άλλο σώμα, που να ελέγχει έτσι τα Νιούτον που χρησιμοποιεί!


Στιβαρός και στο ήθος του εκτός σκηνής και ως μορφή επί σκηνής. Δεν τον παρασύρει τίποτε, τίποτε δεν τον βγάζει απ' το δρόμο του. Ο Σερβετάλης, κατά πάσα πιθανότητα, έχει καταγωγή απ΄τον πλανήτη Άρη. Εξού και το μικρό του όνομα.


Κάπου λέει ο σοφός Φιοντόρ: «Η πίστη, στην πραγματικότητα, δεν πηγάζει από το θαύμα, αλλά το θαύμα από την πίστη». Ε, αυτό ακριβώς.

Real news  22.3.2015

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO