Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΤΑ ΦΙΝΤΑΝΑΚΙΑ: ΔΑΝΑΗ ΠΑΠΟΥΤΣΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Δανάη Παπουτσή

 

Η Δανάη Παπουτσή, ψάχνοντας τους εξαίσιους τρόπους να εκφραστεί, βρήκε οικείες θέσεις στο θέατρο και τη μουσική. Ηθοποιός, στιχουργός, ερμηνεύτρια. Όποιος κινείται συνεχώς, δε μένει ποτέ ήσυχος. Και το ένα φέρνει το άλλο. Το ένα συμπληρώνει το άλλο. "Μια διαρκής ανάγκη για έκφραση, μια αγωνία να ξυπνήσω και να κάνω το επόμενο βήμα, όλα αυτά που θέλω, να προλάβω, να μη φύγει η μέρα, η νύχτα, η ζωή. Όλα αυτά μου δίνουν ενέργεια".

Πριν δείτε την Δανάη Π. στην παράσταση «Σταγόνες πάνω σε καυτές πέτρες» του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ στο Baumstrasse – Δρόμος με Δέντρα (πρεμιέρα, 30/3), ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω πληροφορίες που την αφορούν.

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στα Εξάρχεια. Σπούδασε στον Πειραϊκό σύνδεσμο και στην Δραματική Σχολή Μαίρη Βογιατζή-Τράγκα. Αποφοίτησε το 2004. Παρακολούθησε το μεταπτυχιακό της Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών κατά τα έτη 2006 και 2007.


Ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο Θέατρο Βαφείο δίπλα στο δάσκαλο και σκηνοθέτη Λάκη Καραλή με την παράσταση Μήδεια του Ευριπίδη. Ακολούθησαν συνεργασίες με το Θέατρο Τέχνης, το Θέατρο Κνωσός, το Θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα, το Χοροθέατρο Πολύμορφο. Συνεργάστηκε επίσης με το Θέατρο Χώρα στο 24 HR PLAYS, το Μάρτιο του 2010, με το έργο Dream a little dream of me, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου.

Παραμένει σταθερό μέλος του Θεάτρου Βαφείο-Λάκης Καραλής όπως μετονομάστηκε μετά τον πρόωρο θάνατό του, και της ομάδας «Προσωδία» που ίδρυσε ο ίδιος. Η τελευταία δουλειά που παρουσίασαν ήταν το 2009 με τίτλο «Μου μιλάτε για κείνον», μια παράσταση με θέμα την απώλεια και το θάνατο, σε σκηνοθεσία Μαρίας Σκούπα. Το χειμώνα του 2011 έπαιξε στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας στο έργο "Δακρυγόνα" του Αλέξη Σταμάτη με το Νίκο Αρβανίτη,σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη.

Έχει αποσπάσει Τιμητική Διάκριση β’ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου «Βαγγέλης Κοτρώνης», το 2006 για την ταινία «Πάσας Τας Εντολάς αυτού», σε σκηνοθεσία Χάρη Ξυδιά.

Η πρώτη της εμφάνιση στη δισκογραφία έγινε το 2007, ως στιχουργός στο άλμπουμ «Μωβ» του συνθέτη Σάκη Τσιλίκη. Ακολούθησε το «Πρωινό Άστρο» του ποιητή Γιάννη Ρίτσου που μελοποιήθηκε από τον ίδιο συνθέτη και στο οποίο συμμετέχουν: Πάνος Κατσιμίχας, Πέτρος Πανδής, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Αλέξανδρος Χατζής, Βαγγέλης Μαρκαντώνης, Γιώργος Μιχαήλ και Βασίλης Παγώνης.

Το Δεκέμβριο του 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Ταμπλό Βιβάν», στο οποίο έχει γράψει τους στίχους και τραγουδάει, ενώ συμμετέχουν ο Βασίλης Παγώνης από τους Αλχημιστές και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.

 

"Η παρατήρηση είναι απαραίτητο εργαλείο της δουλειάς μας. Παρατηρώ τα πάντα γύρω μου. Νιώθω ότι στέκω μπροστά σε έναν τεράστιο πίνακα."

 

Χ. Φ.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO