Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. 30/3/2015

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής...

 

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής...

1. Ολοκληρώθηκε, με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο παραστάσεων της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου στο θέατρο ΕΓΝΑΤΙΑ, όπου παρουσίασε-στη καλύτερη ερμηνευτικά στιγμή της- το "Επάγγελμα Πόρνη" της Λιλής Ζωγράφου. Μια άρτια σκηνοθεσία από τον Ένκε Φεζολλάρι και μια Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, σε μια μεστή ερμηνεία, στην πιο ώριμη υποκριτικά στιγμή της. Η παράσταση θα συνεχίσει τη περιοδεία της, με επόμενο σταθμό, απόψε τη Μυτιλήνη. Ενώ, μετά, σειρά θα έχει η Κως.

2. Απόψε και αύριο, δύο τελευταίες παραστάσεις για το "Ρωμαίο και Ιουλιέτα για 2" με Κώστα Γάκη, Κωνσταντίνο Μπιμπή και Αθηνά Μουστάκα, στο θέατρο του Θωμά Χαρέλα, το Black BOX Θεσσαλονίκης. Ότι πιο μελένιο έχει παιχτεί τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό σανίδι. Στην Αθήνα, συνεχίζουν παραστάσεις, στο θέατρο ΘΗΣΕΙΟΝ.

3. Τελευταία εβδομάδα για την "Πνιγμονή" στο θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ της Θεσσαλονίκης, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, με την Αθηνά Τσιλύρα να κλέβει τις εντυπώσεις και το μεγάλο χειροκρότημα, σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας.

4. Από  το Πάσχα, στον ίδιο χώρο, έρχεται ο Θοδωρής Αθερίδης, με "Πράματα και Θάματα" που έσκισαν για δύο σεζόν στο ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ, παρέα με Γιάννη Ζουγανέλη, Λευτέρη Ελευθερίου, Ευαγγελία Συριοπούλου, Αλίνα Κοτσοβούλου και Γιάννη Μπισμπικόπουλο.

5. Λίγο πιο δίπλα, στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ Θεσσαλονίκης, το γέλιο θα πάρει επικές διαστάσεις, με τους "ΤΕΝΟΡΟΥΣ" να έρχονται επίσης το Πάσχα, και το Βλαδίμηρο Κυριακίδη με το Θανάση Τσαλταμπάση, στα καλύτερά τους!

6. Ο Άρης Σερβετάλης ξανάρχεται στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ Θεσσαλονίκης, την ίδια περίοδο. Ο ηθοποιός που "άνοιξε" το ανακαινισμένο ΑΥΛΑΙΑ, πριν τέσσερα χρόνια με τεράστια επιτυχία, επιστρέφει σε αυτό, με το "Σωσία" του Ντοστογιέφσκι. Παράσταση που παίχτηκε  όλη τη σεζόν, στο θέατρο ΡΟΕΣ της Αθήνας. Από 14 έως 30 Απρίλη δίπλα στη Χ.Α.Ν.Θ.

7. "Αβελάρδος και Ελοίζα" από 17 Απρίλη έως και 10 Μάη, θα παίζεται σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο στην ίδια σκηνή. Το τελευταίο έργο του Γιάννη Καλαβριανού, που έρχεται μετά το "Γιοί και Κόρες" ξανά Θεσσαλονίκη, μετά την επιτυχία που σημείωσε στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ και το ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

8. Στην Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, που φέτος βρίσκεται στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ για δεύτερη χρονιά, η "Βασίλισσα της Ομορφιάς" συνεχίζει τις παραστάσεις της και το κοινό συρρέει σε ένα καυστικό έργο του Μακ Ντόνα.

9. Τελευταία εβδομάδα στην Αθήνα για το "ΠΟΥΠΟΥΛΕΝΙΟ" την ιστορική παράσταση που δύο χρόνια τώρα, έκλεψε καρδιές και παρατεταμένο χειροκρότημα, στη Βουκουρεστίου. Μια σπουδαία παράσταση από το Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, που μαζί με το Νίκο Κουρή, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και το Γιώργο Πυρπασόπουλο, δικαίως "έδρεψαν δάφνες" σε ένα ιδιαίτερο έργο-που σίγουρα αποτελεί σπουδαία στιγμή στη πορεία και των τεσσάρων. Ετοιμάζουν βαλίτσες και έρχονται το Πάσχα, αυστήρα για τρεις εβδομάδες, στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ της Θεσσαλονίκης. Απέναντι από το Λευκό Πύργο.

10. Εκεί που, ένα όροφο πιο πάνω, τη περασμένη Πέμπτη, έκανε πρεμιέρα ο "Γλάρος" του Τσέχωφ, σε υποδειγματική σκηνοθεσία του Γιάννη Βούρου, με την Κοραλία Καράντη, το Γιάννη Βούρο και  το Χρήστο Σιμαρδάνη, να είναι σε μια κομβική ερμηνευτικά στιγμή τους. Ελπίδα, χαρά και φως, χάρισαν με το ταλέντο τους, τα δύο νεότερα μέλη του πολυπληθούς θιάσου, ο Μιχάλης Συριόπουλος και η Άννα Ευθυμίου, στους εμβληματικούς ρόλους του "Τρέπλιεφ" και της "Νίνας". Όταν το παλιό συναντά το καινούργιο, και το αποτέλεσμα είναι τσεχωφική θεατρική μέθεξη..

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO