Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

"Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΣΚΗΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ". ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΛΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Η πρώτη μου εμφάνιση στο θέατρο ήταν με το Εθνικό, μόλις είχα τελειώσει τη Δραματική Σχολή, στην Επίδαυρο, στην

Να είναι η πρώτη σου φορά στη σκηνή, να είσαι πιτσιρίκι και να τραγουδάς ως Κοορυφαία του Χορού σε μια Επίδαυρο που είχε γεμίσει με 13.000 κόσμου. Έφτιαξα εικόνα και ανατρίχιασα.

 

Η πρώτη μου εμφάνιση στο θέατρο ήταν με το Εθνικό, μόλις είχα τελειώσει τη Δραματική Σχολή, στην Επίδαυρο, στην "Λυσιστράτη", με την Μαίρη Αρώνη και την Ελένη Χαλκούση. Τραγούδησα ως κορυφαία του Χορού τον Μύθο του Μάνου Χατζιδάκι.

Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία για μία νέα ηθοποιό να βρίσκεται σε αυτό τον χώρο και να τραγουδάει μπροστά σε 13.000 κόσμου. Αλλά τότε δεν είχα ακόμα συνειδητοποιήσει ακριβώς την σοβαρότητα των πραγμάτων. Αργότερα, όταν είχα κάνει πια καριέρα στην τηλεόραση με την μονοπρόσωπη εκπομπή μου "Μουσικές Μεταμφιέσεις" μού ζητήθηκε να πρωταγωνιστήσω στο μιούζικαλ "Γλυκιά μου, Ίρμα", με τον Κώστα Καρρά, Ντίνο Ηλιόπουλο και Μίμη Φωτόπουλο. Το μιούζικαλ σε μουσική Γιάννη Σπανού είχε παιχτεί παλιότερα με την μεγάλη μας Έλλη Λαμπέτη. 

Όπως καταλαβαίνετε ακούστηκαν πολλά. Ο θεατρικός κόσμος βούιζε από πρώιμες συγκρίσεις. Νομίζω πως φορούσα ωτοασπίδες, γιατί ίσως αν δεν τις φορούσα να μην το αποφάσιζα. Ίσως αν ήξερα πως σύσσωμο το ελληνικό θέατρο θα έδινε το παρόν στην πρεμιέρα να είχα φύγει τρέχοντας.  Αλλά υπήρχε ένα συν. Ήξερα καλά το μιούζικαλ και ήταν τόσο υπέροχοι οι συμπρωταγωνιστές μου, που είπα "ναι". Μερικά από τα πρόσωπα αγαπημένων ηθοποιών που ήταν εκεί για να δουν το νέα αστεράκι της τηλεόρασης να πατάει στο σανίδι για πρώτη φορά και να κρίνουν, ήταν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Ειρήνη Παππά, Τζενη Καρέζη, Κώστας Καζάκος, Γρηγόρης, Βαλτινός, Μιχάλης Κακογιάννης Βασίλης Τσιβιλίκας, Ροζίτα Σώκου και άλλοι.

Ο αξέχαστος παραγωγός Γιώργος Λεμπέσης ήξερε να κάνει φαντασμαγορικές πρεμιέρες. Δεν είχα τρακ, το τρακ ήρθε αργότερα στην θεατρική μου καριέρα, αλλά είχα συστολή και όταν τα χειροκροτήματα ξέσπασαν στο τέλος και έμοιαζε να μην τελειώνουν, σκέπασα με ντροπή το πρόσωπό μου, σαν να μην το περίμενα. Οι κριτικές ήταν μόνο θετικές, ίσως γιατί το παίξιμό μου ήταν αυθόρμητο και ανεπιτήδευτο, ίσως γιατί το τραγούδι και ο χορός εκφράζονταν με άνεση και αγάπη. Ίσως γιατί απλώς ήμουν.

Δεν προσπάθησα να μιμηθώ, ούτε να εντυπωσιάσω, ούτε να το παίξω. Στο κάτω κάτω, υπήρχε και η προκάτοχος του ρόλου. Η Έλλη Λαμπέτη.

 

Χρύσα Φ.

Δευτέρα, 30 Μάρτη 2015

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO