Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖ. 10/4/2015

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΗΣ



03.26 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Μετά από μια όμορφη βόλτα στην έρημη Αθήνα και από λίγες βότκες για «δυνάμεις», έρχομαι να σε ενημερώσω πως όλα δείχνουν ότι το περίφημο «Leprenom» των Alexandre de la Patelliere και Matthieu Delaporte θα φιλοξενηθεί τον ερχόμενο χειμώνα στο θέατρο «Αλίκη». Αξίζει να σημειώσω ότι το εν λόγω γερό έργο «τα σπάει» στην Γαλλία κι έχει αποσπάει έξι βραβεία Moliere, ενώ έγινε ταινία και δύο χρόνια πριν η οποία μάλιστα προβλήθηκε και στην χώρα μας με τον τίτλο «Για όλα φταίει το όνομά σου».

03.32 Το έργο κέντρισε ιδιαίτερα την Ελένη Κούρκουλα και τον Διονύση Παναγιωτάκη και φέρονται πανέτοιμοι να το ανεβάσουν στο φιλόξενο θέατρο της οδού Αμερικής, σε απόδοση Θοδωρή Πετρόπουλου και με τους εξαίρετους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη-Βίκυ Σταυροπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους…Θες και λίγο στόρι γιατί δεν σε βλέπω να έχεις διαβάσει και θα «φορτώσω» άγιες μέρες; Ο Βανσέν θα γίνει πατέρας για πρώτη φορά. Η αδερφή του Ελιζαμπέτ και ο άντρας της, Πιερ, τον καλούν στο σπίτι τους για δείπνο μαζί με τη σύζυγό του, Άννα, και τον παλιό παιδικό τους φίλο, Κλοντ. Και ενώ περιμένει την ως συνήθως αργοπορημένη του γυναίκα να έρθει, ο Βανσέν παρασύρεται σε μια χαρούμενη φιλική κουβέντα για τις χαρές της πατρότητας.   Όταν όμως τον ρωτάνε τι όνομα έχει διαλέξει να δώσει στο παιδί, η απάντηση του Βανσέν θα ταράξει τις σχέσεις των φίλων προκαλώντας μια σειρά από ανεξέλεγκτες αντιδράσεις, που θα φέρουν το χάος στην οικογένεια! Να προσθέσω επίσης επειδή όντως τα μυαλά σου έχουν πάρει αέρα, ότι το δυνατό έργο επρόκειτο να παρουσιαστεί φέτος στο Ιλίσια σε απόδοση των Αλέξανδρου Ρήγα-Δημήτρη Αποστόλου, με πρωταγωνιστή- σκηνοθέτη τον Γρηγόρη Βαλτινό αλλά λόγω μιας σειράς προβλημάτων δεν προχώρησε η δουλειά…

03.45 Μια και ο λόγος για τον Γρηγόρη που είναι πανέτοιμος να «ντυθεί» ξανά τον Τέβιε στον έξοχο «Βιολιστή στη στέγη»-πρόκειται για ρόλο ζωής!-   που ανεβαίνει στο Badminton, θέλω να αναφέρω ότι την απόδοση υπογράφει ο άξιος και έμπειρος σεναριογράφος Πάνος Αμαραντίδης-ανάμεσα στις δυνατές σειρές του είναι το «Εμείς κι εμείς», «Άκρως οικογενειακόν», «Η ώρα η καλή», «Λατρεμένοι μου γείτονες» κλπ-που μετά από δύο μουσικές παραστάσεις που έφτιαξε με μεράκι, «περνά» τώρα στο θέατρο και κάνει το «ντεμπούτο» του σε αυτό, με το είδος που λατρεύει. Κι από ότι μαθαίνω, ήρθε για να μείνει στο θέατρο, ενώ συζητά παράλληλα και κάτι ενδιαφέρον με τον Alpha.

03.48 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟνο2. Την κωμωδία «Πρόσεχε το σκαλοπάτι» θα παρουσιάσει σε περιοδεία ανά την Ελλάδα,από ότι μαθαίνω, ο Νίκος Μουτσινάς. Αρχικά είχε άλλες βλέψεις   που δεν «του κάθισαν» κι ας το προσπάθησε και τελικά στράφηκε στην εν λόγω κωμωδία στην οποία θα έχει,  επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μου, την επιστήθια φίλη του Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Σ’αφήνω τώρα και δεν ξέρω πότε θα τα ξαναπούμε. Λέω να πάρω κι εγώ μια γερή ανάσα. Δεν μου αξίζει; Δέκα μηνών γίνεται μεθαύριο η «Ατζέντα»!

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO