Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

11+1 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ. ΤΟΥ Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

9:05

Η φετινή χειμερινή θεατρική σεζόν ανέδειξε αρκετές καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες, οι οποίες συνεχίζουν και μετά το Πάσχα, εξαργυρώνοντας έτσι την αγάπη του κοινού τους που τις αγκάλιασε, τις διαφήμισε στόμα με στόμα και τους έδωσε τη δυνατότητα να παίζουν με γεμάτη πλατεία. Δίνεται έτσι μια τελευταία ευκαιρία στους αργοπορημένους θεατρόφιλους που είτε δεν πρόλαβαν, είτε δε βρήκαν εισιτήριο να καλύψουν κάποια από τα κενά τους και να παρακολουθήσουν μία ακόμα αγαπημένη παράσταση. Οι επιλογές αρκετές και ποικίλες, καλύπτουν όλη την γκάμα του θεατρικού ρεπερτορίου και είναι σίγουρο ότι θα σας αφήσουν μια όμορφη τελική αίσθηση στο τέλος της θεατρικής σας βραδιάς. Τις 12 αυτές παραστάσεις που προτείνει, ο υπογράφων τις έχει δει και απολαύσει εγκαίρως, ώστε να μπορεί να εκφέρει άποψη επ' αυτών. Ελπίζω κάποια ή κάποιες από αυτές να καλύψουν εσωτερικές ανάγκες και άλλων θεατρόφιλων. Πάμε λοιπόν να τις δούμε μία μία.

Η Μεγάλη Χίμαιρα. Ο Δημήτρης Τάρλοου ξεκινώντας να σκηνοθετήσει έργο του παππού του, του μεγάλου πεζογράφου της γενιάς του '30, Μ. Καραγάτση, έβαζε ένα ιδιότυπο στοίχημα με τον εαυτό του. Ένα βιβλίο πληθωρικό, για μία Γαλλίδα, τη Μαρίνα Μπαρέ, που μπαίνει στο αρχοντικό των Ρείζηδων στη Σύρο, παντρεμένη με το μεγάλο γιο της οικογένειας και φέρνει όλους τους ήρωες αντιμέτωπους με τις χίμαιρές τους σε ένα παιχνίδι αυτοκριτικής και ίσως αυτοκαταστροφής. Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη σε ένα ρόλο καριέρας με άξιους συμπαραστάτες τους Νίκο Ψαρρά, Όμηρο Πουλάκη, Σοφία Σεϊρλή, Ηλιάνα Μαυρομάτη και Αλίκη Αλέξανδράκη έδωσαν sold out παραστάσεις όλη τη σεζόν και συνεχίζουν στο Θέατρο Πορεία μέχρι τις 24 Μαίου, με προπωλημένο σχεδόν το σύνολο των διαθέσιμων εισητηρίων.

Σμύρνη μου Αγαπημένη. Ανεξάρτητα από την προσωπική συμπάθεια ή αντιπάθεια που μπορεί κάποιος να έχει στη Μιμή Ντενίση, οφείλει να της αναγνωρίσει ότι φέτος κατάφερε να δημιουργήσει μια παράσταση μνήμης για μια Σμυρνιά αρχόντισσα, τη Φιλιώ, που μέσα από τις αναμνήσεις της ζωντανεύει μια ιστορική πόλη της Μικρασίας και μία ιστορική περίοδο που πονά ακόμα τους απανταχού Έλληνες. Τάσος Χαλκιάς, Τάσος Νούσιας, Χριστίνα Αλεξανιάν, Κρατερός Κατσούλης, Δημήτρης Μακαλιάς, Κατερίνα Γερονικολού και Λευτέρης Ζαμπετάκης με guest stars Κώστα Βουτσά και Μιχάλη Μητρούση είναι οι πιο γνωστοί από τους ηθοποιούς που συμμετέχουν στην πολυπρόσωπη αυτή παράσταση. Σημειωτέον, ότι η παράσταση είχε πληρότητα σχεδόν 100% καθημερινά, γι'αυτό και συνεχίζει στο Θέατρον του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού μέχρι τις 26 Απριλίου.

Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι. Η Μπέττυ Αρβανίτη πιστή στο ετήσιο ραντεβού της με έργα ρεπερτορίου ανέθεσε στο Δημήτρη Μαυρίκιο τη σκηνοθεσία ενός από τα πιο σημαντικά έργα του μεγάλου Αμερικανού δραματουργού Tennessee Williams. Η σκοτεινή οικογένεια Βέναμπλ με τα πάθη και τις ίντριγκές της ζωντανεύει για άλλη μία φορά στη σκηνή, παρασύροντας το κοινό στη δίνη της. Η ίδια η πρωταγωνίστρια υποδύεται τη Βάιολετ και μαζί με τη Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, τον Αλέξανδρο Βάρθη, τη Λουκία Μιχαλοπούλου, την Άννα Πατητή και το Γιάννη Φλουράκη στους υπόλοιπους ρόλους παρουσιάζουν μια παράσταση με ποιότητα και βάθος που αγκάλιασαν και αγάπησαν οι θεατές. Θα συνεχίσει στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας μέχρι τις 15 Μαΐου.

Γυάλινος Κόσμος. Άλλος ένας Tennessee Williams που πήρε εξαιρετικές κριτικές ανέβηκε στη σκηνή του Θεάτρου Εμπορικόν με τη σκηνοθετική επιμέλεια της Έλενας Σκότη και το Δημήτρη Καταλειφό στο ρόλο του Τομ Γουίγκφιλντ στην τέταρτη και καλύτερη ως τώρα συνεργασία της σκηνοθέτιδος με τον καλό ηθοποιό. Ο εύθραυστος αυτός κόσμος της οικογένειας Γουίγκφιλντ είχε κύρος, συνέπεια, σκηνοθετική άποψη και εξαιρετικές ερμηνείες, με αποτέλεσμα μια παράσταση ολοκληρωμένη, που έγινε άμεσα αγαπητή και απέκτησε πιστό και πολυπληθές κοινό στην πλατεία. Η Θέμις Μπαζάκα, η Στέλλα Βογιατζάκη και ο Κωνσταντίνος Γώγουλος συμπληρώνουν τις ερμηνείες της παράστασης, η οποία θα συνεχίσει στη γειτονιά του Ψυρρή μέχρι τις 31 Μαίου.

Κατερίνα. Ο Γιώργος Νανούρης διασκευάζει και σκηνοθετεί το "Βιβλίο της Κατερίνας" του Αύγουστου Κορτώ για την ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα, τον ταραγμένο κόσμο της και τη γενικότερη σχέση με το γιο της. Μια παράσταση με τόλμη και συναίσθημα, η οποία ξεκίνησε χαμηλότονα στοχεύοντας στην καλλιτεχνική της επιτυχία και αναδείχτηκε σε μία από τις εμπορικότερες προτάσεις της σεζόν, αποδεικνύοντας ότι καλλιτεχνία και εισητήρια μπορούν να συμπορεύονται αρμονικά και όχι το ένα εις βάρος του άλλου. Η Λένα Παπαληγούρα έδωσε μία από τις καλύτερες γυναικείες ερμηνείες της σεζόν, με το Λόλεκ να τη συνοδεύει μουσικά και σκηνικά και πήραν παράταση στη σκηνή του Θεάτρου Θησείον μέχρι τις 16 Μαίου.  

Θείος Βάνιας. Θα ήταν παράξενο από τη λίστα αυτή να λείπει κάποιο από τα έργα του Τσέχωφ και η φετινή παράσταση του Θείου Βάνια σε σκηνοθεσία της Λίλυς Μελεμέ καλύπτει επιτυχημένα αυτό το κενό. Οι ήρωες του Τσέχωφ βιώνοντας ένα υπαρξιακό δράμα προσπαθούν να βρουν διαφυγή από την καθημερινότητα και τα προβλήματά τους, μέσα από τον έρωτα και τις ανθρώπινες σχέσεις. Με ένα καστ πραγματική dream team του ελληνικού θεάτρου, το Γιάννη Φέρτη στον ομώνυμο ρόλο και τους Γιάννη Βόγλη, Στέλιο Μάινα, Έρση Μαλικένζου, Μαρίνα Ψάλτη, Αλεξία Καλτσίκη, Μελίνα Βαμβακά και Χάρη Χαραλάμπους στους υπόλοιπους, δημιουργήθηκαν ουρές στο ταμείο του θεάτρου Δημήτρης Χορν και δικαιολογημένα οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 3 Μαίου.

9:05. Μια διαφορετική θεατρική πρόταση μας επιφύλαξε φέτος το Θέατρο Διάνα με τη μουσική παράσταση 9:05 σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη. Μια μπάντα οκτώ μουσικών και ένας παραγωγός ραδιοφώνου περιμένουν στο σταθμό ένα τραίνο που καθυστερεί και μαζί τους συναντιώνται μελωδίες, σκέψεις, εικόνες, συναισθήματα και προσδοκίες. Τα κείμενα είναι του Οδυσσέα Ιωάννου και στη σκηνή του Θεάτρου Διάνα συμπράττουν μουσικά και ερμηνευτικά ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Χρήστος Θηβαίος και ο συγγραφέας για να μας ταξιδέψουν. Το ταξίδι ξεκινάει ξανά από την Τετάρτη του Πάσχα μέχρι τις 10 Μαίου.

Άντρες Έτοιμοι για Όλα. Παρ'ότι διανύει την τρίτη της θεατρική χρονιά η διασκευή των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου στο κείμενο των Stephen Sinclair και Andrew McCarten εξακολουθεί να συγκινεί το κοινό, να το κάνει να γελά και να γεμίζει ασφυκτικά την πλατεία του Θεάτρου Λαμπέτη. Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη μια παρέα απλών και καθημερινών αντρών για να επιλύσει τα οικονομικά της προβλήματα καταφεύγει στη συνταγή του στριπτίζ, με θεατές τις γυναίκες τους και σχεδόν ολόκληρη την πόλη. Κώστας Κόκλας, Θανάσης Ευθυμιάδης, Κώστας Ευριπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μάνος Ιωάννου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Ευαγγελία Μουμούρη είναι τα βασικά ονόματα του καστ που ξεσηκώνει τον κόσμο στο θέατρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και θα το κάνει μέχρι τις 31 Μαίου.

Μικρές Ιστορίες Φόνων. Ο Παναγιώτης Μπρατάκος γράφει και ο Δημήτρης Καρατζιάς σκηνοθετεί μια παράσταση με δύο διανομές, αλλά και δύο εκδοχές με άλλες ερμηνείες, άλλο σκηνικό και διαφορετικά φινάλε. Μια παρουσιάστρια παρουσιάζει μικρές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων που όλες έχουν σχέση με το θάνατο, την καταστροφική δύναμη της αγάπης και την κίτρινη δημοσιογραφία. Ιωάννα Πηλιχού, Μυρτώ Γκόνη, Δώρα Χρυσικού, Τζένη Διαγούπη, Γιώργος Σεϊταρίδης, Βάνα Παρθενιάδου, Γιάννης Καραούλης, Αλεξάνδρα Κόνιακ, Τριανταφυλλιά Ταμπαλιάκη, Paul Ζαχαριάδης, Δήμητρα Κολλά, Στέλιος Ψαρουδάκης και Νίκος Γκέλια αποτελούν το εκλεκτό καστ των δύο αυτών διανομών, που θα συνεχίσουν στον πολυχώρο Vault μέχρι τις 17 Μαίου.

Mojo. Σε ένα club στο Soho του Λονδίνου ο ιδιοκτήτης του βρίσκεται κομμένος στα δύο στα σκουπίδια του μαγαζιού, θύμα της κόντρας του με αντίπαλες συμμορίες της νύχτας, με τους επιγόνους του να επιδίδονται σε ένα αγώνα επιβίωσης και επικράτησης μεταξύ τους. Ο Τζες Μπάτεργουερθ έγραψε μια μαύρη κωμωδία σε σκληρή και καθημερινή γλώσσα και ο Θωμάς Μοσχόπουλος τη σκηνοθετεί με κέφι, με τους Αργύρη Ξάφη, Γιώργο Παπαγεωργίου, Γιώργο Χρυσοστόμου, Ηλία Μουλά, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο και Αλέξη Φουσέκη να πρωταγωνιστούν. Το αποτέλεσμα τους δικαιώνει όλους και θα παίζουν στη φιλόξενη σκηνή του Θεάτρου Πόρτα μέχρι τις 17 Μαίου.

Μου Λες Αλήθεια? Ο Σπύρος Παπαδόπουλος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην ερωτική αυτή κωμωδία του Florian Zeller, όπου δύο φίλοι ουσιαστικά φλερτάρουν (και όχι μόνο) ο ένας με τη γυναίκα του άλλου, επιχειρώντας να λύσουν τα αδιέξοδα και τα προβλήματα του γάμου τους. Γρήγορος ρυθμός, έξυπνο κείμενο και αρκετά καλά αστεία κράτησαν την παράσταση για δεύτερη χρονιά υψηλά στις προτιμήσεις των θεατών, με τους Τάκη Παπαματθαίου, Βάνα Ραμπότα, Νικολέττα Κοτσαηλίδου και Στέλιο Πέτσο να συμπρωταγωνιστούν στη σκηνή του Θεάτρου Κάππα. Θα είναι εκεί μέχρι και τις 3 Μαίου.

Αρκετά Πια με την Αντέλα. Η παράσταση αυτή θα μπορούσε να περιγραφεί ως η φανταστική συνέχεια του "Σπιτιού της Μπερνάρντα Άλμπα" του Λόρκα τριάντα χρόνια μετά, όπου η Μαρτίριο ξετυλίγει αργά και βασανιστικά το κουβάρι των αναμνήσεων και των ενοχών της. Η Λίλυ Μελεμέ σκηνοθετεί το πρωτότυπο συγγραφικό πόνημα του Δημήτρη Καρατζιά με την Αθηνά Τσιλύρα να δίνει ένα ερμηνευτικό ρεσιτάλ στον κεντρικό ρόλο και τις Αμαλία Αρσένη και Κική Μαυρίδου να είναι άξιες συνοδοιπόροι της. Στη σκηνή του Θεάτρου Βικτώρια μέχρι τις 5 Μαίου.   

Το θέατρο δε σταματά ποτέ. Οι διακοπές τελειώνουν και ένας θεατρικός οργασμός ξεκινά από την Τετάρτη του Πάσχα. Ελπίζω η παραπάνω λίστα να σας έδωσε κάποιες καλές θεατρικές προτάσεις...

Δευτέρα 13 Απριλίου

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO