Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

H ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Η Δήμητρα Δερμιτζάκη

 

Η Δήμητρα Δερμιτζάκη είνια μια νέα καλλιτέχνης που της αρέσουν τα φαντασιακά ταξίδια. Πέρσι με την ομάδα της (Νεssuno) παρουσιάσε δείγμα της δουλειάς της στο Bob Festival. Φέτος αποφάσισσε να αναμετρηθεί με τον Σαίξπηρ κι έτσι κάθε Δευτέρα και Τρίτη τον Iούνιο στο Studio Μαυρομιχάλη θα παρουσιάσει τη "Δωδέκατη Νύχτα', ένα περίεργο, σκοτεινό παραμυθι για τις μεταμφιέσεις που μας ωθεί ο έρωτας.

 

Η ομάδα Nessuno συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 με στόχο να παρουσιάσει παραστάσεις που έχουν ως θέμα τους το φανταστικό. Ένα πρώτο δείγμα της δουλειάς μας παρουσιάστηκε τον Μάη του 2014 στο Bios, στα πλαίσια του Scratch night του Bob Festival , που διοργανώνει κάθε χρόνο η ομάδα Abovo, σε συνεργασία με το Bios. Ονομαζόταν Backbone  και επρόκειτο για την ιστορία μιας φανταστικής πόλης, της οποίας οι κάτοικοι στερούνται δεύτερης σκέψης. Τι συμβαίνει σε μια πόλη, όταν όλα ελέγχονται από ηλεκτρονικά συστήματα, ενώ την ίδια στιγμή όλοι οι πολίτες λένε καθετί που περνάει από το μυαλό τους, χωρίς πρώτα να φιλτράρουν τα όσα λένε και κάνουν; Το Backbone βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και θα παρουσιαστεί από την ομάδα Nessuno στο προσεχές μέλλον σε ολοκληρωμένη πια μορφή.

Την περίοδο αυτή βρισκόμαστε σε πρόβες για την Δωδέκατη Νύχτα του Σαίξπηρ, μια δουλειά που θα παρουσιαστεί για οκτώ παραστάσεις στο Studio Μαυρομιχάλη από τις 11 Μάη  έως τις 2 Ιουνίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Το έργο το δουλέψαμε σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου και σε δική μου διασκευή. Η Βιβή Μπουτάτη έχει την επιμέλεια της κίνησης, στοιχείο πολύ βασικό στην συγκεκριμένη δουλειά, καθώς στόχος ήταν εξαρχής να δοκιμάσουμε να δούμε τους χαρακτήρες του έργου αυτού ως ένα σμήνος ανθρώπων που ο καθένας τους ξεχωριστά εκπροσωπεί μια διαφορετική μορφή του έρωτα, αλλά που ταυτόχρονα όλοι μαζί έχουν αυτόν και μόνον αυτόν ως βασικό τους στόχο.

Μέσω αυτοσχεδιασμών ήρθαμε αντιμέτωποι επίσης με την εξίσου βασική έννοια που πραγματεύεται το έργο και δεν είναι άλλη από τη μεταμφίεση.

Ο Σταύρος Ρουμελιώτης, ιδρυτικό μέλος του μουσικού συγκροτήματος Usurum, μελοποίησε τα τραγούδια που υπάρχουν στο πρωτότυπο κείμενο κι έγραψε επιπλέον πρωτότυπα μουσικά κομμάτια που πλαισιώνουν κάποιες από τις σκηνές της παράστασης. Η Βασιλική Σύρμα εμπνεύστηκε τα κοστούμια των ηρώων και με την πολύτιμη βοήθεια της κατάφερα κι εγώ με τη σειρά μου να επιμεληθώ τον σκηνικό χώρο.Το σχεδιασμό του φωτισμού έχει αναλάβει η Άννα Σμπώκου. Υπεύθυνη για τις φωτογραφίες  και το teaser της παράστασης είναι η Ολίβια Τφάρντοφκσα ενώ για το γραφιστικό κομμάτι υπεύθυνη είναι η Μαρία Μυλωνά. Τέλος υπεύθυνη στο κομμάτι της επικοινωνίας είναι η υπέροχη Ευαγγελία Σκρομπόλα. Χάρη στην πολύτιμη βοήθεια όλων αυτών των όμορφων ανθρώπων-συνεργατών, που με εμπιστοσύνη και υπομονή στάθηκαν δίπλα μας καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας αυτής της δουλειάς, είμαι εγώ στην ευχάριστη θέση να σας γράφω αυτή τη στιγμή.  

Τετάρτη 17 Απριλίου 2015

Α.Κ

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO