Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ;

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Σταγόνες πάνω σε καυτές πέτρες

 

Η Δευτέρα και η Τρίτη  είναι μέρες αργίας για τους ηθοποιούς. Όμως εδώ και μερικά χρόνια πολλοί θίασοι προκειμένου να αποφύγουν τον ανταγωνισμό και να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό θεατών, ή στην προσπάθεια να βρουν έναν καλύτερο χώρο για να φιλοξενήσουν την παράστασή τους, αφού αυτές τις μέρες οι μεγάλες παραγωγές έχουν ρεπό, έκαναν θεσμό τα δευτερότριτα. Πράγματι μια ήρεμη χαλαρή έξοδος που συνδυάζει και την ψυχαγωγία είναι ό,τι καλύτερο για την αρχή μιας καινούργιας εβδομάδας. Έτσι οι  παραστάσεις του δευτερότριτου απέκτησαν το δικό τους φανατικό κοινό.

Μετά το Πάσχα λοιπόν μπορείτε να δείτε στο θέατρο Βικτώρια το «Αρκετά πια με την Αντέλα» του Δημήτρη Καρατζιά σε σκηνοθεσία Λιλλύς Μελέμε, ένα σύγχρονο νεοελληνικό έργο που αφηγείται τι απέγινε η Μαρτύριο από το «Σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα» του Λόρκα, η άσχημη αδερφή της όμορφης Αντέλα που ποτέ κανείς δεν της αναγνώρισε το δικαίωμα στον έρωτα. Στο ίδιο θέατρο ο Θανάσης Τσαλταμπάσης  σκηνοθετεί μια υπαρξιακή κωμωδία του Μάρει Σίσγκαλ, το «Love Kills», που διαπραγματεύεται το μάταιο της ευτυχίας.

Στη Baumstrasse συνεχίζονται οι «Σταγόνες πάνω σε καυτές πέτρες» του Ρ.Β. Φασμπίντερ σε σκηνοθεσία Μιχάλη Πανάδη. Μια φαινομενικά απλή ερωτική ιστορία που όμως αποκαλύπτει με τον δεξιοτεχνικό και αδυσώπητο τρόπο του Γερμανού καλλιτέχνη το εξουσιαστικό παιχνίδι των ανθρώπινων σχέσεων. 

Στο Θέατρο Μεταξουργείο η  Αναστασία Βούλγαρη υπογράφει το «Κάποιος να με φωνάξει», μια ωδή στην αναμονή: Μια γυναίκα περνά τη ζωή της, περιμένοντας την επιστροφή του πατέρα της. Η θυσία, η προδοσία, η εγκατάλειψη και η μοναξιά τη στιγματίζουν και καθορίζουν την πορεία της ζωής της. 

Στο Θέατρο τέχνης τα πράγμα φαίνεται πως πηγαίνουν πολύ καλά, αφού και η Λένα Κιτσοπούλου κι η Μαριάννα Κάλμπαρη συνεχίζουν ακάθεκτες, η πρώτη με μια κατ΄ουσία performance που φωτογραφίζει τη βία της καθημερινότητάς μας, και η δεύτερη με το «Η Λίλα λέει», μια παράδοξη ιστορία αγάπης.

Η υπέροχη Ράνια Οικονομίδου έχοντας στο πλευρό της τη Χρύσα Παππά αναφωνεί «Addio Del Passato» της Λείας Βιτάλη σε σκηνοθεσία του Γ. Παλούμπη στο Θέατρο Κάππα, ένα έργο που περιγράφει την αμείλικτη, αλλά και τόσο στενή σχέση μάνας-κόρης.

Οι Παίκτες και η Μαρία Σάββα συνθέτουν κείμενα  του ανατρεπτικού Ροντρίγκο Γκαρσία και ποιημάτων του Χιλιανού ποιητή Νικανόρ Πάρα, που γράφτηκαν ένα χρόνο πριν από το πραξικόπημα του Πινοσέτ σε μια παράσταση με τον ειρωνικό τίτλο « Αγόρασα ένα φτυάρι από το ΙΚΕΑ για να σκάψω τον τάφο μου» στο Θέατρο Προσκήνιο.

Η Κατερίνα  Διδασκάλου  διηγείται μοναδικά την ιστορία της Ερατώς στο  «Η Πόρνη από πάνω» του Α. Τσιπιανίτη στο Βρετάνια. Παράλληλα, «Η γυναίκα από τα παλιά» στο Πορεία, οι «Δώδεκα ένορκοι» στο Αλκμήνη, «Ο κανίβαλος- η ανείπωτη ιστορία ενός οικονομικού δολοφόνου» στο Vault, τα «Τέρατα» στο Cartel, μια παράσταση  του Γρηγόρη Χατζάκη που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, «Το απόλυτο μηχάνημα» του Μ. Μαθιουδάκη και της Μ. Φιλίνη, το «Ελεύθερο ζευγάρι» στο Τσάι στη Σαχάρα δεν κατεβάζουν αυλαία, αλλά  επίσης μπορείτε να τις δείτε κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Αν πάλι είστε λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας, το «Μars1» στο Αλκμήνη είναι μια σωστή  επιλογή για ένα ταξίδι στο μέλλον λοιπόν και συγκεκριμένα  στο 2023, όπου πραγματοποιείται η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη: 202.586 άνθρωποι από 140 χώρες έκαναν αίτηση και τελικά τρεις θα αφήσουν πίσω τους για πάντα τη Γη. Ένα ακόμα καινούργιο ελληνικό έργο, του Ά. Φλουράκη αυτή τη φορά, το «Μπλε Μαρέν» ανεβαίνει στο Αγγέλων Βήμα. Για όσους αγαπούν τα κλασικά έργα τρεις επιλογές υπάρχουν: «Η Αδύναμη καρδιά» μια δραματοποιημένη νουβέλα του Ντοσστογιέφσκι από την Κερασία Σαμαρά στην Ακαδημία Πλάτωνος, «Η σημασία του να είναι κανείς σοβαρός» του Όσκαρ Ουάιλντ στην Αλεξάνδρεια και η «Μόλλυ Μπλουμ», από την «Οδυσσέα» του Τ. Τζόυς στο Μπιπ. Αν πάλι προτιμάτε μια πιο ανάλαφρη και ευαίσθητη κωμωδία στο Life and Art ανεβαίνει το έργο του Ε. Σαμιώτη «Γηροκομείο ο Παράδεισος».!

Καλή θέαση!

 

Τετάρτη 1 Απριλίου 201

Α.Κ.

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO