Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. 15/4/2015

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Δεκάλογος Θεσσαλονίκης

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής....

1. Η Θεσσαλονίκη έχει τον "Πουπουλένιο" της! Η παράσταση που λατρεύτηκε -όχι απλά αγαπήθηκε- από το κοινό της Αθήνας, από την Κυριακή του Πάσχα και για λίγες παραστάσεις βρίσκεται στη πόλη. Ένα εξαιρετικό έργο του Μάρτιν Μακ Ντόνα, που γίνεται το "κρυφά αγαπημένο" σου, μιλώντας για τη παιδική τρυφερότητα, τη βία, το τέλος, την αλήθεια. Μια υποδειγματική σκηνοθεσία από το Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, που διαχωρίζει απόλυτα τις θέσεις σκηνοθέτη-ηθοποιού, μη κουβαλώντας τη "καρέκλα" του σκηνοθέτη πάνω στο σανίδι και ένας κώδικας αξεπέραστης χημείας 4 ηθοποιών, καθιστά το έργο το "must της ψυχής" σου. Η Θεσσαλονίκη είναι τυχερή πολιτιστικά!

2. Με αθρόα προσέλευση κόσμου ξεκίνησαν στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ, "Οι Τενόροι" σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Το κοινό από τη πρώτη μέρα παραστάσεων άμεσα "αγκάλιασε" τη σπαρταριστή κωμωδία και απολαμβάνει τη σύμπραξη γέλιου επί σκηνής του Βλαδίμηρου Κυριακίδη και του Θανάση Τσαλταμπάση. Η λαμπερή πρεμιέρα τους έγινε παρουσία και συναδέλφων στη πόλη, ανάμεσα τους ο Γιάννης Αιβάζης, η Μαρία Κορινθίου και ο Σπύρος Πούλης. Eνώ η εισπρακτική επιτυχία που είχαν όλο το χειμώνα στο θέατρο ΖΙΝΑ της Αθήνας, τους ακολουθεί και Θεσσαλονίκη!

3. Ο Γιώργος Κιμούλης ξεκινά αυτή την εβδομάδα τις παραστάσεις του στην Αθήνα, με το "Βασιλιά Ληρ" σε σκηνοθεσία Τομάζ Παντούρ. Το κοινό της Θεσσαλονίκης, μέσα στο Μάη θα υποδεχτεί και αυτό με τη σειρά του, την εν λόγω παράσταση, για λίγες βραδιές, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. 

4. Ήδη "Ο Σωσίας" του Ντοστογιέφσκι παίζεται στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ Θεσσαλονίκης, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα, με ένα θίασο ακριβείας σε μια παράστασης ψυχικής λεπτομέρειας.

5. Από τη Παρασκευή, στον ίδιο χώρο, απέναντι από τη Χ.Α.Ν.Θ. θα παρουσιάζεται εναλλασσόμενα, το έργο σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού "Αβελάρδος και Ελοίζα".  Μια διαφορετική ιστορία αγάπης....

6. 3 χρόνια ακριβώς από το θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου, στο θέατρο ΒΕΡΓΙΝΑ του Regency Casino, "Μια στάση εδώ". Μια μουσική παράσταση(όπου θα υπάρχει σαραντάλεπτο αφιέρωμα στο σπουδαίο ερμηνευτή), από το Δημήτρη Μπάση και τη Ραλλία Χρηστίδου. Μια μουσική βραδιά, που αδιαμφισβήτητα, δεν πρέπει να χάσει κανείς....για λίγες εμφανίσεις, ανατολικά της πόλης. 

7. "Δε θα τρελάνεις εσύ εμένα" είναι η κωμωδία δίχως ίχνος βωμολοχίας που παίζεται στο θέατρο ΕΓΝΑΤΙΑ της Θεσσαλονίκης. Σπύρος Πούλης, Σπύρος Σπαντίδας, Κώστας Αποστολάκης, Πηνελόπη Πλάκα και πολλοί ακόμα, στο κέντρο της πόλης.....

8. "Πράματα και Θάματα" από Παρασκευή στο θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ της Θεσσαλονίκης, όπου έρχεται ο "θαυματοποιός" Γιάννης Ζουγανέλης, παρέα με το Θοδωρή Αθερίδη, το Λευτέρη Ελευθερίου, την Ευαγγελία Συριοπούλου, την Αλίνα Κωτσοβούλου και το Γιάννη Μπισμπικόπουλο. Μια παράσταση για τα κωμικοτραγικά που μας διέπουν....

9. "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο" και πάλι Θεσσαλονίκη. Αυτή τη Παρασκευή και το Σάββατο, στο θέατρο Black BOX Θεσσαλονίκης. Το στέκι του Θωμά Χαρέλα φιλοξενεί ότι πιο γλυκά θεατρικά υπάρχει. Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής. 

10. Αυστηρά τελευταία εβδομάδα παραστάσεων για τη "Βασίλισσα της Ομορφιάς" στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ. Η Πειραματική Σκηνή της Τέχνης έως αυτή τη Κυριακή, καταθέτει ένα από τα καλύτερα θεατρικά της χαρτιά σε αυτή τη πόλη. Παρακαλώ πολύ...μη χάσει κανείς τη σπουδαία ερμηνεία της Έφης Σταμούλη και τη δουλειά μιας σπουδαίας ομάδας νεότερων ηθοποιών...

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

 

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO