Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. 20/4/2015

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Δεκάλογος Θεσσαλονίκης

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής...

1. Ένας υπέροχος "Πουπουλένιος" συγκινεί το θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης, που συρρέει απέναντι από το Λευκό Πύργο, για να παρακολουθήσει το πολυεπίπεδο έργο του Μάρτιν Μακ Ντόνα. Δύο μοναχά εβδομάδες απομένουν για το Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, το Νίκο Κουρή, το Γιώργο Πυρπασόπουλο και τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο που ερμηνευτικά "κεντάνε" στην εν λόγω παράσταση. Σπεύστε για μια θέση στη θεατρική μέθεξη.

2."Έσκισε" εισπρακτικά τη περασμένη εβδομάδα "Ο Σωσίας"! Η δε παράσταση που υπάρχει Σάββατο στις 23:30 απαιτεί έγκαιρη κράτηση (και δεν είναι η μόνη μέρα και ώρα), στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ της Θεσσαλονίκης. Το έργο που σκηνοθέτησε η Έφη Μπίρμπα διαπρέπει στον ωραιότερο θεατρικό χώρο της πόλης και το διήγημα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, μέσα από αυτή τη "ματιά" δέχεται κάθε βράδυ, παρατεταμένο  χειροκρότημα! Σημειώστε μέρες και ώρες μέχρι 30 Απριλίου. Τρίτη 21.00, Τετάρτη 18.00 και 21.00, Πέμπτη 21.00, Παρασκευή 18.00, Σάββατο 23.30 και Κυριακή 21.00. Κάντε άμεσα αγορά εισιτηρίου, για να προλάβετε!

3. Για ένα ακόμα τελευταίο διήμερο, στο θεατρικό στέκι του Θωμά Χαρέλα, θα είναι ο "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο". Ο Κώστας Γάκης, η Αθηνά Μουστάκα και ο απολαυστικότατος Κωνσταντίνος Μπιμπής, δρέπουν δάφνες και στη Θεσσαλονίκη. Μια παράσταση που παρακολούθησα εκ νέου πρόσφατα, και κάθε φορά λες και γίνεται ολοένα και καλύτερη! Εύγε στη θεατρική ομάδα ΙΔΕΑ! Ραντεβού στο Black BOX Θεσσαλονίκης.

4. Για τρία Δευτερότριτα, αρχή γενομένης απόψε, "Κομμάτι για 2" στο Black BOX, επίσης. Ένα έργο-σύλληψη του Αλέξανδρου Μιχαήλ, με τη Χριστίνα Γυφτάκη και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Μια ακόμα πρωτοπόρα πρόταση, σε αυτό το θεατρικό χώρο που παρουσιάζει κάθε λογής καινούργια πτυχή Τέχνης.

5. Εκεί άλλωστε, στο Black BOX του Θωμά Χαρέλα, έρχονται μήνα Μάη, οι "Ήρωες". Η σπουδαία παρέα της Ελένης Γκασούκα, θα "βάλει φωτιά" στα πολιτιστικά της πόλης! Ο ορισμός των ταλέντων, του κεφιού, των μηνυμάτων, της αλήθειας, της ζωής....Αυτός ο Μάης στη Θεσσαλονίκη, θα είναι απολαυστικός!

6. Κοσμοσυρροή στους "Τενόρους" του ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ. Σκίζουν εισπρακτικά και σκορπάνε απλόχερα γέλιο στο κοινό που αγκάλιασε τη παράσταση από τη πρώτη μέρα και εξακολουθεί σταθερά να αγαπά. Όπως στην Αθήνα, έτσι και στη Θεσσαλονίκη! Μεγάλα ατού της παράστασης Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Θανάσης Τσαλταμπάσης!

7. Ο "Θείος Βάνιας" του Τσέχωφ συνεχίζει για ελάχιστες παραστάσεις στο θέατρο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ της Αθήνας. Διότι σειρά μετέπειτα, έχει η Θεσσαλονίκη, όπου θα βρεθεί ο εκλεκτός θίασος να παρουσιάσει τη παράσταση που σκηνοθέτησε η Λίλλυ Μελεμέ στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ.

8. Συγκίνηση βαθιά στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ. "Αβελάρδος και Ελοΐζα" του Γιάννη Καλαβριανού ξεκίνησε παραστάσεις και ένα θεατρικό "ποίημα" είναι γεγονός. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την εκδοχή του έρωτα, όπως τόσο αληθινά και απλά παρουσιάζεται στο θέατρο δίπλα στη Χ.Α.Ν.Θ., δια χειρός Γιάννη Καλαβριανού. Η δε Ελένη Κοκκίδου, μετά τη "Γυναίκα της Πάτρας", εδώ έχει περάσει σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο ερμηνείας. Αξίζει να το ζήσεις....

9. Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ξανά στη Θεσσαλονίκη. Ένας από τους σπουδαιότερους θεατράνθρωπους που διαθέτουμε φέρνει τη "Σταματία, το γένος Αργυροπούλου" από το θέατρο του Νέου Κόσμου, στο θέατρο ΆΝΕΤΟΝ της οδού Παρασκευοπούλου. Η Ελένη Ουζουνίδου σε μια σημαντική ερμηνευτικά στιγμή της.

10. "Xατούριαν. Χατούριαν. Χατούριαν. Μια φορά κι ένα καιρό, ήταν ένα πράσινο γουρουνάκι με τέσσερις σπουδαίους ηθοποιούς παρέα, που ήρθε μετά από δύο χρόνια στην Αθήνα, απέναντι από το Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη και έφερε μαζί του, τον φίλο του-ευλογία. Τον έλεγαν "Πουπουλένιο". Και έτσι κάθε βράδυ, το χειροκρότημα του φινάλε σε όλη τη παραλία της Θεσσαλονίκης, θερμό και δυνατό αντιλαλεί, λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα. Και η μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται....". Όπως ξεκινήσαμε, έτσι και ολοκληρώσαμε. Με τον "Πουπουλένιο". Και όσοι ζείτε Θεσσαλονίκη; Αυτό το καιρό με τόσες ανοιχτές πόρτες θεάτρων είστε και είμαστε πραγματικά τυχεροί....επιλέξτε ό,τι σας ιντριγκάρει και να είστε σίγουροι...δεν θα χάσετε!

 

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO