Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Between Riverside and Crazy

Στο έργο του Stephen Aldy Guirgin , “Between Riverside and Crazy”, απονεμήθηκε το βραβείο Πούλιτζερ 2015. Ένα όμορφα γραμμένο έργο που ασχολείται με τη ζωή ενός συνταξιούχου αστυνομικού και μας αφηγείται πώς αντιμετωπίζει το ζήτημα της ζωής και του θανάτου με μεγάλες δόσεις μαύρου χιούμορ.  

Ο ήρωας του “Riverside” είναι o Walter Washington, ένας ηλικιωμένος Αφροαμερικανός αστυνομικός, που πυροβολήθηκε ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας από έναν λευκό αξιωματικό στη Νέα Υόρκη. Ο Walter  ζει σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι στο Riverside και όταν ο ιδιοκτήτης τον απειλεί με έξωση, η «αδύναμη» ζωή του αρχίζει να ξετυλίγεται.  

Το έργο δεν βασίζεται στα πρόσφατα περιστατικά αστυνομικής βίας στην Αμερική αλλά σε ένα πραγματικό γεγονός του 1994 όπου ένας μαύρος αστυνομικός πυροβολήθηκε όταν τον πέρασαν για εγκληματία.

Όσο η ιστορία μιλά για την αστυνομία και το ρατσισμό, άλλο τόσο μιλά και για το θέμα της ιδιοκτησίας που μπορεί να καθορίσει τη μοίρα κάποιου στη Νέα Υόρκη. Τέτοια ζητήματα απασχολούν συχνά τους δραματουργούς της εποχής μας και κείμενα με αντίστοιχο περιεχόμενο συχνά έχουν διακριθεί από επίσημους φορείς.

Ο ίδιος ο Guirgin σε δήλωση του ανέφερε: «Ο ρατσισμός είναι κάτι που σκέφτομαι διαρκώς, δεν υπάρχει άλλο κοινωνικό ζήτημα που να με κάνει να χάνω τον ύπνο μου». 

Η πρεμιέρα του “Riverside and Crazy” έγινε στο Atlantic Theater Company το 2014 και η παράσταση συνεχίστηκε στο Second Stage Theatre τον Φεβρουάριο.  

Πηγή: blogs.wsj.com

Φωτογραφία: natpe.com

 

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO