Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Ο ΦΩΤΗΣ ΑΡΜΕΝΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ONLYTHEATER, ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΘΙΑΣΩΝ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Φώτης Αρμένης

Ο ηθοποιός Φώτης Αρμένης, είναι  πρόεδρος του Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων και γράφει για το 2ο Φεστιβάλ του Οργανισμού, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

Το πρώτο Φεστιβάλ, πέρυσι, είχε μεγάλη επιτυχία, οι ομάδες ήταν έντεκα μεταξύ των οποίων υπήρχαν και τρεις παιδικές παραστάσεις. Φέτος θα υπάρχουν και πάλι έντεκα θίασοι αλλά μία μόνο παράσταση για παιδιά.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έντεκα συνεχόμενες μέρες, από 21 έως 31 Μαΐου.

Την πρώτη μέρα θα γίνουν τα εγκαίνια που θα περιλαμβάνουν την παρουσίαση των ομάδων και τις επόμενες θα παρουσιάζεται κι από ένα έργο, με εξαίρεση την τελευταία Κυριακή που το πρωί θα παιχτεί το παιδικό και το βράδυ κανονικά η τελευταία προγραμματισμένη παράσταση.

Δεν υπήρχε θεματικό ή καλλιτεχνικό κριτήριο. Απαραίτητη προϋπόθεση για μας, ήταν οι ηθοποιοί των ομάδων να είναι τακτικά μέλη του ΣΕΗ και να είναι εταιρικός ο θίασος. Παλιότερα ο ΟΕΘ μπορούσε να βοηθήσει τους εταιρικούς θιάσους, τώρα που αυτό δεν μπορεί να συμβεί ,σκοπός μας είναι η ανάπτυξη του εταιρισμού. Να γεννιούνται οι δουλειές μέσα από τις ίδιες τις ομάδες, χωρίς την εξάρτηση κάποιου επιχειρηματία. Να οργανώνουν παραστάσεις, να είναι ισότιμα τα μέλη και εκτός του τι θα προσφέρει ο καθένας στη σκηνή, να χωρίζονται οι αρμοδιότητες όλης της παραγωγής.

Προωθούμε τον εταιρισμό στο θέατρο, αυτός είναι ο στόχος μας, γι’ αυτό θέλουμε να παγιωθεί το φεστιβάλ και να συμβαίνει κάθε χρόνο. Έχουμε ζητήσει και τη βοήθεια φορέων όπως του Υπουργείου Πολιτισμού και πιστεύω θα είμαστε υπό την αιγίδα του. Ζητήσαμε και βοήθεια από την Περιφέρεια, το Δήμο Αθηναίων και οργανισμούς που θέλουν να στηρίξουν τον πολιτισμό. Ειδικά το ΥΠ. ΠΟ. υποχρεούται να προσφέρει στον πολιτισμό και να στηρίξει ένα, τόσο παλιό σύλλογο σαν το δικό μας. Ο ΟΕΘ ιδρύθηκε από το ΣΕΗ με σκοπό να βοηθά τους συναδέλφους ηθοποιούς να έχουν δουλειά και να προωθείται το ελληνικό έργο. Βέβαια, στο φεστιβάλ θα υπάρχουν και αξιόλογα ξένα έργα. Η πάταξη της ανεργίας των ηθοποιών είναι ο στόχος. Να δουλεύουν οι ηθοποιοί και να έχουν συγχρόνως την ελευθερία της έκφρασης και όχι την καθοδήγηση κάποιου επιχειρηματία που έχει, όπως είναι λογικό, εμπορική αντίληψη.

Στο περσινό Φεστιβάλ συμμετείχαν πολλά νέα παιδιά και είδαμε παραστάσεις προχωρημένου επιπέδου. Στην πλειονότητά τους, τα νέα παιδιά βγαίνουν από τις σχολές και δεν έχουν πού να απορροφηθούν. Πάντα ήταν πρόβλημα η ανεργία στο θέατρο αλλά τα τελευταία χρόνια και με την κρίση, το πράγμα έχει βουλιάξει. Υπάρχουν ομάδες που τους ενδιαφέρει, τουλάχιστον, να εκφραστούν, παρά να βγάλουν χρήματα, βιοπορίζονται από αλλού.

Ο επαγγελματίας ηθοποιός πρέπει να ζει από τη δουλειά του, εμείς αυτό πιστεύουμε και γι’ αυτό και στο φεστιβάλ, θα υπάρχει το συμβολικό εισιτήριο των πέντε ευρώ, Γιατί ο θεατής, έστω και συμβολικά, πρέπει να στηρίζει το θέατρο. Θα υπάρχει επίσης και ενιαίο εισιτήριο, για όλες τις παραστάσεις που θα κοστίζει είκοσι ευρώ και φυσικά όλες οι παραστάσεις θα είναι δωρεάν για τους ανέργους. Να σας πω πως, ο ΟΕΘ δε θα βγάλει λεφτά από αυτό, αφού ουσιαστικά έχει ήδη αγοράσει τις παραστάσεις των θιάσων. Ελπίζουμε το Φεστιβάλ να έχει την ανταπόκριση του κοινού και να είναι και φέτος επιτυχημένο.

 

Το 2ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων, θα πραγματοποιηθεί 21-31 Μαΐου, στο Θέατρο «Προσκήνιο» 

Τετάρτη 22 Μαίου 2015

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO