Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο Θεσσαλονίκης, περί Τέχνης και ζωής....

1. Η bijxoux de kant μετά την επιτυχία των παραστάσεων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει  ξανά, σε μια νέα ανοιξιάτικη εκδοχή, το τρυφερό και σκοτεινό «Αχ!» της Γλυκερίας Μπασδέκη, ερχόμενοι για 4 βράδια στη Θεσσαλονίκη, στο Black BOX. Από αυτή τη Πέμπτη έως και τη Κυριακή, μια παράσταση που προκάλεσε δυνατή αίσθηση. Δημήτρης Μοθωναίος, Λένα Δροσάκη, Κατερίνα Μυσιχρόνη και η Μαίρη Συνατσάκη, ξανα-διαβάζοντας τη Κερένια Κούκλα του Χρηστομάνου

2. Εξαιρετικά τα νέα για το "Σωσία" του Ντοστογιέφκι. Το έργο που σκηνοθέτησε η Έφη Μπίρμπα και πρωταγωνιστούν ο Άρης Σερβετάλης, ο Δρόσος Σκώτης, ο Σίμος Τσακίρης, ο Γιώργος Συμεωνίδης και ο Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, παίζεται με μεγάλη επιτυχία, στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, Τρίτη 21.00, Τετάρτη 18.00 και 21.00 και Πέμπτη 21.00. Μακάρι να πάρει παράταση!

3. Τελευταία εβδομάδα για τους ΤΕΝΟΡΟΥΣ, στο θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ Θεσσαλονίκης. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης με ένα πολυπληθή και άκρως απολαυστικό θίασο (από Θανάση Τσαλταμπάση έως Γιώργο Παπαζήση, και από Πάνο Σταθακόπουλο έως Άννα Μενενάκου) υπόσχονται πολύ γέλιο. Η παράσταση θα περιοδεύσει το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Θεσσαλονικείς, σπεύστε!

4. "Αμάρτησα για το παιδί σου"- η κωμωδία του Γιώργου Βάλαρη, που πήγε εξαιρετικά όλο το χειμώνα στο θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ της Αθήνας, έρχεται Θεσσαλονίκη το Μάιο. Σωτήρης Καλυβάτσης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Ζήσης Ρούμπος είναι μερικά από τα εχέγγυα σπαρταριστής κωμωδίας.

5. "Ο Θείος Βάνιας" ενώ ακόμη σκίζει στο θέατρο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ, ετοιμάζεται να έρθει το Μάη Θεσσαλονίκη. Μια υποδειγματική παράσταση-ύμνος του "αγίου" Τσέχωφ. Άλλωστε η "Αγία Τριάς" Γιάννης Φέρτης-Γιάννης Βόγλης-Στέλιος Μάινας, θαρρώ είναι βασικότατος λόγος, για να την επιλέξεις.

6. Ο Γιώργος Κιμούλης στην Αθήνα, απολαμβάνει μια από τις κορυφαίες του στιγμές, στην-ούτως ή άλλως-πλούσια πορεία του. Η συνεργασία με τον Τομάζ Παντούρ, και με ένα θίασο "αφρόκρεμας" του νέου αίματος σανιδιού, με σκηνογραφικές-εικαστικές-μουσικά αλησμόνητες στιγμές, είναι αδιαμφισβήτητοι λόγοι να παρακολουθήσεις οπωσδήποτε αυτή τη παράσταση. Για λίγο ακόμα, προλαβαίνεις! Διότι, η τυχερή Θεσσαλονίκη, μέσα στο Μάη, θα έχει τη τιμή να φιλοξενήσει την αριστουργηματική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

7. "Ο Ληστής" έρχεται στο ΑΘΗΝΑΙΟΝ. Ο Πασχάλης Τσαρούχας με το μονόλογο του Δημήτρη Μανιάτη, που ο Σταμάτης Κραουνάκης επιμελήθηκε, έρχεται Θεσσαλονίκη. Για λίγες παραστάσεις από 8 Μάη.

8. "Σταματία, το γένος Αργυροπούλου"- ο μονόλογος που σκηνοθέτησε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και φέρει τη Λένα Ουζουνίδου στο σανίδι, για λίγο ακόμα θα παίζεται στο καλαίσθητο θέατρο ΑΝΕΤΟΝ.

9. Σαρώνει ο "Πουπουλένιος" στη Θεσσαλονίκη. Η εβδομάδα που πέρασε, απέναντι από το Λευκό Πύργο, έκανε εκατοντάδες θεατές να ζήσουν σπουδαίες στιγμές θεατρικής μέθεξης. Ο "Πουπουλένιος" θα παίζεται για μία ακόμα εβδομάδα στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ. Ζήστε το....

10. "Από όσες θλίψεις μπορούν να προκαλέσουν οι εραστές, η πιο οδυνηρή είναι στα σίγουρα η λησμοσύνη. Πόσο συχνά πρέπει μια ψυχή να ξαναγαπήσει ή να μισήσει, πόσο συχνά να ελπίσει, να απελπιστεί, να δυσφορήσει, να λυπηθεί, να κρυφτεί, να περιφρονήσει, να κάνει τα πάντα για να ξεχάσει; Μέχρι να ξαναβρεί τη γαλήνη της. Άνισος είναι αγώνας, για καρδιές τόσο ευαίσθητες, πληγωμένες, τόσο χαμένες σα τη δική μου"....Γιάννης Καλαβριανός-"Αβελάρδος και Ελοίζα"-Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ/ Παλμός καρδιάς που χτυπά και αντιλαλεί σε όλη τη πόλη....

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO