Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΟΥΒΡΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΟΛΗ Η ΒΙΒΛΟΣ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ)"

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Σωτήρης Δούβρης

Το "Όλη η Βίβλος (λέμε τώρα)", είναι ένα θεατρικό παιχνίδι τριών ηθοποιών, γραμμένο από τους Άνταμ Λονγκ, Ρηντ Μάρτιν, Ώστιν Τίχενορ, στα πρότυπα της πρώτης δημιουργίας τους "Όλος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα".

Η συνθήκη λοιπόν του έργου είναι: οι τρεις ηθοποιοί, αφού συστηθούμε στο κοινό ως… οι εαυτοί μας, με τα ονόματά μας, ξεκινάμε ένα ξεκαρδιστικό αλλά και διδακτικό ταξίδι στα άδυτα των Βιβλικών ιστοριών, καλύπτοντας τα 39 βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης και τα 27 της Καινής, σε μία παράσταση! Πρόκειται δηλαδή για έναν "Θρησκευτικό – Θεατρικό Μαραθώνιο"! 

Μπροστά στα μάτια των θεατών παρουσιάζεται η ιστορία του Πύργου της Βαβέλ, ο Μωυσής με τις 10 εντολές, η μάχη του Δαυίδ με τον Γολιάθ, η φονική σχέση της Σαλώμης με τον Ιωάννη το Βαπτιστή, η γέννηση του Ιησού, ο Μυστικός Δείπνος και άλλα πολλά… Οι τρεις μας, αλλάζοντας συνεχώς αξεσουάρ και στοιχεία κοστουμιών, ενσαρκώνουμε όλους τους ρόλους, ακόμα και τους γυναικείους…

Αυτό που δεν βλέπουν οι θεατές, είναι τη δική μας εμπόλεμη ζώνη που είναι τα παρασκήνια. Αν ρίξεις μια ματιά πριν την έναρξη της παράστασης, θα δεις τα άπειρα σκηνικά αντικείμενα που χρησιμοποιούμε τακτοποιημένα με τη σειρά, όμορφα και νοικοκυρεμένα. Στο τέλος, αν ξανακοιτάξεις, θα δεις σωρούς πεταμένους στο πάτωμα εδώ κι εκεί, αποτελούμενους από αντικείμενα, υφάσματα, κοστούμια, περούκες και άδεια μπουκαλάκια νερού. 

Όταν κοιτάμε εμείς τα πρόσωπα των θεατών στο φουαγιέ, μετά την παράσταση, βλέπουμε ανθρώπους χαρούμενους και πλήρεις, γιατί έχουν γελάσει με την ψυχή τους και ταυτόχρονα έχουν μάθει τη Βίβλο λίγο καλύτερα, όπως μας λένε οι ίδιοι! Και κάπως έτσι, φεύγουμε κι εμείς πλήρεις από το θέατρο…

 

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO