Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΔΕΝΤΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ...

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Ο Παντελής Δεντάκης

 

Η ομάδα 4Frontal παρουσιάζουν το έργο Όλα τα μανιτάρια τρώγονται (αν και ορισμένα μόνο μία φορά),  μία παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο κείμενο του Ερβέ Λε Τελιέ. Ο σκηνοθέτης  Παντελής Δεντάκης με αφορμή τη συμμετοχή της ομάδας (25 Μαΐου )στο 2ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων που διοργανώνεται στο θέατρο Προσκήνιο με ένα ποιητικό κείμενο μας μεταδίδει το πνεύμα της παράστασης.

«Χθες με ρώτησες “τι σκέφτεσαι;”. Σου απάντησα “εσένα”. Σήμερα με ξαναρώτησες “τι σκέφτεσαι;” και σου απάντησα πάλι “εσένα”. Αύριο θα με ξαναρωτήσεις και θα σου απαντήσω πάλι το ίδιο. Ξέρω πως πολύ σύντομα, θα βαρεθείς να το ακούς. Ξέρω πως πολύ σύντομα θα με βαρεθείς γενικώς. Ξέρω πως πολύ σύντομα θα μ' εγκαταλείψεις. Κι εγώ θα πονάω και θα κλαίω. Και δεν θα θέλω τη ζωή μου. Και δεν θα μπορώ να κάνω τίποτα. Θα κάθομαι στον καναπέ μου, θα κοιτάω το ταβάνι και θα σε σκέφτομαι. Και κάποια στιγμή θα σηκωθώ από τον καναπέ και θ' αρχίσω να γράφω. Σκέψεις! Σκέψεις χαζές, έξυπνες, χιουμοριστικές, φιλοσοφικές. Σκέψεις για σενα. Σκέψεις για μενα. Και κάποια στιγμή θα πάω σ' ένα θέατρο και αυτές τις σκέψεις θα τις κάνω παράσταση. Και θα παίζω σ' αυτή την παράσταση τον πρωταγωνιστή. Θα φοράω κάτι ηλίθια γυαλιά και θα έχω αγκαλιά ένα κουκλάκι-μαϊμού. Θα βάλω τους άλλους ηθοποιούς να μιλάνε για όλα! Αλλά εγώ δεν θα μιλάω για τα “όλα”! Θα μιλάω μόνο για σενα! Και θα περιμένω να έρθεις να δεις την παράσταση. Πού ξέρεις;! Μπορεί και να ‘ρθεις...

Ενώ παράλληλα μας μίλησε για τη σημασία του φεστιβάλ για τις νέες ομάδες που λειτουργούν αυτόνομα, χωρίς την υποστήριξη παραγωγών, με δικά τους μέσα. « Είναι ένας πολύ θετικός θεσμός του Σωματείου, που δίνει τη δυνατότητα σε εταιρικούς θιάσους να δείξουν τη δουλειά τους και να αμειφθούν γι’ αυτό, πράγμα αρκετά σπάνιο αυτή την εποχή. Ωστόσο πιστεύω πως ο θεσμός χρειάζεται να επικοινωνηθεί καλύτερα σε όλους τους ενδιαφερόμενους και να μην μένει μεταξύ λίγων ανθρώπων του χώρου». 

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Α.Κ.

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO