Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΤΟ "ΤΣΑΚ ΜΠΑΜ", ΣΤΟ ΧΥΤΗΡΙΟ. ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

ΤΣΑΚ ΜΠΑΜ

 

Ο μικρός κήπος στο “Θέατρο Χυτήριο" λούζεται από τον απογευματινό ήλιο. Κοιτάζω το ρολόι μου. 6.30 ακριβώς! Προχωρώ προς το κεντρικό τραπέζι… Ο Αργύρης, η Θωμαϊς, ο Τάσος, η Κατερίνα και η Χρύσα με καλησπερίζουν ομόφωνα ευδιάθετοι! Παίρνω τη θέση μου στο ξύλινο τραπέζι μαζί με τους υπόλοιπους και περιμένω. Λίγα λεπτά αργότερα, κι ενώ η ατμόσφαιρα είναι γαλήνια, μια εκρηκτική παρουσία αχνοφαίνεται να πλησιάζει ενθουσιασμένη προς το τραπέζι μας… Μα ποια είναι; Αμέσως η παρέα ξεσπά σε ξεφωνητά και γέλια! Ήρθε η Άβα! “Πώς και πώς σε περιμέναμε”, φωνάζει η Κατερίνα και η Άβα μάς φιλά έναν έναν. Πριν προλάβει καλά καλά να κάτσει και όσο μας διηγείται περήφανη τις ιδιότητες του καινούργιου της ηλεκτρονικού τσιγάρου εμφανίζεται ο Γιώργος, μιλώντας στο τηλέφωνο. Αφού χαιρετά κι αυτός με τη σειρά του, παίρνει τη θέση του στην ηγετική κεφαλή του τραπεζιού. Το χιούμορ της Άβας μάς έχει αφοπλίσει και την παρακολουθούμε να εξηγεί πως προσπαθεί να κόψει το τσιγάρο, ώσπου καταφθάνει και ο Αντώνης. “Τι λέτε, ξεκινάμε μέχρι να έρθουν και οι υπόλοιποι;”, λέει ο Γιώργος, διακόπτοντας τις "επί παντός επιστητού"  συζητήσεις μας… Στο «Τσακ Μπαμ» όλοι πειθαρχούν και η πρόβα ξεκινά!

ΤΣΑΚ ΜΠΑΜ
 
Ξεκινούν η Θωμαΐς Ανδρούτσου που υποδύεται τη Λευκή και ο Τάσος Γιαννόπουλος, ο εραστής της. Η ανάγνωση κυλά ομαλά όταν ο Γιώργος Βάλαρης - σκηνοθέτης και μέλος της ομάδας διασκευής του έργου – διακόπτει για να συμπεράνει: «Παιδιά, λείπει ο Νίκος»! «Μήπως τότε να το πάμε από την δεύτερη πράξη που παίζω κι εγώ;» προτείνει αστειευόμενη η Άβα Γαλανοπούλου, ή αλλιώς Δις Αμαλία Φρειδερίκη Παπαδοπούλου στο έργο. Πράγματι, η Δεύτερη Πράξη ξεκινά με την Δ/δα Παπαδοπούλου, μια τρελή συγγραφέα βιβλίων - τα “Γαβ Γαβ” της, όπως τα αποκαλεί - με πρωταγωνιστές σκύλους. Αδύναμη να συγκρατήσει τα γέλια της, η Άβα μας παρασύρει όλους σε ένα ξέφρενο “πάρτυ” αστεϊσμών… Η πρόβα συνεχίζεται, με τον Αργύρη Αγγέλου στο ρόλο του Κυρίου Κολοκύθα, τη Χρύσα Κλούβα στο ρόλο της αλλοδαπής οικιακής βοηθού, την Κατερίνα Δημητρόγλου σε ρόλο αισθησιακό και τον Αντώνη Κρόμπα στο ρόλο του Κύπριου “Σολωμού”.

ΤΣΑΚ ΜΠΑΜ
 
Ξάφνου, ακούγεται από μακριά ένα κελαρυστό γυναικείο γέλιο, πολύ γνώριμο και χαρακτηριστικό. Η Σοφία Βογιατζάκη, αργοπορημένη λόγω εκπομπής, πλησιάζει προς το ξύλινο τραπέζι μας, κρατώντας ένα μαγειρευτό “πεσκέσι” για την καλή της φίλη Άβα. Χαιρετά θερμά όλους και κάθεται πλάι στον Τάσο. Παραλαμβάνει το βαρύ πακέτο με το σενάριο της παράστασης και η πρόβα συνεχίζεται… Τελευταίος και καταϊδρωμένος φτάνει ο Νίκος Αναδιώτης, κρατώντας παραμάσχαλα το κράνος του και, αθόρυβα, κάθεται δίπλα στο Γιώργο Βάλαρη και τον βοηθό του Βασίλη Κουλακιώτη. “Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα”, παρεμβαίνω, και όλοι ξεσπούν σε γέλια…

ΤΣΑΚ ΜΠΑΜ
 
Το “Τσακ Μπαμ”, μια ζωηρή κωμωδία των RayCooney και John Chapman, σε μετάφραση Βάσιας Παναγοπούλου και διασκευή Γιώργου Βάλαρη & Στέλιου Παπαδόπουλου, λαμβάνει χώρα στον Πολυχώρο Χυτήριο από αρχές Ιουνίου κι έπειτα σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Το έργο πραγματεύεται μια σειρά από αναπάντεχες  συναντήσεις, που συμβαίνουν στο υπό ανακαίνιση διαμέρισμα ενός εκδότη παιδικών βιβλίων. Η σύζυγός του, ο συνεταίρος του , η οικιακή βοηθός, ο διακοσμητής του σπιτιού του, μια μυστηριώδης συγγραφέας και πολλοί άλλοι μπλέκονται σε έναν “χορό” με πολύ γέλιο.
 
Εξουθενωμένη από τα γέλια εξέρχομαι του Χυτηρίου. Η ατμόσφαιρα μυρίζει καλοκαίρι…“Αυτός ο κήπος κρύβει πολλά μυστικά”, σκέφτομαι και αφήνω πίσω μου το “Χυτήριο” κατευθυνόμενη προς την Οδό Κωνσταντινουπόλεως, έπειτα από μια εμπειρία γεμάτη χιούμορ και ζωντάνια με τους ηθοποιούς της παράστασης “Τσακ Μπαμ” στην πρώτη πρόβα τους…

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO