Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

H OMAΔΑ SQUARE ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Closer

 

 H Square Theatre Company ( Δάφνη Mανούσου, Ιωάννα Σταυροπούλου, Γιάννης Λασπιάς και Αργύρης Θανάσουλας) υπό τη σκηνοθετική επίβλεψη του Ιωσήφ Βαρδάκη παρουσιάζει την παράσταση Closer του Patrick Marber, ένα έργο σκληρό και τρυφερό μαζί, όπως και οι ήρωές του, οι οποίοι θέλουν απεγνωσμένα ν' αγαπήσουν και ν' αγαπηθούν, αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο.

H υπόθεση εξελίσσεται στο Λονδίνο κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '90 και αναφέρεται στην τυχαία και συμπτωματική γνωριμία τεσσάρων αγνώστων οι οποίοι μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών καταφέρνουν να εμπλακούν σ' ένα ανελέητο ερωτικό παιχνίδι απ' όπου κανείς δεν βγαίνει αλώβητος.

Η παράσταση, που παρουσιάζεται με επιτυχία στο θέατρο 104 μέχρι την Κυριακή, συμμετέχει στις 26 Μαΐου και στο 2ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων που διοργανώνεται στο θέατρο Προσκήνιο. Η ομάδα είχε λάβει και πέρσι μέρος με το «Θεό της σφαγής» και ως έμπειρη στον εταιρισμό μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις της: 

«Ως Square Theatre Company έχουμε τη χαρά και την τιμή να συμμετέχουμε για δεύτερη φορά στο Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Οργανισμός Εταιρικών Θιάσων μαζί με το ΣΕΗ, με το διάσημο έργο του Βρετανού Patrick Marber Closer . Πέρσι συμμετείχαμε μ' ένα άλλο παγκοσμίου φήμης έργο, τη βραβευμένη κωμωδία της Γιασμίνας  Ρεζά Ο Θεός της σφαγής σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γιαμλόγλου. To Closer του Πάτρικ  Μάρμπερ είναι ένα έργο που θέλαμε να το κάνουμε εδώ και χρόνια. Καταφέραμε να πάρουμε τα δικαιώματα και να το ανεβάσουμε με επιτυχία αυτή την άνοιξη στο θέατρο 104 σε σκηνοθεσία Ιωσήφ Βαρδάκη. Παρ’ όλες τις διάφορες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, είμαστε ικανοποιημένοι από την περιπέτεια που ζήσαμε με αφορμή το Closer, τόσο στις πρόβες όσο και στις ίδιες τις παραστάσεις. Είμαστε συγκινημένοι που φτάνει στο τέλος της την Κυριακή 24 Μαΐου. 

Η πρωτοβουλία του ΟΕΘ να διοργανώσει το Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων είναι ιδιαιτέρως αξιέπαινη και σημαντική τόσο για την προβολή των ομάδων που έχουν αποφασίσει, κάτω από  πολύ αντίξοες συνθήκες, να συνεταιριστούν όσο και για τη στήριξή τους σε οικονομικό επίπεδο. Ως εταιρικές ομάδες με έξοδα και υποχρεώσεις αντιμετωπίζουμε αρκετές δυσκολίες, που λογικό είναι να δρουν ανασταλτικά πολλές φορές. Ωστόσο η κίνηση αυτή του ΟΕΘ μάς δίνει δύναμη και κίνητρο να συνεχίζουμε να κάνουμε δουλειές, βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, επιλέγοντας αξιόλογα έργα και συνεργάτες. Γι' αυτό και είναι πολύτιμη. Ο ΟΕΘ μαζί με το ΣΕΗ, διοργανώνοντας αυτό το Φεστιβάλ για πρώτη φορά το 2014 με πολύ μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία, έκαναν αισθητή την παρουσία τους, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη σημασία της ύπαρξής τους. Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε θερμά τον ΟΕΘ, το ΣΕΗ, καθώς και τα μέλη τους, όπως επίσης και όλο τον κόσμο που μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, και να ευχηθούμε ο θεσμός αυτός να καθιερωθεί και να δώσει κίνητρο σε νέες ομάδες να κάνουν αυτό που αγαπούν! Το 2ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Προσκήνιο από 21 έως 31 Μαΐου. Σας περιμένουμε!».

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Α.Κ

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO