Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

H ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΧΕΙΡΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Η ομάδα ΑντίχειραΣ

 

Η ομάδα ΑντίχειραΣ παρουσιάζει πέντε ιστορίες και μία ακόμα, αλλά μισή, προσπαθώντας να διερευνήσει το φαινόμενο της οικονομικής κρίσης. Απόσπασμα του έργου παρουσιάστηκε στο Scratch Night του Bob Theatre Festival, λαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό. Τελικά τα παιδιά ολοκλήρωσαν την παράστασή τους, η οποία θα παρουσιαστεί στο 2ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων (28/5) που διοργανώνει ο ΟΕΘ στο θέατρο Προσκήνιο και μας μίλησαν για την περιπέτεια της παράστασή τους, αλλά και για την αξία του εταιρισμού.

«Η παράσταση μας ονομάζεται 5 ½ ιστορίες για την κρίση και αποτελεί τη δική μας προσπάθεια να μιλήσουμε για όλα όσα μας απασχολούν τα τελευταία χρόνια. Αποτελεί τη δική μας προσπάθεια να εξηγήσουμε το φαινόμενο κρίση και ταυτόχρονα να διερευνήσουμε μορφές και φόρμες της θεατρικής πράξης, έναν τρόπο δουλειάς και συνύπαρξης. Είναι μια συλλογική δημιουργία, που προέκυψε μέσα από αυτοσχεδιασμούς και ασκήσεις.

Η παράστασή μας μιλά για πράγματα συνηθισμένα κι όμως τόσο ασυνήθιστα. Για ένα μάγο που αδυνατεί να ζήσει παρότι κάνει τρεις δουλειές, για μια κατσίκα που ήθελε να πεθάνει για να αποκτήσει τιμή, για μια πολυκατοικία που «κάποιος» της έκλεψε το ρεύμα, για ένα ζωολογικό κήπο που οι καμηλοπαρδάλεις περισσεύουν, για ένα νεκροταφείο που οι πεθαμένοι δεν πεθαίνουν μόνοι τους… Είναι ένα έργο σπονδυλωτό. Αφορμές για κάθε ιστορία μας υπήρξαν άρθρα εφημερίδων, που δημοσιεύτηκαν κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Η προσπάθεια που γίνεται για την προβολή και ενίσχυση των εταιρικών θιάσων μέσα από τον ΟΕΘ είναι μια σημαντική βοήθεια, που όμως δυστυχώς δεν μπορεί να αποτελέσει λύση σε προβλήματα, όπως η ανεργία, η απουσία σύμβασης στον κλάδο, η πλήρης απουσία κρατικής χρηματοδότησης. Ωστόσο ιδιαίτερης σημασίας για μας είναι η σύμπραξη και η συμμετοχή σ’ ένα φεστιβάλ με άλλα μέλη του σωματείου, ηθοποιούς, νέες ομάδες που αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα. Είναι λοιπόν μια ευκαιρία αυτό το φεστιβάλ να συνεχίσουμε να δημιουργούμε παρά τις αντίξοες συνθήκες, να συμβάλλουμε κι εμείς στην καλλιτεχνική παραγωγή, να κάνουμε αυτό που αγαπάμε περισσότερο». 

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

 Α.Κ.

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO