Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

 

 

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής...

1. Η τελευταία υπόκλιση για τον "Πουπουλένιο" πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ της Θεσσαλονίκης. Μια παράσταση που-θαρρώ-θα μείνει στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου. Μια παράσταση-σταθμό  για το Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Μα και για τους συνοδοιπόρους του. Το Νίκο Κουρή, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και το Γιώργο Πυρπασόπουλο. Δυο χρόνια τώρα συγκίνησε, προβλημάτισε, άγγιξε τα μύχια της καρδιάς του θεατρόφιλου κοινού. Η χαμένη μας παιδικότητα, τα χρόνια της αθωότητας, το σκληρό παραμύθι της ζωής, σε ένα ρεσιτάλ ερμηνειών-σε μια παράσταση που "διαπέρασε" το ελληνικό κοινό.

2. Σειρά τώρα, έχει για το θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ, ο "Θείος Βάνιας". Συνάντηση κορυφής σε έργο του Τσέχωφ, από το Γιάννη Φέρτη, το Γιάννη Βόγλη, το Στέλιο Μάινα, τη Μαρίνα Ψάλτη και ένα θίασο καταξιωμένων καλλιτεχνών, που αποκλειστικά για δύο εβδομάδες, θα βρεθούν Θεσσαλονίκη, μετά την επιτυχία στο θέατρο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ της Αθήνας. Από αυτή τη Τετάρτη, στο Βορρά...

3. Τελευταία παράταση για το "Σωσία" του Ντοστογιέφσκι, έως αυτή τη Κυριακή στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ. Ο Άρης Σερβετάλης σε μια ακόμα συγκινητική στιγμή του στο σανίδι.

4. Έως τη Κυριακή και "Αβελάρδος και Ελοίζα".  Ένα βαθιά συναισθηματικό και άκρως αληθινό έργο αγάπης από το Γιάννη Καλαβριανό, στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, δίπλα στη Χ.Α.Ν.Θ. Ότι πιο μελένιο έχει παιχτεί σε αυτό το θέατρο.

5. Οι θρυλικοί "ΉΡΩΕΣ" από αυτή τη Τετάρτη, επιτέλους και στη Θεσσαλονίκη! Το σπουδαίο έργο της Ελένης Γκασούκα, με ένα πλήθος ταλαντούχων καλλιτεχνών, ανάμεσά τους πρωτοστατεί ο Θανάσης Αλευράς, κατακτούν τη Θεσσαλονίκη! Στο Black BOX, κάθε βράδυ ένα ατέλειωτο πάρτι χαράς, συγκίνησης, τραγουδιού, προβληματισμού και αστείρευτου ταλέντου!

6. Τα "ποντικάκια" συνεχίζουν την περιοδεία τους! "Η Ποντικοπαγίδα" της Αγκάθα Κρίστι, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, απόψε και αύριο θα βρίσκονται στη Κατερίνη, στο κινηματοθέατρο ΕΥΚΑΡΠΙΔΗΣ, όπου στα πλαίσια της επιτυχημένης περιοδείας τους, "στήνουν παγίδα" με το Γιάννη Αιβάζη, την Αγγελική Δαλιάνη, την Όλγα Πολίτου, τη Κάτια Νικολαΐδου, το Γιώργο Ματαράγκα και άλλους! Ενώ, θα πρέπει να αναφέρω πως αυτές οι δύο παραστάσεις θα είναι οι τελευταίες για το Γιάννη Αιβάζη στη Κατερίνη, που θα δώσει σκυτάλη, στην υπόλοιπη περιοδεία, στο Μάνο Παπαγιάννη που θα τον αντικαταστήσει!

7. Ο Γιάννης Αιβάζης θα πάει Θεσσαλονίκη, μιας και από αυτή τη Παρασκευή θα κάνει "Άνω Κάτω" το θέατρο ΒΕΡΓΙΝΑ του Regency Casino, με τη κωμωδία που παρουσίασε και φέτος στο ΒΕΑΚΗ, μαζί με τη σύζυγό του Μαρία Κορινθίου και το Κώστα Φραγκολιά! Γέλιο μέχρι δακρύων υπόσχεται όλος ο θίασος!

8. Γέλια και στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίζει για δεύτερο τριήμερο (Παρασκευοσαββατοκύριακο) ο Γιώργος Βάλαρης, με το "ΑΜΑΡΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ" και το τρίο Καλυβάτσης-Βισκαδουράκης-Ρούμπος να κερδίζουν τις εντυπώσεις! Το ίδιο και ο νέος Αιμίλιος Ράφτης στο ρόλο του Κρητικού μπάτσου !

9. Ο Πασχάλης Τσαρούχας στο ΑΘΗΝΑΙΟΝ, στη επάνω σκηνή, θα βρεθεί με το "ΛΗΣΤΗ" του Δημήτρη Μανιάτη, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Κραουνάκη, για δεύτερο τριήμερο, συνεχίζοντας την επιτυχία του, με ένα κείμενο-δυνατό στις μέρες κρίσης που ζούμε. Ένα κείμενο που βάζει σε σκέψεις....

10. Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30, "Bασιλιάς Ληρ" σε σκηνοθεσία Τομάζ Παντούρ, με το Γιώργο Κιμούλη και έναν καθηλωτικά ταλαντούχο θίασο νέων ηθοποιών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.Ένα δώρο που οφείλεις να κάνεις στον εαυτό σου....Αυτά.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO