Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖ. 13/5/2015

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

ΓΑΒΡΙΕΛΑ ΟΥΣΑΚΟΒΑ ΣΤΟ

 

07.20 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Ολοκληρώθηκε η διανομή της εξαιρετικά φιλόδοξης δουλειάς «Ουσάκοβα» που όπως πρώτος «πρόδωσα»    ετοιμάζει η ανερχόμενη Κίρκη Καραλή για το «Βασιλάκου». Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μου η «δαιμόνια» Κίρκη αναζητούσε με πολύ μεγάλη προσοχή τον καινούργιο «άσσο» για την διανομή του έργου που βασίζεται στην ζωή και στο έργο της φημισμένης πόρνης Γαβριέλας Ουσάκοβα. Είχε «κλείσει» όπως επίσης πρώτος αποκάλυψα την χαρισματική Μαρίνα Ασλάνογλου και την ικανότατη Λίλα Μπακλέση και έψαχνε ένα ακόμα γερό «χαρτί». Και το βρήκε! Λάβετε θέσεις και πάμε για το πιο δυνατό αποκλειστικό: στην υποσχόμενη «Ουσάκοβά» της θα έχει τον πολυσχιδή και ταλαντούχο Άγγελο Παπαδημητρίου, που μεγαλουργεί σε ό,τι κι αν καταπιάνεται! Ο πολυπράγμων δημιουργός βρήκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την πρόταση της Καραλή και είπε το «ναι» ισχυροποιώντας το «πακέτο»! Ε,ναι, φυσικά είναι εξώφυλλο στην Ατζέντα.
 
07.22 Αξίζει να σταθώ σε κάτι κατά τη γνώμη μου «καρμικό». Ο «πολύς» Άγγελος είχε δώσει μια συνέντευξη προ καιρού στο Βήμα και είχε «δανειστεί» μια ατάκα της Γαβριέλας σε αυτή. Το «Έγινα πόρνη γιατί εγεννήθην έτσι» που είχε πει, μπήκε μάλιστα και υπότιτλος στο δημοσίευμα. Παραθέτω το απόσπασμα για να μπείτε στο κλίμα «Κοιτάξτε να δείτε, εγώ ήμουν πλουσιόπαιδο, είχα τα ακριβότερα παιχνίδια του κόσμου. Και ξαφνικά μια μέρα βλέπω τον γιο της πλύστρας μας να παίζει με ένα νάιλον ινδιανάκι που βρήκε μέσα στο Clean, ένα μαλακό σαπούνι που έπλεναν τότε. Και το ζηλεύω. Και σβήνουν στο μυαλό μου όλα τα παιχνίδια τα δικά μου και θέλω το ινδιανάκι. Και του λέω “θα μου το δώσεις;”. Και μου λέει “άμα μου δώσεις τα στρατιωτάκια σου”. Και του τα δωσα. Ηταν η πρώτη φορά που περιφρόνησα το γούστο και το ακριβό και προτίμησα το  καταφρονεμένο, αυτό που ήταν για πέταμα. Κι έτσι μεγαλώνοντας, πάντα με τραβούσε το ταπεινό. Με έφτιαχνε. Το τίποτα, το τιποτένιο, αυτό που κανείς δεν είχε επενδύσει πάνω του. Το ασήμαντο. Είχα το τέλειο γύρω μου κι εγώ λαχταρούσα το νάιλον ινδιανάκι. Και μετά σου λέει γιατί το κάνεις αυτό το έργο, και η πολιτική συγκυρία και κουραφέξαλα. “Εγινα πόρνη γιατί εγεννήθην έτσι”, που έλεγε και η Γαβριέλα».
 
07.22 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟνο2. Δεν θα γίνει τελικά η «Μάνα κουράγιο» του Μπέρτολτ Μπρεχτ στο Εθνικό Θέατρο. Αρκέσου στην είδηση και στην προέκτασή της που θέλει τον αιρετικό Νίκο Μαστοράκη που θα σκηνοθετούσε τη δουλειά να συζητάει για «χτύπημα» στην πρώτη κρατική σκηνή με άλλο έργο. Εντός ο Μαστοράκης, εκτός η Μάνα. Θα επανέλθω με νεότερα. Υπομονή…
 
07.29 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟνο3. Τον Φεβρουάριο θα ανέβει στο «Παλλάς» η πολυαναμενόμενη Όπερα της πεντάρας, που όπως πρώτος σου έγραψα θα φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του Γιάννη Χουβαρδά με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Χρήστο Λούλη, Λυδία Φωτοπούλου, Νάντια Κοντογεώργη στους πρώτους ρόλους. Η εν λόγω παράσταση είχε ακουστεί πως θα ανοίξει τη σεζόν στο «Παλλάς», τελικά όμως «πάει» για Φεβρουάριο. Αναμένουμε!
 
07.32 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟνο4. Στο πλευρό του Νίκου Μουτσινά, της Μαρίας Σολωμού [τους είδα στον «Κύριο Παπαπαναγιωτοπουλάκη» του θεάτρου «Γκλόρια» κι ομολογώ ότι γέλασα πολύ και με τη διασκευή του αλλά και με τις «μαραθώνιες» επιδόσεις τους] και της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου «έκλεισαν» κι άλλοι αξιόλογοι ηθοποιοί. Σύμφωνα με πληροφορίες μου στο «ΚΤΕΛ» που θα παρουσιαστεί σε περιοδεία ανά την Ελλάδα πρόκειται να δούμε και τους Παρθένα Χοροζίδου, Ματίνα Νικολάου, Αργύρη Χιώτη κλπ.
 
07.40 ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ. Με μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο ενημερώθηκε ο Γιάννης Κακλέας –επί Χατζάκη, για να μην μου μπερδεύεστε-πως δεν θα συμπεριληφθεί ο «Επιθεωρητής» στο ρεπερτόριο της επόμενης χειμερινής σεζόν. Τα είχαν πει, τα είχαν συμφωνήσει, ο Κακλέας είχε μιλήσει με τον Πάνο Βλάχο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο και ξαφνικά…έσκασε μήνυμα για το «άκυρο» χωρίς καν κάποια δικαιολογία. Και ο Χατζάκης του είχε κάνει κι άλλο «χουνέρι»: μετά την σαρωτικότατη επιτυχία των «Βατράχων», του είχε πει πως θα… ταξιδέψουν και στην Κίνα-το είχε δηλώσει και στον Τύπο μάλιστα!-αλλά στην διαδρομή πήρε την απόφαση να στείλει εκεί τις «Τρωάδες» του. Να σου φέρνει κάποιος το απόλυτο sold out και να τρώει δύο άκυρα, το λες και αχαριστία, έτσι;

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO