Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η OMAΔΑ ΔΗΛΟΣ ΕΧΕΙ ΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΓΙΑ ΜΙΑΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Τα μάγια της πεταλούδας

 

Τους συνδέουν τρία χρόνια δραματικής σχολής και τους δένουν τα μάγια… Ποια μάγια; Μιας πεταλούδας… Ο εταιρικός Θίασος «Δήλος», όλοι απόφοιτοι της σχολής της Δήμητρας Χατούπη, παρουσιάζει  «Τα Μάγια της Πεταλούδας- The musical» στις 29/05 στο 2ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Η Ισμήνη Κακούρα- Βαρακλή μίλησε για την παράσταση και το φεστιβάλ στο onlytheater.

«Όταν ο Λόρκα έγραφε το πρώτο του θεατρικό κείμενο, Τα Μάγια της Πεταλούδας, ήθελε να μιλήσει, ή μάλλον να φωνάξει δυνατά, για τον έρωτα, την ποίηση, το άγνωστο, το διαφορετικό. Να διεκδικήσει τη θέση του σ’ αυτό τον κόσμο ως ένας νέος, ένας ποιητής, ένας αμφισβητίας των περιορισμών της κοινωνίας. Να μας πείσει ότι είμαστε μέρος του όλου της Φύσης και ότι η ζωή είναι τόσο ωραία που αξίζει να πεθάνεις γι’ αυτή.

Όταν εμείς, οι τότε τριτοετείς φοιτητές της σχολής θεάτρου «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη και μετέπειτα απόφοιτοι και μέλη του εταιρικού θιάσου «Δήλος», διαβάσαμε για πρώτη φορά το έργο αυτό, νιώσαμε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει ιστορία πιο ταιριαστή για να διηγηθούμε στην πρώτη μας επαγγελματική παράσταση ως ομάδα. Η ιστορία του ποιητή Σκαθαράκου και του απόκοσμου έρωτά του με την Πεταλούδα μετατράπηκε σε ένα πρωτότυπο μιούζικαλ από τον καθηγητή μας και συνθέτη Χρίστο Θεοδώρου, υπό τη σκηνοθεσία της Νικολέτας Ξεναρίου, μέσα από έναν ολόκληρο χρόνο προβών, αυτοσχεδιασμών και πειραματισμών. Το αποτέλεσμα ήταν η παράσταση την οποία παρουσιάσαμε τη σεζόν που μας πέρασε στο Σύγχρονο Θέατρο, με την οποία θελήσαμε να δώσουμε το δικό μας στίγμα ως νέα θεατρική ομάδα. Μια ομάδα που έχει ως αξίες την ομαδικότητα, τη χαρά, το παιχνίδι, το δόσιμο στο συμπαίκτη και το θεατή.

«Τα Μάγια της Πεταλούδας» είναι μια παράσταση που παίζουμε κάθε φορά με την αγάπη τον ενθουσιασμό που έχουν οι πρώτες φορές. Επιθυμία μας είναι ο καθένας που θα έρθει να παρακολουθήσει αυτή την «ταπεινή κωμωδία». όπως λέει και ο ίδιος ο Λόρκα στον πρόλογο του έργου, να νιώσει το πάθος 17 ανθρώπων επί σκηνής που χορεύουν και τραγουδούν για τον έρωτα, την ποίηση και την ελευθερία.

Για μας η κίνηση του Σωματείου να διοργανώσει ένα τέτοιο φεστιβάλ συμφωνεί απόλυτα με το πνεύμα της παράστασης και της ομάδας μας. Πρόκειται για μια κίνηση στήριξης –και συμβολικής αλλά και υλικής- των ανθρώπων του θεάτρου που επιλέγουν να κάνουν το πάθος τους τρόπο ζωής και να μην υποκύψουν σε συμβιβασμούς. Πιστεύουμε ότι η αυτοοργάνωση των ηθοποιών, η αλληλεγγύη μεταξύ τους και η προώθηση της δημιουργικότητας είναι τα στοιχεία εκείνα που θα δώσουν στο επάγγελμά μας νέα πνοή. Για το λόγο αυτό ευχαριστούμε ειλικρινά τους ανθρώπους του ΣΕΗ που αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και εκτίμησαν το πείσμα μας, σε τέτοιους καιρούς, να διατηρούμε τον ενθουσιασμό μας για το επάγγελμα του ηθοποιού.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Α.Κ.

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO