Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η ΟΜΑΔΑ ΓΕΦΥΡΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Χορεύοντας στην ομίχλη

 

Η Ομάδα Γέφυρα συμμετέχει στο 2o Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων με το έργο Χορεύοντας στην Ομίχλη της Amanda Whittington σε σκηνοθεσία του Λεωνίδα Παπαδόπουλου (την Κυριακή 24/5) στο θέατρο Προσκήνιo και μίλησε στο onlytheater για τον εταιρισμό και τη διαδρομή της ομάδας τέσσερα χρόνια τώρα. 

"Εταιρισμός, ομαδικότητα, αλληλεγγύη, συντροφικότητα, αγάπη για το θέατρο, αγάπη για τις τέχνες, επιμονή και όραμα... Aυτά μας οδήγησαν πριν από τέσσερα περίπου χρόνια να δημιουργήσουμε την Θεατρική Ομάδα «Γέφυρα». Αυτά συνεχίζουν να μας καθοδηγούν ακόμα και σήμερα. Στα τέσσερα αυτά χρόνια υπήρξαν εκτός από επιτυχίες και αρκετά προβλήματα, τα οποία ξεπεράστηκαν μέσα από σκληρή δουλειά. Κι αυτό είναι και το όφελος του εταιρισμού: να συμπορεύεσαι και να συναποφασίζεις μαζί με τους συνοδοιπόρους σου, σε μια κρίσιμη εποχή, έχοντας ως γνώμονα ένα κοινό όραμα.

Λόγω της υπάρχουσας κατάστασης η ανάγκη για εταιρισμό μεγαλώνει, υπάρχει μεγαλύτερη συσπείρωση και είναι αναγκαίο να κρατήσουμε τα ηνία της δουλειάς μας. Είναι προφανές ότι όταν οι πόροι λιγοστεύουν ,οι ιδέες αυξάνονται... Την προσπάθεια λοιπόν τη δική μας, αλλά και άλλων ομάδων που προσπαθούν να εδραιωθούν στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι, ενισχύει ο ΟΕΘ, διοργανώνοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων. Είναι άξιο θαυμασμού πως ένας οργανισμός, του οποίου οι πόροι έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, κάνοντας ουσιαστικά την επιβίωσή του σχεδόν αδύνατη, συνεχίζει να προωθεί την ιδέα του εταιρισμού, ενισχύοντας νέες ομάδες, νέες δουλειές ..  

Το Χορεύοντας στην ομίχλη παρουσιάζει  την αληθινή ιστορία της Ruth Ellis, της τελευταίας γυναίκας που απαγχονίστηκε στη Βρετανία με την ποινή της θανατικής καταδίκης για την εν ψυχρώ δολοφονία του εραστή της. Το έργο εκτυλίσσεται στη σκιά του μεταπολεμικού Λονδίνου της δεκαετίας του '50. Μέσα από τους ατμοσφαιρικούς ήχους της τζαζ και των μπλουζ ξεδιπλώνεται μια ιστορία αγάπης και πάθους που συγκλόνισε την κοινωνία της εποχής. Παραθέτονται στιγμιότυπα από τη ζωή μιας γυναίκας που ονειρευόταν τη λάμψη μιας κινηματογραφικής star, αλλά η δόξα ήρθε στη ζωή της με έναν τρόπο που ποτέ δεν φανταζόταν. Η παράσταση παίχτηκε την φετινή σεζόν στο Θέατρο "Αγγέλων Βήμα" στο οποίο θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά". 

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Α.Κ

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO