Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

H ΟΜΑΔΑ ΚΡΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΥΧΝΑΡΙ ΤΟΥ ΑΛΑΝΤΙΝ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

 

 

Το Λυχνάρι του Αλαντίν

 

Η  ομάδα Κρίσης  παρουσιάζει στις 31 Μαΐου  το γνωστό παραμύθι «Το λυχνάρι του Αλαντίν»  σε σκηνοθεσία  Μάνου Αντωνίου στο 2ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων που διοργανώνει ο ΟΕΘ στο Θέατρο Προσκήνιο και μίλησε στο onlytheater για το παραμύθι που μας ταξίδεψε όταν ήμασταν παιδιά, αλλά και τη σημασία του εταιρισμού.

 "Η παράσταση  μας μεταφέρει στην ονειρική Βαγδάτη. Η παραμυθένια ατμόσφαιρα μας ταξιδεύει στο παλάτι του Σουλτάνου, στην αγορά, στο σπίτι του Αλαντίν, στη μαγική σπηλιά...Εκεί όπου ο Αλαντίν θα βρει το λυχνάρι και θα πραγματοποιήσει τις τρεις επιθυμίες του. Μέσα από κωμικές και συναισθηματικές καταστάσεις θα παντρευτεί την αγαπημένη του Γιασμίν, παρά τα εμπόδια που τους βάζει ο μάγος Τζαφάρ. Ο αγαθός Σουλτάνος, ο πονηρός Αμπού και το ανατρεπτικό Τζίνι είναι οι ήρωες που θα λατρέψουν τα παιδιά.

Πρόκειται για μια πλούσια μουσικοχορευτική παράσταση που σκοπό έχει, όχι μόνο να ψυχαγωγήσει αλλά και να διαπαιδαγωγήσει τους μικρούς θεατές. Το έργο αναφέρεται στην αιώνια μάχη του καλού με το κακό, του δίκαιου με το άδικο, της αγάπης με το μίσος, καθώς και στη σημασία της συνεργασίας των ανθρώπων που μπορεί να κάνει θαύματα.

 "Θυμήσου να είσαι ο εαυτός σου", λέει το Τζίνι στον Αλαντίν... Αν μέσα σου είσαι πρίγκιπας, τότε δεν σου χρειάζονται τα πλούτη, η εξουσία και τα παλάτια.

Ο Οργανισμός Εταιρικών Θιάσων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών δημιουργήθηκε για να βοηθήσει κυρίως τους νέους ηθοποιούς να φτιάξουν θιάσους, να προτείνουν, να πειραματιστούν και τελικά να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να γίνουν δηλαδή οι ίδιοι εργαζόμενοι και εργοδότες. Πολλοί τέτοιοι θίασοι μεγάλωσαν και δημιούργησαν θέατρα, χώρους πολιτισμού, απόψεις και σχολές. Από τα σχήματα του ΟΕΘ εμφανίστηκαν σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου, σκηνοθέτες, συγγραφείς, ηθοποιοί κλπ.

Τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης ο ΟΕΘ δεν έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει με άλλο τρόπο παρά μόνο με τα φεστιβάλ, τα οποία βοηθούν τους θιάσους να δείξουν τη δουλειά τους στο ευρύτερο κοινό και στους συναδέλφους τους. Η Ομάδα Κρίσης ξεκίνησε με τη βοήθεια του ΟΕΘ, με στόχο κυρίως να ανεβάζει και να προβάλλει το ελληνικό έργο. Το Φεστιβάλ είναι φυτώριο νέων ανθρπώπων και πρέπει να παγιωθεί και να γίνει θεσμός.

 

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Α.Κ.

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO