Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΣΚΗΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ: ΤΖΕΝΗ ΘΕΩΝΑ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

 

Η Τζένη Θεωνά

 

Για την Τζένη Θεωνά τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτή τη δουλειά. Πάντα έχει αγωνία, από τα χρόνια της σχολής μέχρι σήμερα.  Στην πρώτη της δουλειά όμως, στο πλευρό του Σπύρου Παπαδόπουλου, αισθάνθηκε ότι υπάρχει λόγος που επέλεξε αυτό το δρόμο…

Η πρώτη μου επαγγελματική δουλειά ήταν στο «Φιόρο του Λεβάντε» του Γρηγόριου Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου στο θέατρο Άνεσις με το θίασο του Σπύρου Παπαδόπουλου. Εγώ έκανα μια από τις δύο κόρες της οικογένειας. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, βρήκα ζεστασιά, χαρά και παιχνίδι εκεί. Όταν ήμουν στη δραματική σχολή, ήμουν αρκετά απαισιόδοξη, όχι τόσο για το αν θα βρω δουλειά, όχι για το αν αξίζω να βρίσκομαι σε αυτό το χώρο.

Σε αυτή την παράσταση βρέθηκα με ανθρώπους που θαύμαζα κι ένιωσα ότι ίσως υπάρχει λόγος να κάνω αυτή τη δουλειά τελικά. Πάντα, ακόμα και σήμερα, αναρωτιέμαι αν θα ξαναβρώ δουλειά… Ίσως για να μειώνω το κόστος και την αγωνία, αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.

 Την πρώτη μέρα στην πρεμιέρα δεν ήταν εκεί οι γονείς μου, γιατί έλειπαν ταξίδι, κι αυτό ήταν κάπως παράξενο. ‘Ενιωθα σαν να τρέχει η παράσταση και ο ρόλος  μπροστά από εμένα. Καθώς οι μέρες περνούσαν, συντονίστηκα…

Μετά κάναμε μια μεγάλη περιοδεία. Δεν θα ξεχάσω τις ωραίες ιστορίες που μας έλεγε η Μελίνα Βαμβακά, ιστορίες για το θέατρο και για έρωτες. Την γλυκύτατη Ηρώ Μπέζου με την οποία μοιραζόμουν και το δωμάτιο. Τον Σπύρο Παπαδόπουλο βέβαιο με το χιούμορ του, αλλά και τον Άγγελο Μπούρα που ήταν πραγματικό βάσανο- έκανε τρομερές πλάκες, ήθελε να μας κάνει να γελάμε μέχρι να λιποθυμήσουμε…

 

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Α.Κ.

 

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO