Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖ. 8/6/2015

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

 

 

09.10 Ξεκινάω από την είδηση, αφού ξέρω ότι αυτές είναι που σε κεντρίζουν περισσότερο: το εξαιρετικά ενδιαφέρον «Τρελό αίμα» που ήταν από τα πιο δυνατά θεατρικά «δώρα» της σεζόν, «παίζει» να …επιστρέψει και του χρόνου στο Θέατρο Τέχνης. Χέρι στη φωτιά δεν βάζω ποτέ, ειδικά έτσι που έχει γίνει το «σκηνικό», αλλά ναι, η σκέψη που υπάρχει είναι να επαναληφθεί για να την απολαύσουν όσοι δεν πρόλαβαν ή να την ξαναδούν όσοι γοητεύτηκαν από αυτήν! Πάμε τώρα και στον Διαμαντή Καραναστάση που… κέντησε στην παράσταση. Είχε πολλές αρετές το «Τρελό αίμα» - ήταν θαρρώ από τις πιο άρτιες παραστάσεις που σκηνοθέτησε τελευταία η αιρετική Άντζελα Μπρούσκου. Ο τρόπος που έφτιαξε αυτή την δουλειά για τον Παράδεισο και την Κόλαση που ακολουθεί τις ζωές μας ήταν ζηλευτός - φώτισε τα έξοχα δράματα του Πρεβελάκη, τα πάντρεψε με τον εξαίσιο λόγο του Κοντραφούρη. Πάθη και λάθη στη σκηνή. Έρωτες με αίμα - για αίμα. Σιωπή και μυστικά. Απαγορεύσεις. Αμαρτήματα. Ενοχές και τύψεις. Αιμομιξίες και φονικά. Αλλά και αγάπη. Μεγάλη αγάπη. Και συγχώρεση. Και σωτηρία. Και φως.

09.14 Μεγάλο ατού της παράστασης η πάλλουσα Παρθενόπη Μπουζούρη. Με «στοίχειωσε» όταν την είδα στην «Ψύχωση» και τώρα με καθήλωσε και πάλι με την έξοχη ερμηνεία της. Κυρίαρχη των μέσωντης στην πληρέστερη θεατρική δουλειά της. Πλάι της καίριοι ήταν ο Βασίλης Παπαγεωργίου, η Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, αλλά και ο Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος. Αυτός που έκλεψε παράσταση όμως ήταν ο Διαμαντής Καραναστάσης. Τον έχω απολαύσει σε πολλά «χτυπήματά» του αλλά φέτος νομίζω ότι πέτυχε ένα ζηλευτό double score με τις επιδόσεις του στα «Παράνομα φιλιά- Κόκκινα φανάρια» και στο «Τρελό αίμα». Πρωταγωνιστής αξιώσεων και επιδόσεων - ήξερα πως πρόκειται για έναν αξιόλογο ηθοποιό, αλλά φέτος, πώς να το πω-γράψω, μου αποκαλύφτηκε ένας εξαιρετικός πρωταγωνιστής. Το έγραψα για τα «Παράνομα φιλιά», το γράφω τώρα και για το «Τρελό αίμα».

09.20 Χαρισματικός ηθοποιός. Με εντονότατη σκηνική παρουσία, με κύρος, με αμεσότητα και ακρίβεια, με γοητεία, με αρρενωπότητα που δεν «παίζει» συχνά πια, με ακρίβεια και με αλήθεια, με ένταση και πάθος, με ψυχή. Αρσενικό - με την παλιά, καλή έννοια - και συνάμα ένας ευαίσθητος ηθοποιός πολλών αποχρώσεων που κατάφερε να «απογειώσει» αυτό που είχε στο νου της η Μπρούσκου. Έσταζε αίμα το κορμί του, έσταζε αίμα η ερμηνεία του. Με πάθος. Με δύναμη και δυναμική. Μια φωτιά στην μέση της σκηνής! Πρέπει να δείτε την παράσταση κι ελπίζω να επαναληφθεί του χρόνου. Και για την ίδια την δουλειά της Μπρούσκου και για την ερμηνεία του Διαμαντή Καραναστάση, για τον οποίο θα πρέπει να έρθουν άμεσα τα πιο μεγάλα που του πρέπουν και του αξίζουν…

09.27 Πάμε Μύκονο [έστω νοερά, αφού εγώ έχω ρίξει…άγκυρα με όσα γίνονται]. Ο ικανός κι άξιος Λευτέρης Γιοβανίδης «μαγειρεύει» κάτι ιδιαίτερο για εκεί! Κάνει εντατικές πρόβες από ότι έμαθα από έγκυρη πηγή που δεν είναι του χώρου, αλλά είναι «λαγωνικό», για το ανέβασμα της φιλόδοξης «Αντιγόνης» του Σοφοκλή που θα παίζεται στα αγγλικά από τις 12 Ιουνίου μέχρι και τις 30 Αυγούστου με την υπέροχη Καλλιόπη Σύμου στον ομώνυμο ρόλο. Στο πλάι της θα δούμε τους καίριους Αλέξανδρο Μλαλαμωτη, Γιώργο Οικονόμου, Γιάννη Καραούλη και Βιργινία Ταμπαροπούλου. Το εγχείρημα είναι αληθινά ενδιαφέρον και αναμένουμε με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα. Όσοι πιστοί, μην το χάσετε. Όσο για μένα, έως τότε ελπίζω να έχω…σηκώσει άγκυρα και να είναι όλα καλύτερα. Το ελπίζω.

09.34 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Δεν θα ταξιδέψουν στο Πεκίνο οι κατά Χατζάκη «Τρωάδες» όπως είχε κλειστεί. Είναι πολλά τα λεφτά, Σωτήρη; Δεν ξέρω, αλλά το σίγουρο είναι πώς ναυάγησε το πακετάκι!

09.43 «Κλέβεις» αποκλειστικές ειδήσεις και πετάς κι ένα κερασάκι στην τούρτα.Ευτυχώς ο χώρος ξέρει ποιος βγάζει τα αποκλειστικά και ποιος τα «δανείζεται» και τα «διανθίζει» με μύτη και τουπέ. Δύο «δανεισμένες» ειδήσεις σε μια μέρα; Έλεος…

09.45 Επειδή ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ, κρατάτε αποστάσεις και προσχήματα, γιατί θα χυμήξω!

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO