Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖ. 10/6/2015

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

 

 

07.30 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Στο φιλόδοξο «Πιο λάθος πεθαίνεις» που θα ανέβει στο θέατρο «Αποθήκη» σε διασκευή και σκηνοθεσία του ικανού Βασίλη Μυριανθόπουλου «έκλεισαν» από ότι μου περιήλθε η καίρια Πηνελόπη Αναστασοπούλου και οι άξιοι Νίκος Πουρσανίδης-Δημήτρης Λιακόπουλος! Στο καστ ανήκουν επίσης οι Χάρης Γρηγορόπουλος-Αχιλλέας Σκεύης, αλλά όχι τελικά και η Μαριέλλα Σαββίδη που δεν τα βρήκε τελικά στα οικονομικά –μα φταίω εγώ, που αλλάζει το σκηνικό ανά μέρα;

07.35 Ναι, πάλι αχάραγα και με στομάχι κόμπο από την αγωνία, αλλά γράφω και …ξεχνιέμαι! Η Νάντια Μπουλέ, λέει, που έφυγε για Αμερική, συζητά να είναι ΚΑΙ στο «Nine» και στο «Sweet Charity» που –ευτυχώς-δεν θα συμπέσουν. Για τα δύο μιούζικαλ «παίζει» έντονα και το όνομα της Ντορέττας Παπαδημητρίου. Έχει «κλείσει» για το «Charity» αλλά τη σκέφτονται και για το «Nine». Για την ώρα ο «πολύς» Κακλέας τρέχει με τους «Αχαρνής» του και εκκρεμούν συζητήσεις και κουβέντες για την διανομή του μιούζικαλ…

07.37 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ νο2. Έναν-έναν τους βγάζω τους άσσους για το «Έγκλημα και τιμωρία» που θα δούμε στο «Άνεσις» με τη σκηνοθετική υπογραφή του θεού Τσουλάτζε. Στην διανομή ανήκει πλέον και η ικανότατη Σοφία Πανάγου που θα «ντυθεί» την Ντούνια- αδελφή του Ρασκόλνικωφ [Τάσος Ιορδανίδης].

13.20 Ότι ψάχνουνε στο Εθνικό Θέατρο να βρούνε από ποιόν διέρρευσε η είδηση για το …λίφτινγκ των γραφείων του, που έγραψα χθες εδώ το λες και «του γιατρού». Μόνο… ΕΔΕ-Ένορκη Διοικητική Εξέταση-δεν έγινε, μου λένε. Σιγά το μυστικό παιδιά, χαλαρώστε. Θυμάμαι, παλαιότερα που μια σιδηρά κυρία των παραγωγών, επειδή έβγαλε τις ειδήσεις που την αφορούσαν με τη σέσουλα [!] είχε συζητήσει μήπως έχω βάλει κοριούς. Δεν βάζω κοριούς, απλώς έχω πολύ καλές πηγές!

13.26 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ νο3. Πρώτος έγραψα για τον «Προμηθέα Δεσμώτη» που ετοιμάζει ο Κώστας Φιλίππογλου με πρωταγωνιστή τον χαρισματικό Τάσο Νούσια και πολύ χάρηκα που πριν λίγη ώρα πήρα στα χέρια μου αυτή την αποκλειστική φωτογραφία του που «λέει» πολλά από τις πρόβες της φιλόδοξης δουλειάς. Τον παρακολουθώ χρόνια τον Τάσο να ανθίζει, να εξελίσσεται, να ανεβάσει τον πήχη, να κερδίζει νίκες, να εντυπωσιάζει,να…τα σπάει σε ότι κι αν κάνει.Τρελάθηκα μαζί του και στο «Σμύρνη μου αγαπημένη» το χειμώνα και ανυπομονώ να τον απολαύσω τώρα στο νέο «στοίχημά» του, που μοιάζει αληθινά υποσχόμενο μια και έχει πλάι του εξαίρετους ηθοποιούς. Και Γεννατάς και Kaminsky και Κουρούμπαλη και Λούρα… Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 4 Ιουλίου στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας και η επιλεκτική περιοδεία της θα συνεχιστεί στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης -που ανοίγει μετά από 17 χρόνια- στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στα Αρχαία Θέατρα της Μεσσήνης και του Δίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Πάτρας και περνώντας από την Επίδαυρο (21-22 Αυγούστου) –στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου- θα κλείσει, στο Ηρώδειο, στην Αθήνα, τον Σεπτέμβριο. Δεν την χάνουμε!

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO