Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΠΕΝΤΕ ΝΕΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

 

Μια παρέα νέων παιδιών (Ελευθερία Κρατημένου, Σταύρος Λιλικάκης, Νικολέτα Αγγελή, Φρόσω Μάνη και Βαγγέλης Κουφάκος) που μόλις αποφοιτήσαν από την δραματική Σχολή Πράξη 7 αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να μην ταλαιπωρηθεί σε οντισιόν και στις ουρές γραφείων παραγωγής προκειμένου να κάνει αυτό που πάντα ήθελε, δηλαδή θέατρο.

 Φρόσω Μάνη: «Τι θα γίνει όταν τελειώσουμε; Ήταν κάτι που συχνά συζητούσαμε ή σκεφτόμασταν όσο ήμασταν στη σχολή. Τώρα όμως που αυτό το τέλος έφτασε αποφασίσαμε ότι δεν υπάρχει τίποτα που θα πρέπει να μας αγχώνει. Στα τρία χρόνια που περάσαμε στη σχολή δουλέψαμε σαν ομάδα και είδαμε στην πράξη ότι μπορούμε να κάνουμε τις ιδέες μας πραγματικότητα. Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη, χαρά, φαντασία , δημιουργικότητα και πάνω απ’ όλα εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που επιλέγεις να συνεργαστείς. Έτσι λοιπόν θα συμμετάσχω στην παράσταση «Ο Σταυρής των σφοντυλιών» την οποία σκηνοθετεί ο Ευάγγελος Κουφάκος συμμαθητής και χρόνια φίλος μου και είμαι βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση της ομάδας Gum art που θα παιχτεί το Σεπτέμβρη στο θέατρο Άβατον».   

 Βαγγέλης Κουφάκος: « Πριν ακόμα προλάβω να μπω στην διαδικασία των οντισιόν μου δόθηκε η ευκαιρία από τον Κύριο Καζάκο που μας φιλοξενεί στο θέατρο του, να κάνω το είδος του θεάτρου που μου αρέσει «Το παιδικό». Έγραψα ένα έργο, κάλεσα και μερικούς ‘’συμμαθητές’’ και πάμε τώρα να πούμε μια ιστορία (με αλήθεια) γιατί νομίζω αυτός είναι ο στόχος. Το κυνήγησα, έψαξα, ρώτησα και τώρα έχουμε στα σκαριά την εταιρία θεάτρου Rondade . όπου φίλοι με γνώσεις και εμπειρία με βοήθησαν να στήσω. Τώρα ετοιμάζουμε την παράσταση «Ο Σταυρής των σφοντυλιών» όπου θα παίζεται από τον Οκτώβρη στο θέατρο Τζένη Καρέζη σε δική μου σκηνοθεσία».

Ελευθερία Κρατημένου:  Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να δημιουργείς μαζί με ανθρώπους που αγαπάς. Ανήκω στην ομάδα των τυχερών που τελειώνοντας τη σχολή προσπαθώ να κάνω αυτό που θέλω με ανθρώπους που γνώρισα μέσα σε αυτά τα πολύτιμα τρία χρόνια. Με ενδιαφέρει η αλήθεια και η απλότητα, θέλω να μάθω , να εξελιχτώ ως άνθρωπος και να βελτιώνομαι κάθε μέρα. Ναι με τρομάζει η οντισιόν,  δεν ήθελα καθόλου να πάω κι ευτυχώς προς το παρόν δεν θα πάω!  Μαζί με τη Νικολέτα  Αγγελή  κερδίσαμε τη δεύτερη θέση στο Scratch night του Bob Theatre Festival   στο  Βios  κι έτσι ο Δημήτρης Μακαλιάς και ο Λάμπρος Φισφής θα μας φιλοξενήσουν στο Άβατον. Παράλληλα δουλεύω και με  τα υπόλοιπα παιδιά στο Θέατρο Καρέζη στην παιδική παράσταση. Μόνο ευγνωμοσύνη και χαρά νιώθω… Ελπίζω να πάνε όλα καλά!

Σταύρος Λιλικάκης: « Νιώθω τυχερός που δουλεύω με ομάδες φίλων γιατί το θέατρο ξεκινάμε από μια ανάγκη επικοινωνίας και αυτομόρφωσης. Είναι σημαντικό λοιπόν το «οικόπεδο» αυτό να είναι εύφορο. Το πνευματικό ταξίδι του καθενός θα συναντηθεί με κάποιον ή κάποιους όχι μέσα σε μια οντισιόν, γι’ αυτό η γνωριμία καλλιτεχνών πρέπει να γίνεται σχεδόν τυχαία. Τι εμπιστεύομαι το τυχαίο, γιατί δεν είναι και τόσο τυχαίο. Είναι ευλογία πάντως η ρουτίνα σου, η καθημερινότητα σου να είναι το θέατρο». 

Νικολέτα Αγγελή: « Ο δρόμος του θεάτρου είναι δύσκολος πολύ και ο μόνος λόγος που αποφασίζεις να ασχοληθείς με αυτό είναι για να είσαι χρήσιμος στο κοινωνικό σύνολο. Γιατί το θέατρο είναι πολιτική πράξη κατά τη γνώμη μου.  Για τις οντισιόν πιστεύω ότι είναι καλό να εκμεταλλεύεσαι την ευκαιρία όποτε σου δίνεται   ένας χώρος και  ένας ακροατής να σε ακούσει, οπότε πρέπει να πηγαίνουμε, αλλά μόνο σε πράγματα που αληθινά σε αφορούν , γιατί διαφορετικά ξοδεύεσαι χωρίς λόγο. 

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Α.Κ.

 

 

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO