Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 2ο SCRATCH FESTIVAL ΣΤΟ CARTEL

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Scratch Festival- Cartel

 

 Ξεκίνησε στον Τεχνοχώρο Cartel το 2ο Scratch Festival, που στόχο έχει να στηρίξει νέους καλλιτέχνες που μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο αγωνίζονται και συνεχίζουν να εκφράζονται.  «Το Scratch Festival, ένας πρωτοποριακός θεσμός της Ευρώπης, αποτελεί ένα προκλητικό εγχείρημα «θεάτρου τσέπης» που διεκδικεί να σχολιάσει την εποχή, χρησιμοποιώντας τα ίδια της τα εργαλεία», μας εξηγεί ο Παναγιώτης Σούλης από το Cartel. «12 Ομάδες έχουν 20 λεπτά να παρουσιάσουν την καλλιτεχνική τους ιδέα με ένα πρωτότυπο κείμενο που παίζεται για πρώτη φορά. Κάθε μέρα το κοινό θα ψηφίζει 2 από τις 4 παραστάσεις της προτίμησης του και στο τέλος της βραδιάς θα αναδεικνύεται ο νικητής της κάθε ημέρας. Την Πέμπτη στον τελικό το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τις 4 καλύτερες παραστάσεις και να αναδείξει το μεγάλο νικητή του 2ου Scratch Festival». 

 Το κοινό λοιπόν έχει τη δυνατότητα να επιλέξει άμεσα την ιδέα που θα ήθελε να δει ως ολοκληρωμένη παράσταση. Κάθε θεατής είναι υποχρεωμένος να ψηφίσει δύο παραστάσεις από την ημέρα που παρακολούθησε. Αυτό ισχύει τόσο για τις ημέρες των ημιτελικών, όσο και για τον τελικό. Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνεται παρουσία των θεατών καθημερινά. 

 Η Φαίη Τζήμα, επίσης μία από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ και συνιδρυτές του Τεχνοχώρου, συμπληρώνει: « Ο μεγάλος νικητής θα αναπτύξει την 20λεπτη εκδοχή του έργου του σε ολοκληρωμένη παράσταση για 12 παραστάσεις στον Τεχνοχώρο Cartel από τη νέα σεζόν».

Είναι σημαντικό μια νέα ομάδα που ουσιαστικά αγωνίζεται χωρίς καμία έξωθεν βοήθεια να λαμβάνει μια τέτοια στήριξη, καθώς η ενοικίαση ενός χώρου είναι ένα σημαντικό έξοδο που επιβαρύνει τους νέους δημιουργούς. Επιπλέον  το  Cartel   παρέχει στη νικήτρια ομάδα τεχνική στήριξη, αλλά και το προσωπικό του χώρου, για την  πραγματοποίηση της παράστασης. «Αυτή η πρωτοβουλία έχει στόχο να δώσει βήμα έκφρασης σε νέες ομάδες και είναι σημαντικό το κοινό να στηρίξει τους νέους καλλιτέχνες με την παρουσία το», συνεχίζει η Φαίη.

Αυτή την εβδομάδα η ατμόσφαιρα στο Cartel θα είναι γιορτινή, μια ανάσα αισιοδοξίας και χαράς στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.  Την Πέμπτη  μετά τη λήξη του διαγωνισμού θα ακολουθήσει Street Party με Live μουσική από τους H.angry Birds και τους Anna's Boyfriends.   Η μόνη αντίδραση σε οσα συμβαίνουν γύρω μας είναι η συνεργασία. Το μέλλον ανήκει στους νέους και ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε όλοι έμπρακτα,  στηρίζοντας τέτοιες προσπάθειες! 

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Α.Κ.

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO