Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖ. 8/7/2015

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

 

 

07.20 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Ο Παύλος Μάτεσις υπήρξε από τους κορυφαίους συγγραφείς μας με πολύτιμη συμβολή σε θεατρικά πράγματα -με μεταφράσεις έργων του αρχαίου δράματος αλλά και κλασικών αγαπημένων κειμένων και σύγχρονων έργων-. Ο «θησαυρός» που άφησε φεύγοντας πίσω του αυτός ο τόσο «ακριβός» δημιουργός που είχα την χαρά να γνωρίσω και να μιλήσω μαζί του για το Έθνος της Κυριακής απολαμβάνοντας την οξύτητα του πνεύματός του και το σαρωτικό του χιούμορ, περιλαμβάνει κι ένα έργο που δεν είχε δει μέχρι σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου πρόκειται για το «Tiln» του Μάικλ Κουκ, που παίχτηκε μόνο στο ραδιόφωνο-δες CBS Canada Radio Studio το ’71-και εκδόθηκε πέντε χρόνια μετά στο Βανκούβερ, το οποίο πρόκειται να ανέβει στη χώρα μας σε σκηνοθεσία του πολύ Χρήστου Δήμα με ερμηνευτή τον ικανότατο Φώτη Σπύρο.

07.22 Ο Μάτεσις και ο Σπύρος συνδέονταν για αρκετά χρόνια με μια ζεστή φιλία και όταν ήρθε στα χέρια τους το συγκεκριμένο έργο, ενώ ήταν στην Αγγλία, ενθουσιάστηκαν από αυτό. Χρόνια μετά και ενώ ο Μάτεσις έχει φύγει, ο Φώτης θα δώσει σάρκα και οστά στην έξοχη μετάφραση που άφησε πίσω του με την αρωγή του καίριου Χρήστου Δήμα,που μας έχει κερδίσει και στον κινηματογράφο και στο θέατρο. Θες και στόρι;

07.34 Ο ήρωας του έργου είναι ένας νεαρός άντρας, τριάντα πέντε με σαράντα χρόνων, ο οποίος καλείται να αναλάβει ένα απόμερο κι απομακρυσμένο φάρο στην άκρη του κόσμου, θάβοντας ο ίδιος μέσα σε χοντρό αλάτι τον προηγούμενο φύλακα του φάρου που πέθανε… Πρόκειται για ένα διαταραγμένο άτομο, έναν ιδιότυπο «τρελό» που απαγγέλει αποσπάσματα από την Αγία Γραφή και τον Μάκβεθ… Για την ώρα γίνονται συζητήσεις για το που και πότε θα ανέβει η υποσχόμενη αυτή δουλειά.Αναμένουμε!

07.40 Μπορεί το «σκηνικό» να είναι πολύ άγριο και θεατρικά με πολλές παραστάσεις να έχουν ακυρωθεί και άλλες να βρίσκονται στον πάγο μέχρι νεοτέρας, η dream team των «Αχαρνέων» όμως κατηφόρισε Επίδαυρο και άρχισε πρόβες για να «χτυπήσει» Παρασκευή και Σάββατο, με ψυχή και δύναμη. Απο την μια κάνει απογοήτευση [!] με τον πανικό να…πρωταγωνιστεί γύρω μας κι απ' την άλλη, έρχεται ένα δροσερό αεράκι ελπίδας από τέτοιες παρέες που «δεν μασάνε» και που ναι, βάζουν κι από την τσέπη τους για να δώσουν… σάρκα και οστά στα όνειρά τους και μαζί στα δικά μας όνειρα.Ραντεβού στην Επίδαυρο και… καπάκι «Λεωνίδα» να μην λέμε τα ίδια πάλι! Για την ώρα παίρνω δύναμη από τις όμορφες φωτογραφίες που ανεβάζει ο Χρήστος-μεγάλη αδυναμία-Χατζηπαναγιώτης απ’το αργολικό θέατρο και την παλαιά Επίδαυρο που κάνουν βουτιές στη θάλασσα…Ζηλεύω,πολύ ζηλεύω!

07.45 Για τα άλλα τι να σου πω; Το «Πριν το χάραμα» είναι στην…αναμονή, όπως είναι και οι «Άντρες έτομοι για όλα». Ομοίως σε στάση αναμονής είναι και οι συντελεστές του ΚΤΕΛ που πέραν της κρίσης είχαν να αντιμετωπίσουν και ένα σοβαρό πρόβλημα που οδήγησε στο νοσοκομείο την αγαπημένη πάντα Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και την περιμένουν για να βάλουν μπρος τις μηχανές. Με την Μαρία Σολωμού που μίλησα μου είπε για πρεμιέρα στις 17 του τουνού! Μακάρι παίδες…

Comments   

 
jimtsibo
0 #1 Αντρές έτοιμοι για όλαjimtsibo 2015-07-09 16:46
δηλαδή υπάρχει περίπτωση να μην ακυρώθηκαν οι παραστάσεις των άντρων τον Ιούλιο γιατί στο προηγούμενο άρθρο γράψατε ότι πλέον περιμένουν να δουν τι θα γίνει με αυτές του Αυγούστου και ότι ακυρώθηκαν του Ιούλη...
 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO