Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΜΑΡΤΙΟΥ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Θεατρομανία Μαρτίου

Για double score το πάει

ο Νίκος Μαστοράκης, γερή επιθεώρηση «μαγειρεύει» ο Κώστας Τσιάνος, σκυτάλη παίρνει από τον Γρηγόρη Βαλτινό ο Αλέξανδρος Ρήγας που έκλεισε τον Πέτρο Λαγούτη για θερινή παραγωγή του, την ώρα που ο Γιώργος Κωνσταντίνου έκλεισε και στην Λυσιστράτη και οι Αθερίδης-Λουιζίδου πρόκειται να φύγουν για περιοδεία στην Άγρια Δύση. Πάμε να τα μάθετε όλα από την ολοκαίνουργια Θεατρομανία μας!


-Διπλή πρεμιέρα για τον Νίκο Μαστοράκη στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος! Στις 20 Μαρτίου ξεκινάει στο Βασιλικό Θέατρο  ο «Γύρος του θανάτου» του και στις 29 στην ίδια σκηνή  θα ανέβει ο «Τζόρνταν» του.
Τα δύο έργα θα παίζονται εναλλάξ και ο ίδιος με τις διπλές πρόβες περνά όλη σχεδόν την μέρα του στο εν λόγω θέατρο…    Η ημερομηνία για τον «Κύκλο» ήταν ήδη κλεισμένη κι αυτή για τον«Τζόρνταν»έκλεισε μόλις χθες. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι το δεύτερο έργο, ανεβαίνει σε απόδοση-σκηνικά-κοστούμια και μουσική επιμέλεια που κάνει ο ίδιος ο Μαστοράκης και αλλάζει  ως εκ τούτου και η όψη που είχε στην πρώτη βερσιόν του. Τον μονόλογο ερμηνεύει με δεινότητα η Μαρίνα Ασλάνογλου, που’ χει αποσπάσει πολλά βραβεία για τις επιδόσεις της σ’ αυτόν. Ραντεβού στην Θεσσαλονίκη.

 -Επιθεώρηση θέλει να κάνει στο Θεσσαλικό Θέατρό του το καλοκαίρι ο Κώστας Τσιάνος και όπως έμαθα πολιορκεί στενά την Άννα Χατζησοφιά να γράψει κείμενα για αυτήν. Η ίδια το θέλει πολύ, αφού από εκεί ξεκίνησε για να καταφέρει στη συνέχεια τις επιτυχίες που είναι γνωστές,αλλά περιμένει το οριστικό πράσινο φως αφού οι καιροί είναι δύσκολοι και γίνονται ακόμα κουβέντες εκτενείς για το μπάτζετ κλπ. Αναμένουμε…

-Ο Γρηγόρης φεύγει, ο Αλέξανδρος έρχεται! Αφού κέρδισε το αθηναϊκό κοινό με το γερό ανέβασμα του «Ο επιθεωρητής έρχεται» ο Γρηγόρης Βαλτινός, είναι πανέτοιμος να κερδίσει κι αυτό της Θεσσαλονίκης. Από τα μέσα του μήνα και μετά θα ανηφορίσει εκεί και την σκυτάλη στο θέατρο Ιλίσια θα την πάρει  ο Αλέξανδρος Ρήγας για να παρουσιάσει εκεί το νέο             του έργο «Τα παιδιά θα’ ρθουνε στις οκτώ». Ο ίδιος έκανε την σκηνοθεσία και παίζει σ’αυτό μαζί με την Βασιλική Ανδρίτσου με την οποία θα μπει σύντομα και στο Κόκκινο Δωμάτιο-δες μεγάλη τηλεοπτική τους επιτυχία που επανέρχεται με νέα επεισόδια…-.

-Θα ανεβάσει το καλοκαίρι σε περιοδεία το «Μια τρελή τρελή οικογένεια» των Τσιφόρου-Βασιλειάδη ο Ρήγας ή όχι; «Έπαιξε» έντονα το «σενάριο» αυτό κάποια στιγμή, μα υπήρξε δυσκολία να κλειστούν οι πρώτοι ρόλοι και έτσι το πιθανότερο είναι ότι…ναυαγεί η δουλειά. Δεν ναυαγεί όμως το ανέβασμα του«Hangover4»του Μάνου Ψιστάκη που θα φιλοξενηθεί το καλοκαίρι στο θέατρο «Αθηνά» σε σκηνοθεσία του Ρήγα. Όπως αλίευσα στη διανομή που διαμορφώνεται-όπως έχω γράψει έκλεισε ήδη ο Πάνος Μουζουράκης και ο Μάνος Πίντζης- θα ανήκει όπως όλα δείχνουν και ο Πέτρος Λαγούτης…
Είπε ένα πρώτο ναι και μένει το οικονομικό σκέλος να κλειστεί. Στην δουλειά θα παίξει και ο ίδιος ο Ψιστάκης.

-Περιοδεία στην…Άγρια Δύση θα κάνουν ο Θοδωρής Αθερίδης, η Ρένια Λουϊζίδου, ο Λευτέρης Ελευθερίου κι η Τζένη Θεωνά; Όχι! Περιοδεία ανά την Ελλάδα με την «Άγρια Δύση» θα κάνουν οι τέσσερίς τους! Σύμφωνα με πληροφορίες μου οι τέσσερίς τους «έκλεισαν» για να γυρίσουν την χώρα με το καινούργιο έργο του Θοδωρή που φιλοξενείται επιτυχώς στο «Αποθήκη». Ο οποίος Αθερίδης θα παραμείνει στο εν λόγω θέατρο της οδού Σαρρή και τον ερχόμενο χειμώνα, αλλά με νέο έργο…

-Έγραφα πρόσφατα αποκλειστικά εδώ στο onlytheater ότι ο Γιώργος Κωνσταντίνου θα παραμείνει στο ΚΘΒΕ για το «Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται»του Σπύρου Μελά, μα όπως όλα δείχνουν θα πάρει μέρος και στην θερινή του παραγωγή, την «Λυσιστράτη» στην οποία θα ηγηθεί του θιάσου ο Πέτρος Φιλιππίδης. Λέτε να τον κλείσουν και για  τον  ερχόμενο  χειμώνα για νέο έργο στο Κρατικό;

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO