Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΧΑΡΗΣ ΑΤΤΩΝΗΣ: "ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΣΟ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΣ ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ"

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Χάρης Αττώνης

 

«Σύμφωνοι. Αν όλος ο ντόρος γίνεται καθαρά για την "ασφάλεια" των θεατών, να γίνουν έλεγχοι και να απαιτηθεί από τα θέατρα να πληρούν τους κανόνες ασφαλείας. Αν όμως όλο αυτό γίνεται καθαρά γιατί είναι άλλη μια ευκαιρία για λάδωμα και για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, τότε ας το ξανασκεφτούν. Και παράλληλα, να σφραγιστούν ό,τι καταστήματα, μπαρ, καφέ λειτουργούν χωρίς άδεια, επιτρέπεται παντού το κάπνισμα, έχουν κάνει κατάληψη με τραπεζοκαθίσματα σε πλατείες και πεζοδρόμια, παραλίες και ό,τι άλλο υπάρχει κι αναπνέει εις βάρος μας. Ενώ ταυτόχρονα να βρεθεί λύση για όλους εμάς που εργαζόμαστε στο θέατρο όλα αυτά τα χρόνια, μακριά από την κρατική εύνοια (είτε μιλάμε για το εθνικό θέατρο είτε για επιδοτήσεις είτε για βραβεία και επαίνους) και αντί αυτού, πληρώνουμε ένα σωρό παράλογους φόρους, χαράτσια (και ως ελεύθεροι επαγγελματίες και με τις αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες που μας υποχρεώνουν να έχουμε προκειμένου να μπορέσουμε να ανεβάσουμε μια παράσταση, με όποιο τίμημα). Έχουμε καταντήσει οι πόρνες ενός κράτους νταβατζή, κάνουμε θέατρο για την ψυχή της γιαγιάς μας, το "σύστημα", όσο σκληρά και αν δουλεύουμε, όση καλλιτεχνική αξία κι αν έχει αυτό που δημιουργούμε, μας σνομπάρει επιδεικτικά και επί πλέον, όποια ευκαιρία μπορεί να υπάρχει, όποιο υπόγειο, δώμα, μπαλκόνι, αίθριο, τουαλέτα που κάποιος την βρίσκει εξαιρετική για να στεγάσει το όνειρό του και της ομάδας του, ακόμα κι αυτό πάει να μας στερηθεί. Ας ανοίξουν λοιπόν 50 εθνικά θέατρα, ας γίνονται ακροάσεις για κάθε ρόλο, ας παίρνουμε ΌΛΟΙ οι ηθοποιοί μισθούς, ας πληρωνόμαστε πρόβες και ένσημα, οι όποιες επιτροπές κρίνουν τη δουλειά μας, ας περνούν πρώτα να την βλέπουν και στο τέλος να δεχτούμε ότι το fringe, το περιθωριακό θέατρο δεν έχει λόγο ύπαρξης στη χώρα μας, μια και ανήκουμε όλοι στο αστικό θέατρο, από φατρίες καλλιτεχνικές, πολιτικές και έξω από την πόρτα μας. Ζώα!»

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO