Μη χάσετε τις προσκλήσεις

Το onlytheater.gr στο facebook Το onlytheater.gr στο twitter Το onlytheater.gr στο youtube
Print

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΤΟΔΙΠΛΩΜΕΝΟΣ: "ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΝΥΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ"

Written by OnlyTheater. Category: ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος

 

Στο "Ταξίδι στην άκρη της νύχτας" το μεγάλο μου κέρδος είναι η συνεργασία μου με τον Κωνσταντίνο Χατζή. Μια συνεργασία που ξεκίνησε απ' την διασκευή του μυθιστορήματος και συνεχίστηκε φυσικά στις πρόβες. Με τον Κωνσταντίνο είμαστε συνομήλικοι άρα έχουμε πολλά κοινά βιώματα και εμπειρίες, κοινή γλώσσα και μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για το θέατρο. Είμαστε όμως εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες με τελείως αντίθετες καλλιτεχνικές ιδιοσυγκρασίες.
Η αφετηρία του Κωνσταντίνου είναι το ένστικτό  και η δική μου η λογική . Και σ' αυτόν ακριβώς τον συνδυασμό θεωρώ ότι έγκειται η επιτυχία της συνεργασίας μας. Επιτυχία όχι απ' την πλευρά του αποτελέσματος-αυτό δε θα το κρίνουμε εμείς- αλλά  απ 'την σκοπιά ότι και οι δυο μας μετά από τόσους μήνες έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, έχουμε ωριμάσει καλλιτεχνικά, έχουμε αποκτήσει πιο βαθειά σχέση με την τέχνη μας. Μέσα από διαφωνίες, τσακωμούς, εντάσεις, ατελείωτες ώρες συζητήσεων, αυτοσχεδιασμών, φωνητικών και σωματικών ασκήσεων, πειραματισμών, έχουμε και οι δύο (και είμαι βέβαιος ότι το ίδιο έχει να πει και ο Κων/νος) διανύσει σημαντική απόσταση. Είναι ενδεικτικό ότι τον τελευταίο μήνα, στις πρόβες ήμασταν μόνο οι δυο μας, μιας και ήταν αδύνατο για κάποιον τρίτο να  παρακολουθήσει όλη αυτή την έντονη διαδικασία της πρόβας.
Στο "Julius" φυσικά το μέγα κέρδος μου είναι η συνεργασία μου με μια σημαντική ηθοποιό, την Αγλαΐα Παππά. Απ' τις πρώτες πρόβες το μέλημά μου ήταν να επιδιώξω να καταλάβω πώς δουλεύει, τη μέθοδό της, την τεχνική της, να καταφέρω να κλέψω ό,τι μπορώ. Ειδικά η Αγλαΐα που προβληματίζεται βαθειά και βασανιστικά και δεν επαναπαύεται ούτε στιγμή, είναι ανεξάντλητη πηγή. Ακόμα και πριν την παράσταση την κυνηγάω και ρωτάω τις απορίες μου. Δόξα τω θεώ, παράπονο δεν έχω και γενναιόδωρη είναι και υπομονετική. Είμαι βέβαιος ότι μέχρι το πέρας των παραστάσεων έχω πολλά ακόμα να μάθω .Τύχη μεγάλη λοιπόν να βρεθεί στο δρόμο μου μια συνάδελφος που θαύμαζα και παρακολουθούσα για χρόνια.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια.

Joomla Templates and Joomla Extensions by sjtemplates.com
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

  • ΚΡΙΤΙΚΗ

Στο onlytheater.gr αρθρογραφούν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΝΤΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΟΝΤΑΚΗ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ, ΗΡΩ ΣΑΪΑ, ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΝΟΥ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΡΑΛΛΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

info@onlytheater.gr

Like στο Facebook

Follow στοTwitter

ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟ", ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΕΚΕΡ. ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ

Βερολίνο. Δεκαπενταύγουστος, 1961. Χαράζουν τη συνοριακή γραμμή, να υψωθεί το Τείχος. Χριστούγεννα, 89. Στρατηγοί κάνουν προσωμοίωση κατάστασης πολέμου. Παριστάνουν ότι έχει ξεσπάσει  3ος Παγκόσμιος. Η Στάζι προστατεύει το κόμμα από το λαό.
Επιστροφή, 1961. Άνθρωποι ξυπνούν το πρωί, αποκομμένοι από συγγενείς, δουλειά, σχολεία. Κάποιοι βλέποντας το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, πηδούν απο παράθυρα. Ένας πράκτορας της Στάζι, ανά 23 άτομα. (όταν επί Στάλιν, 1 Κα-γκε-μπίτης ''πρόσεχε'' 5.830 πολίτες)

Διαβάστε περισότερα...

Onlytheater Team

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Συνδεθείτε

Για να συνδεθείτε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας, αφού δημιουργήσετε λογαριασμό (Create an account)

Καλώς ήλθατε στο Only Theater!

Αναζήτηση

ONLYVIDEO